Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πως το λεν αυτό το πολίτευμα;


Τον τελευταίο χρόνο γινόμαστε μάρτυρες κυριολεκτικά μιας σχιζοφρενικής κατάστασης. Η αγωνία και η αβεβαιότητα ανακατεμένα με την ανεργία, ανέχεια  ή τον φόβο απόλυσης αποτυπώνονται χαρακτηριστικά στα πρόσωπα των ανθρώπων. Το χαρούμενο πρόσωπο του Έλληνα έγινε σκυθρωπό, γεμάτο αγωνία. Ακόμη και πάνω στο πατροπαράδοτο ούζο που σου απελευθερώνει τις αναστολές είναι έκδηλη η αγωνία αυτή. Πριν ενάμιση σχεδόν χρόνο αγανακτισμένος ο κόσμος με την οικονομική δυσπραγία της ΝΔ ψήφιζε ΠΑΣΟΚ με μια ιστορική διαφορά 10% προσβλέποντας και ελπίζοντας σ’ ένα δίλημμα, κεντρικό σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος «Δημοκρατία ή βαρβαρότητα». Πάντα τα μεγάλα διλήμματα πιάνουν τόπο όπως το «Καραμανλής ή τάνκς» το 1974. Το ΕΘΝΟΣ σήμερα γράφει για επικείμενες εκλογές με σύνθημα «Χρεωκοπία ή σταθερή κυβέρνηση». Όπως λέμε «Ελευθερία ή θάνατος». Την ελευθερία βέβαια πως την εννοείς.
Με το ξεκίνημα της διακυβέρνησης και ενώ σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση φωνάζει «πάρτε μέτρα» το ντουέτο Παπα…ου διαλαλούν σ’όλα τα μήκη και πλάτη της γης πως είμαστε ακαμάτηδες πάνω σε πλοίο με πορεία στο ίδιο με τον Τιτανικό παγόβουνο, πως είμαστε βαριά άρρωστοι και χρειαζόμαστε επειγόντως εγχείρηση και τέτοια περίεργα. Και όλοι εμείς που ποτέ δεν πιστέψαμε στων Δαναών τα δώρα απορούσαμε που πάει το «πράγμα». Αναρωτιόμασταν τι περίμενε ο υπ’ αριθμ.1 Παπα…ου.  Γιατί δεν μπορεί, κάτι περίμενε και δεν έπαιρνε μέτρα ίασης του «ασθενούς». Εκτός κι αν άφηναν τον παθόντα να χειροτερεύει ώστε η βλάβη του να γίνει όπως λένε οι γιατροί  ανήκεστος. Και έγινε! Και αυτά που παίρνουν δεν είναι μέτρα ίασης αλλά μέτρα ξεχαρβαλώματος, ξεπαστρέματος μια ολόκληρης κοινωνίας . Και αυτό δεν είναι πρωθυπουργός αλλά ένα ανεμοπτεράκι που πετάει συνεχώς και κάνει στάση πάνω σε λουλούδια και γυμναστήρια(AQUILLA) ή για να ρουφήξει νέκταρ, να κάνει push-ups, κανό ή ποδήλατο ή για αποβολή αποβλήτων. Όποιος διαμαρτυρηθεί, διαγράφεται(Δημαράς)  ή πλήττεται και αναιρεί των όσων είπε(Βενιζέλος) ή δια μέσου της κας Βάρτζελη παίρνουν το μήνυμα του ηγεμόνα περί διαγραφής και αποπομπής(διαμαρτυρία των 16).
Και οι σοσιαλιστικές αρχές του ΠΑΣΟΚ από την διακήρυξη της 3 του Σεπτέμβρη τι έγιναν; Ρομαντικές αναμνήσεις του παρελθόντος. Κολώνες διαβρωμένες απ’ την πολυκαιρία ασθενικές έτοιμες να καταρρεύσουν.  Αλλαγή εποχής αλλαγή ιδεών, στόχων. Ο στόχος έγινε ο λαός. Αυτός είναι ο προς ισοπέδωση. Μα αυτά είναι τα συστατικά ενός άλλου δόγματος δολερού και επομένως αποκρουστικού. Της Νέας Τάξης πραγμάτων.
Ρε παιδιά εκεί μας πάτε και λυσσάξατε μ’αυτή την παγκόσμια διακυβέρνηση;
Στην Ιστορία, δύο κατηγορίες ανθρώπων τα ονόματα γράφονται έντονα και δεν ξεχνιούνται. Του Χριστού και του Ιούδα. Του Λεωνίδα και του Εφιάλτη. Του Τζαβέλα και του Γούση. Της Ελλάδας και των …
Αυτό μην το ξεχνάτε τώρα που θα κληθείτε να εγκρίνετε το μεσοπρόθεσμο, δηλαδή την δολοφονία ή όχι ενός λαού που σας επέλεξε για να προστατεύετε τα συμφέροντά του.  
Αν δεν το ψηφίσετε ενωθείτε με το λαϊκό αίσθημα. Υπάρχουν πιο πατριωτικές λύσεις. Δεν θ’αφήσουμε Τούρκους και γύφτους από Βορρά να θέλγονται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την Ρόδο, την Κρήτη και ότι στρατηγικό διαθέτει η πατρίδα μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...