Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ρομαντικό τριήμερο του Πάγκαλου στη Βενετία!



ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ;;;

Ένα ρομαντικό και χλιδάτο τριήμερο στην πιο ερωτική πόλη της Ιταλίας, τη Βενετία, είχε την ευκαιρία να περάσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα Χριστοφάκη, «αρπάζοντας» την ευκαιρία των -ολιγόλεπτων- εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου της φετινής Biennale της πόλης...



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το ρομαντικό τριήμερο για τον κ. Πάγκαλο ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και περιελάμβανε διαμονή στο πεντάστερο και φυσικά, πανάκριβο ξενοδοχείο της πόλης το «Danieli Excelsior», το οποίο βρίσκεται δίπλα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και μέσα από τους πολυτελείς χώρους του «βλέπει» προς τα ειδυλλιακά κανάλια της Βενετίας.

Όσο για τις τιμές του εντυπωσιακού ξενοδοχείου των τριών κτιρίων του 14ου, 19ου και 20ου αιώνα; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου για το μήνα που διανύουμε, οι τιμές για μία διανυκτέρευση ξεκινούν από τα 515 ευρώ και φτάνουν τα 2.880, τα οποία ισούνται με ένα ή περισσότερα μηνιάτικα για πολλούς Έλληνες.

Στη Biennale κανονικά θα έπρεπε να δώσει το παρών, ως αρμόδιος, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, αλλά φαίνεται πώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήθελε πολύ αυτό το ταξίδι για να ξεφύγει από τα πολλά προβλήματα της χώρας του αλλά και από την κριτική προς το πρόσωπό του...

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, απάντησε με ανακοίνωση τύπου η οποία αναφέρει τα εξής:

Πουλώντας ψέματα και σπέρνοντας το μίσος.

Πρόσφατα εμφανίστηκε στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μια εφημερίδα αγνώστου προελεύσεως, αγνώστου ιδιοκτήτη και χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κεφάλαια που την χρηματοδότησαν. Ο αριθμός αναγνωστών της δεν δικαιολογεί οικονομικά την ύπαρξή της. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος βάζει τα χρήματα και γιατί δέχεται να χάνει χιλιάδες ευρώ καθημερινά.

Η εφημερίδα που μοίρασε σε CD τους λόγους του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου και άλλα συναφή, φέρνοντας ξανά στη ζωή το αλήστου μνήμης σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», δε ζητά ούτε την αλήθεια ούτε απαντήσεις. Το μόνο που επιδιώκουν είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την πτώση της Κυβέρνησης, έστω κι αν αυτή η πτώση, ειδικά τώρα, οδηγήσει την χώρα στο χάος. Δεν διστάζουν να σπρώξουν την χώρα στο γκρεμό, καλλιεργώντας τον λαϊκισμό, το μίσος, τον φθόνο και τα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου.

Η ακροδεξιά διεύθυνση της εφημερίδας "Δημοκρατία" κατασκεύασε ένα ακόμα ψέμα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει μόνο ένα πραγματικό γεγονός: ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκπροσώπησε στη Biennale της Βενετίας την χώρα. Όλα τα άλλα που αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία" για να κατασκευάσει το δημοσίευμα, και κυρίως το ξενοδοχείο και τα ποσά, είναι παντελώς ψευδή και, φυσικά, θα λογοδοτήσουν γι' αυτά στη δικαιοσύνη.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διέμεινε στο ξενοδοχείο "Gabrielli Sandwirth" με κόστος 425 ευρώ τη βραδιά, ιδιαιτέρως φθηνό για την πόλη και την εποχή. Βεβαίως, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εφημερίδας "Δημοκρατία" θα ήταν ευχαριστημένοι αν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε διανυκτερεύσει μόνος του κάτω από μια γέφυρα, ώστε μετά να κυκλοφορήσει με τίτλο: "Ξεφτίλισαν τον ελληνικό λαό σ? όλο τον κόσμο - Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα ταξιδιού για την εκπροσώπηση στη Biennalle".

Το μίσος που σπέρνει το σύστημα που διευθύνει ο 2ος όροφος της Συγγρού, μέσα από συγκεκριμένες εφημερίδες, διάφορα blogs και μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε παράνομα κανάλια, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ξεσπάσματα βίας, μεγαλύτερα απ? όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αν νομίζουν ότι αυτό το μίσος, ενός λαϊκισμού χωρίς τέλος, μπορούν να το περιορίσουν στην Κυβέρνηση, κάνουν λάθος. Κάθε μέρα παίρνει όλο και πιο ξεκάθαρα αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και πρέπει να αποφασίσει ψύχραιμα, γιατί οι αποφάσεις δεν θα καθορίσουν μόνο το παρόν, αλλά το μέλλον όλων και κυρίως των παιδιών μας. Ας αποφασίσουμε με κριτήριο τη λογική και όχι τον θυμό ή την οργή. Ας μην κάνουμε τα λάθη των Αθηναίων όταν αποφάσιζαν ακολουθώντας τον Κλέωνα, που η ιστορία δικαίως τον ονόμασε Δημαγωγό. Και γνωρίζουμε όλοι πού κατέληξε η Αθήνα και η δημοκρατία της επειδή επέλεξε τους δημαγωγούς.

newpost.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...