Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

CEBR: Θα ακολουθήσουν και άλλοι την Ελλάδα - Το 2015 το τέλος της Ευρωζώνης

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει το Βρετανικό Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR), καθώς θεωρεί ότι η χώρα αλλά και οι διεθνείς πιστωτές θα κουραστούν κάποια στιγμή να σηκώνουν το "βάρος" μίας μάχης κόντρα στην κρίση, από την οποία και δεν πρόκειται να βγουν κερδισμένοι ποτέ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του CEBR, εντός μίας πενταετίας η Ευρωζώνη θα έχει διαλυθεί, αφού μετά την έξοδο της Ελλάδας από την περιφέρεια, θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις...

Για το λόγο αυτό καλεί τη Γερμανία να συμβιβαστεί με την απόφαση για το νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, καθώς όπως τονίζει χαρακτηριστικά "τα οφέλη από ένα σταθερό ευρώ ξεπερνούν το κόστος των επιπλέον δανείων από τη Γερμανία, ακόμα και αν δεν αποπληρωθούν πλήρως. Έτσι, το νόμισμα δεν είναι πιθανό να καταρρεύσει βραχυπρόθεσμα".

Το εν λόγω Οικονομικό κέντρο εκτιμά ότι οι χώρες της Νότιας Ευρώπης θα «δουν» ανάπτυξη χαμηλότερη του 1,5% ετησίως μέχρι το 2015.

Ο μέσος όρος των προβλέψεων για την ανάπτυξη της Ιταλίας στο διάστημα αυτό διαμορφώνεται στο 1,2%, στο 1% για την Ισπανία, στο 0,6% για την Πορτογαλία, ενώ για την Ελλάδα προβλέπεται συρρίκνωση κατά 0,5%.

Στον αντίποδα, η οικονομία της Ιρλανδίας θα αναπτυχθεί κατά 3,2% από σήμερα μέχρι το 2015
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...