Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον κ Παπανδρέου (που δεν θα διαβάσει)!



Κύριε Παπανδρέου

Την πρωθυπουργία της χώρας την αναλάβατε μετά τις νικητήριες, για το κόμμα σας, εκλογές του φθινοπώρου του 2009. Έπρεπε να γίνετε εξουσία με κάθε θυσία, με οποιοδήποτε μέσο θεμιτό και κυρίως αθέμιτο. Δεν ήταν μόνο η προσωπική σας φιλοδοξία και η μεγάλη επιθυμία της μητέρας σας να σας δει πρωθυπουργό. Δεν ήταν μόνο τα μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα τα οποία πολέμησαν με λύσσα τον κ Καραμανλή. Δεν ήταν μόνο η οργή των Αμερικανών για την ουδέτερη στάση του κ Καραμανλή στο νατοϊκής εμπνεύσεως σχέδιο ΑΝΑΝ και για τα ανοίγματά του στην Ρωσία και την Κίνα και η βεβαιότητά τους ότι θα εξασφαλίζατε καλύτερα τα συμφέροντά τους. Ήταν η σφοδρή επιθυμία των ξένων τραπεζών (ΔΝΤ, ΕΚΤ) να αναλάβετε εσείς τα ηνία της μεταρρύθμισης της χώρας. Ήταν, περισσότερο, τα εξαιρετικά οδυνηρά μέτρα που έπρεπε αμέσως να παρθούν, μέτρα οικονομικά και όχι μόνο, και τα οποία ο κ Καραμανλής δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει σε καμιά περίπτωση, γιατί ελέγχοντας τα συνδικάτα δεν θα τον αφήνατε ποτέ να κάνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, πράγμα το οποίο πράξατε κατά την πρωθυπουργία του, όταν αρνηθήκατε οποιαδήποτε συνεργασία ακόμα και για την ηπιότερη μεταρρύθμιση. Ασκήσατε αντιπολίτευση εγκληματική και ανεύθυνη.
Κι έτσι τίποτε δεν σας εμπόδισε να πείτε προεκλογικά τα χειρότερα ψεύδη, που έχουνε ακούσει ο Έλληνες πολίτες μετά την μεταπολίτευση, για να μπορέσετε να γίνετε πρωθυπουργός.
Είπατε πολλά ψέματα κ Παπανδρέου, γεμάτες οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις δηλώσεις σας για τα «λεφτά που υπάρχου»ν και δεκάδες ψευδείς άλλες, που όσο κι αν τα καθεστωτικά μέσα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν, ξεχειλίζουν κ Παπανδρέου από όλες τις μπάντες.
Δεν διαπραγματευτήκατε τίποτε κ Παπανδρέου, σας έδωσαν ένα Μνημόνιο και το υπογράψατε τυφλά εσείς και οι υπουργοί σας και το ψήφισαν αδιάβαστο οι βουλευτές σας στη Βουλή. Καταδικάσατε τη χώρα σε οικονομική καταστροφή και υπονομεύσατε την Εθνική της κυριαρχία. Τώρα βγάζετε στο σφυρί την δημόσια περιουσία, τα νησιά, τα λιμάνια, το νερό, το ρεύμα και τόσα άλλα.
Η εξωτερική σας πολιτική κυρίως σε σχέση με την γείτονα Τουρκία και την απροθυμία σας να ανακηρύξετε την Ελληνική ΑΟΖ, με εντολή μάλλον των Αμερικανών, για να μην ενοχληθεί η Τουρκία, σας καθιστά επίφοβο και για τον χειρισμό των Εθνικών θεμάτων.
Συνεχίζετε και τώρα τα ψεύδη και τον χυδαίο σας λαϊκισμό χωρίς σταματημό, πιστέψτε με κ Παπανδρέου, ο κατήφορός σας δεν έχει τέλος.
Είναι φανερό ότι μετά τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, μετά τις δεκα-ήμερες μεγάλες διαδηλώσεις των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος και σε δεκάδες άλλες πλατείες της χώρας και μετά από την σε πολλαπλό επίπεδο κοινοποίησης της λαϊκής δυσφορίας, ότι ευρίσκεστε κ Παπανδρέου σε ευθεία αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα.
Κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε μεγάλο κακό στη χώρα κ Παπανδρέου.
Θα σας ζητούσα σαν τελευταία εξυπηρέτηση στην χώρα, που δεν αγαπήσατε, να την εγκαταλείψετε εσείς και η παρέα σας και να φύγετε. Φοβάμαι όμως ότι η επίκληση στον πατριωτισμό σας θα είναι εις «ώτα μη ακουόντων», θα είναι μάταιος ως έκκληση σε μία ανύπαρκτη ευαισθησία.
Τουλάχιστον κ Παπανδρέου κάνετε εκλογές τώρα!! Να ξεκαθαρίσει το τοπίο και τα προγράμματα των κομμάτων για την έξοδο από την κρίση και να εκφράσει ο Ελληνικός λαός τις επιλογές του, ώστε να προχωρήσει η χώρα σε δύσκολες αποφάσεις αφού ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο κυρίαρχος λαός και μόνον αυτός. Πράγμα που μάλλον δεν σας είναι αυτονόητο!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...