Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Σκηνικό τρόμου σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά



Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει επίμονα τα λάθη και τις αστοχίες του πρώτου μνημονίου, σχολιάζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, τονίζοντας ότι τα νέα μέτρα συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου. Αναλυτικότερα, ο κ. Κορκίδης επισημαίνει τα εξής: “Τα νέα επώδυνα μέτρα που κλείδωσαν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής μας, ενώ οι απαιτήσεις που προβάλλουν οι δανειστές μας, σχετικά με τη σύναψη ενός επιπλέον δανείου, συνιστούν την πλήρη απώλεια του οικονομικού αυτεξουσίου της χώρας μας.
Η δέσμη μέτρων σκληρής λιτότητας μέχρι το 2015 που συμφωνήθηκε με την τρόικα, επαναλαμβάνει επίμονα τα λάθη και τις αστοχίες του Μνημονίου 1, επιτίθεται φορολογικά με εισπρακτικά μέτρα πανικού, ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει το ελληνικό πρόβλημα με μια ψυχρή «λογιστική προσέγγιση».
Η εύκολη λύση επιβολής νέων φόρων, η απόλυτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, και επιδόματα, οι ανελέητες εισπρακτικές απειλές, οι φρενήρεις διαδικασίες πώλησης κρατικής περιουσίας, οι τεμπέλικοι μηχανισμοί, η έλλειψη συλλογικής δουλειάς και η απουσία της κοινωνίας και των θεσμικών της εκπροσώπων από τις εν λόγω συζητήσεις περιγράφουν ένα πραγματικό «σκηνικό τρόμου» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο μαζί με το χρηματοδοτικό πακέτο επιπλέον δανεισμού θα αποτελέσουν το περίφημο Μνημόνιο 2, της «σωτηρίας» και όχι της χρεοκοπίας, το οποίο όμως πριν ακόμα εφαρμοστεί έχει προκαλέσει αμηχανία, κακοφωνία και σύγχυση στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως κοινωνική απόγνωση και λαϊκή οργή σε κάθε ελληνική οικογένεια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...