Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Επικυριαρχία ξένων σε όλο τον δημόσιο τομέα - Συνθήκες κατοχής


Μηχανισμοί παρακολούθησης της τρόικας που θα στελεχωθούν από ξένους θα δημιουργηθούν σε όλα τα υπουργεία και τις επιπτεύουσες αρχές όπως στο χώρο της της υγείας, τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, των μεταφορών, της ενέργειας κλπ.

Η τρόικα ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση «φορέα ιδιωτικοποίησης με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση» στην οποία τυπικά θα προϊσταται Έλληνας τεχνοκράτης, αποδοχής και έγκρισης της τρόϊκας και ουσιαστικά θα αποφασίζει ομάδα ξένων που θα βρίσκονται στα κρίσιμα πόστα του φορέα.
Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκαν για «πώληση εδώ και τώρα», πέτυχαν ανά τρίμηνο έλεγχο της πορείας αποκρατικοποιήσεων αξίας 50 δισ. ευρώ αλλά και τη δημιουργία ενός ταμείου που θα «διέπεται από την ελληνική νομοθεσία», στο οποίο οι επιτηρητές «δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου». Φυσικά ψεύδονται γιατί πρώτον είναι πρακτιοκά αδύνατπον να πουληθούν όλα "εδώ και τώρα" και δεύτερον δεν υπάρχουν αγοραστές...
Ο έλεγχος των αποκρατικοποιήσεων συνδέεται άρρηκτα με το νέο δάνειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα στη συνάντηση προετοιμασίας για το eurogroup προτάθηκε ένα σχέδιο «μεικτού» δανεισμού ύψους 75-80 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ελλάδας έως τα μέσα του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τα μισά από αυτά τα χρήματα θα δοθούν σε ρευστό από τις χώρες της ευρωζώνης (το αρχικό σχέδιο προβλέπει τα 2/3 από τις χώρες και το 1/3 από το ΔΝΤ).
defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...