Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ένα μήνυμα από τις Βρυξέλλες που ανησυχεί πολύ την Αθήνα


http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/eu_-greece-458x315.jpgΤο μήνυμα εκλήφθηκε ως ιδιαιτέρως αρνητικό. Και η ανησυχία πλέον για την επόμενη μέρα...

της ελληνικής οικονομίας εντείνεται ακόμα περισσότερο.

Κι αυτό γιατί η χθεσινή αδυναμία του Eurogroup να προχωρήσει σε μια ξεκάθαρη ανακοίνωση στήριξης της χώρας μας, όπως αναμένονταν, καταδεικνύει πλέον με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι και η Ευρωζώνη έχει διχασθεί με το ελληνικό ζήτημα, το οποίο αποδεικνύεται πολύ πιο σύνθετο απ ό,τι αρχικώς νομίζονταν, για όλους.


Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι όποιες διαφορές υπάρχουν, θα επιχειρηθεί να γεφυρωθούν την προσεχή Δευτέρα, όταν, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά, σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας, εκτάκτως, ξανά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στο μεταξύ και στο διάστημα που μεσολαβεί, από τις Βρυξέλλες θα γίνει μια προσπάθεια να έλθουν όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται οι δύο πόλοι που διαφωνούν. Φραγκφούρτη και Βερολίνο, όμως, προς το παρόν, δεν δείχνουν καμία διάθεση συμβιβασμού ως προς το κρίσιμο ζήτημα της εθελοντικής επιμήκυνσης και ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτή. Κι όλα δείχνουν ότι και τα περιθώρια να βρεθεί ένας κάποιος κοινός τόπος, είναι από ελάχιστα έως περιορισμένα. Κι αυτό είναι που ανησυχεί ακόμα περισσότερο την Αθήνα, η οποία, στο εσωτερικό, έχει να αντιμετωπίσει και μια άνευ προηγουμένου κοινωνική αναταραχή, η οποία απειλεί να τινάξει κι όσα, ελάχιστα, έχουν επιτευχθεί.

Είναι ίσως η πρώτη φορά από τη μέρα που ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια, που ακόμα κι άνθρωποι που εμφανίζονταν αισιόδοξοι για την τελική της έκβαση, πλέον, αμφιβάλλουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...