Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;

Με τα νέα μέτρα η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της!
anekdotoΦαίνεται ότι στη χώρα μας δεν τα πάμε καλά με την αριθμητική. Παρά το γεγονός ότι εδώ και 3,000 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προχωρήσει τόσο πολύ στα μαθηματικά. Σήμερα οι νεοέλληνες όχι στα μαθηματικά αλλά ακόμα και στην αριθμητική δυσκολευόμαστε. 
Γιατί πώς να εξηγηθεί
διαφορετικά το φαινόμενο ότι επί τόσους μήνες η κυβέρνηση με τόσα υπουργεία και με τόσους υπολογιστές δεν έχει καταφέρει να κάνει μια απλή πρόσθεση και μια απλή αφαίρεση.
Γιατί τόσο απλή αριθμητική χρειάζεται για να δει ο οποιοσδήποτε ότι το χρέος μας των 350 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να αποπληρωθεί ούτε τη Δευτέρα Παρουσία!
Το ποσό αυτό είναι δυσθεώρητο και απίστευτο και αδύνατον να αποπληρωθεί ακόμα και απο πολύ μεγαλύτερες οικονομίες από την Ελληνική.
Γιατί μη ξεχνάμε ότι πριν από 2 χρόνια δανειζόμαστε με 2% (και ούτε) ενώ σήμερα δανειζόμαστε σχεδόν με 6%!
Ξέρετε τι σημαίνει δάνειο 350 δισεκατομμύρια ευρώ με επιπλέον τόκο 4%;
Απλά επιπλέον ετήσιους τόκους καμιά 15αριά δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η απλή αριθμητική λέει ότι τα λεφτά που θα μαζευτούν από τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος άντε το πολύ να είναι 2 με 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Δηλαδή χρειάζονται 4 με 5 επιπλέον νέα μεσοπρόθεσμα προγράμματα για να μαζευτούν μόνο τα λεφτά των επιπλέων τόκων.
Μόνο που η αγορά ήδη πεθαίνει και δεν θα μπορέσει να αποδώσει ούτε καν τα 3 δισεκατομμύρια του τωρινού  μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Και χωρίς να υπολογίσουμε το γεγονός ότι η λειτουργία του δημόσιου τομέα παράγει (ακόμα!) ετησίως επιπλέον καμιά 10αρια δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα.
Ακόμα και ο Τοτός (που δεν ξέρει καλή αριθμητική) μπορεί να καταλάβει ότι μόνο εάν φύγει  (κουρευτεί) το 50% του χρέους, μόνο τότε ίσως να γίνει δυνατή η αποπληρωμή του. 
Πέτρος Δίπλας
http://www.elora.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...