Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

''O ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ''...


Τους καλύτερους παίκτες του έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς στα υπουργεία που συνεργάζονται στενά με την τρόικα, αναφέρει ο Economist, σημειώνοντας πως παρότι η Ελλάδα αναδύεται από την ύφεση, ο πρωθυπουργός...

πρέπει ακόμα να τηρεί σχέσεις ισορροπίας με τους ξένους πιστωτές, εν όψει και των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους και του ενδεχόμενου η Αθήνα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης.

Όπως σημειώνει ο Economist, ο κ. Σαμαράς διάλεξε έναν τεχνοκράτη εκπαιδευμένο στις ΗΠΑ, τον Γκίκα Χαρδούβελη, για να διαδεχθεί τον Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο νέος ΥΠΟΙΚ έχει πολλή δουλειά μπροστά του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφού έχει μια μακριά λίστα με μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά συναντούν τις αντιδράσεις επαγγελματικών ομάδων, από τους φαρμακοποιούς, έως τους παραγωγούς γάλακτος.

Ο Ν. Δένδιας στο υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει να μοιράσει την κοινοτική χρηματοδότηση και να διαχειριστεί τις ξένες επενδύσεις. Πρόκειται για δύο μέτωπα που είναι κρίσιμα στην επιστροφή της Ελλάδας σε ένα μονοπάτι διατηρήσιμης ανάπτυξης, αναφέρει ο Economist. Στην προηγούμενη θέση του, ο κ. Δένδιας αποδείχθηκε αποτελεσματικός, σημειώνεται.

Το συνολικό μήνυμα που πήρε ο Economist από τον ανασχηματισμό ήταν πως ο Αντ. Σαμαράς θέλει να υιοθετήσει μια σκληρότερη γραμμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (όπως φαίνεται από το διορισμό αρκετών μελών της κυβέρνησης από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του), ενδεχομένως στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για πρόωρες εκλογές.

Εξάλλου, σύμφωνα με το περιοδικό, ο πρωθυπουργός μάλλον δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους από ανεξάρτητους βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο.

 
newmoney.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...