Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ 40.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!


Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ξεκινά ο επανέλεγχος των περίπου 40.000 συμβάσεων δημοσίων υπαλλήλων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου (αφορά κυρίως το «νόμο Παυλόπουλου», αλλά και συμβάσεις...

επί υπουργίας Βάσω Παπανδρέου), μετά και την κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Τον επανέλεγχο των συμβάσεων θα διεξάγει το ΑΣΕΠ, ενώ σε περίπτωση που εντοπιστούν παρατυπίες σε συμβάσεις, τότε οι εν λόγω υπάλληλοι θα απολύονται αυτοδικαίως, χωρίς να λαμβάνουν αποζημίωση.
Η διαδικασία ελέγχου θα γίνει από κλιμάκια με τουλάχιστον δύο μέλη (ένας επιθεωρητής ή βοηθός επιθεωρητή από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και ένας υψηλόβαθμος υπάλληλος του Δημοσίου), ενώ εκτός Δημοσίου θα τεθούν μετά από εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο πόρισμα και απόφαση του ΑΣΕΠ.
Εκτός δημοσίου θα βρεθούν όσοι υπάλληλοι έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, έχουν δηλώσει αναληθή ή ανακριβή στοιχεία, πάνω στα οποία στηρίχτηκε η απόφαση μετατροπής της σύμβασης, έχει παρασιωπήσει ή αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία, έχει προβεί σε οποιαδήποτε άλλη μη νόμιμη ενέργεια, αναφορικά με τη συνδρομή των κατά περίπτωση νόμιμων προϋποθέσεων για τη μετατροπή της σύμβασης.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την αποστολή από τις διευθύνσεις διοικητικού ή άλλες οργανικές μονάδες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ονομαστικό κατάλογο όλων των υπαλλήλων, των οποίων οι συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας ή έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει ανά φορέα το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου, την κατηγορία και ειδικότητα προσωπικού στην οποία ανήκει, εκείνη στην οποία κατετάγη κατά το χρόνο μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου, τις διατάξεις βάσει των οποίων έγινε η μετατροπή της σύμβαση σε αορίστου χρόνου και την ακριβή ημερομηνία μετατροπής της σύμβασης.
Στις περιπτώσεις που μετά τη μετατροπή της σύμβασης ο υπάλληλος μεταφέρθηκε-μετετάχθη σε άλλον φορέα, με την ίδια ή διαφορετική ειδικότητα από αυτήν στην οποία κατετάγη κατά το χρόνο μετατροπής της σύμβασης, η αναγραφή του φορέα, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η μετατροπή της σύμβασης, αποτελεί απαραίτητο πληροφοριακό στοιχείο του ως άνω καταλόγου.
Τα ανωτέρω στοιχεία διαβιβάζονται συγκεντρωτικά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιση.


 http://fimotro.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...