Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ποια χρεοκοπία; Καθάρισε (με το αζημίωτο…) ο Ομπάμα!...


Γράφει ο Μαγια

Η κυβέρνηση και οι ποικιλόχρωμοι συνοδοιπόροι της πιστεύουν ακόμη ότι, μπορούν να τρομάζουν και να εκβιάζουν την κοινωνία με το …πιστόλι της χρεοκοπίας; Μα, είναι άσφαιρο!
Θα το διαπιστώσατε όσες και όσοι ακούσατε τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα, στη συνέντευξης Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ.
Ο αμερικανός πρόεδρος δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνειών: «Η Ελλάδα -είπε- κάνει δύσκολα βήματα για βελτίωση, αλλά βρίσκεται υπό την απειλή των διεθνών αγορών. Κοιτάζει σε άλλες χώρες της ευρωζώνης για βοήθεια. Είμαι πεπεισμένος ότι η Γερμανία θα ασκήσει τον ηγετικό της ρόλο και θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Έχουμε......
στενή συνεργασία στο θέμα αυτό, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο του ΔΝΤ. Αν και στο τέλος, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό».
Το καλύτερο, πάντως, το άφησε για το τέλος ο Μπαράκ Ομπάμα: «Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις. Ομως, με δεδομένο το ύψος του χρέους της, άλλες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να συμβάλουν. Εμείς είπαμε στη Γερμανία ότι θα είμαστε εκεί, και θέλουμε να είμαστε υποστηρικτικοί».
Το πλούσιο οικόπεδο, που λέγεται Ελλάς, το χάνουμε πατριώτες! (Πάρτε, πάρτε: Ακίνητα, δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια, πετρέλαια, φυσικό αέριο, τράπεζες, οργανισμούς… Τουλάχιστον να μας αφήσουν την Ακρόπολη…).
Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ, προφανώς ικανοποιημένη από τη μοιρασιά, επισήμανε ότι, οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν κοινό συμφέρον να διασφαλίσουν, πως δεν κινδυνεύουν από την κρίση χρέους. «Αν μία χώρα είναι σε κίνδυνο και κατά συνέπεια κινδυνεύει όλο το ευρώ, είναι στο συμφέρον κάθε μίας χώρας να δει ότι δεν κινδυνεύει η κοινή νομισματική περιοχή. Θα δράσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται αυτή η βιωσιμότητα».
Δυστυχώς, η χρεοκοπία, αντί να αποτελέσει το ισχυρό όπλο μας, η κυβέρνηση επέτρεψε στη διεθνή των τοκογλύφων να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας! Για τους γνωστούς λόγους, Ας μην τους επαναλάβουμε.
Υ.Γ. Το κίνημα των Αγανακτισμένων τώρα δικαιώνεται!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...