Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Εκτακτη εισφορά 5% για τους "έχοντες" - Στις 17.00 τα μέτρα! Kαι μετά το χάος!



Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί εκ νέου στις 15.00 με το κλιμάκιο της τρόϊκας για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.
Ο κ.Βενιζέλος ανέβαλλε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

- Το αφορολόγητο γίνεται τελικά 8.000 ευρώ για όλους. Εξαιρούνται άνεργοι κάτω των 30 και ΑΜΕΑ αλλά και συνταξιούχοι άνω των 65 που παραμένει στα 12.000 ευρώ.

- Για την έκτακτη εισφορά εκτός από τους συντελεστές από 1% έως 4% προστίθεται και 5% για όσους ασκούν δημόσια διοίκηση και για τους βουλευτές.

Επίσης δεν θα μπεί το τέλος ακινήτων στον λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ θα αυξηθεί 5% ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης για να πλησιάσει το πετρέλαιο κίνησης.

Νωρίτερα στο ΚΤΕ Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρώτησαν:

- αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για να καλύψουν τη διαφορά των 3,8 δισ, ευρώ που έχει το υπουργείο Οικονομικών με την Τρόικα,

- αν το πρόγραμμα σταθερότητας που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα έχει αποτύχει,

- αν υπάρχει πρόβλημα με την υλοποίηση του προϋπολογισμού,

- αν θα υπάρξει τελικώς συμφωνία με την Τρόϊκα

Ο υπουργός Οικονομικών είπε στους βουλευτές του ΠαΣοΚ ότι δέχτηκε μεγάλη πίεση το πρωί από την Τρόϊκα για ορισμένα μέτρα όπως είναι η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και ότι ο ίδιος προσπάθησε να διαπραγματευτεί όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Μάλιστα, μεταξύ αστείου και σοβαρού είπε στους βουλευτές ότι δεν μπορεί να πάρει κάποια από τα μέτρα που ζητάει η Τρόϊκα και ότι θα μπορούσε ακόμα και να παραιτηθεί αλλά αυτός δεν είναι τρόπος πίεσης.

'Αφησε και αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά: ¨Βρήκα μια κατάσταση την οποία προσπαθώ να συμμαζέψω".

To χρονοδιάγραμμα

Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου θα έχουν ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, τόσο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», όσο και το σχέδιο νόμου για την εφαρμογή του.

Η συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμμματος, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, θα ολοκληρωθεί σε 3 συνεδριάσεις.

Η πρώτη συνεδρίαση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το απόγευμα, 27 Ιουνίου, θα συνεχιστεί Τρίτη 28 Ιουνίου την ίδια ώρα και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με πρωϊνή συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή θα ολοκληρωθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η β΄ανάγνωση του.

Η συζήτηση και ψήφιση του Εφαρμοστικού νόμου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα γίνει σε μία συνεδρίαση, την Τρίτη 28 Ιουνίου, ενώ θα ολοκληρωθεί μετά από δύο συνεδριάσεις που θα διεξαχθούν τις αμέσως επόμενες δύο μέρες, Τετάρτη απόγευμα 29 και Πέμπτη πρωί 30 Ιουνίου.

newsit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...