Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Όποιος προκαλέσει εκλογές σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό



Προειδοποίηση από το Γιάννη Ραγκούση

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα με συνέντευξή του στη Real News, όπου σημειώνει: «Όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είναι σαν της δίνει την τελευταία σπρωξιά στο γκρεμό» και υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός
δεσμεύθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

Σχετικά με τους «Αγανακτισμένους» ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «Στο μέτρο που αμφισβητούν τις αντιλήψεις του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης, που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, συνιστούν ζωτική δύναμη, η οποία μπορεί να συμβάλει στις ριζοσπαστικές αλλαγές του πολιτικού συστήματος που έχει ανάγκη η χώρα...».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γ. Ραγκούση:

- Τη στάση του Αντ. Σαμαρά και στο θέμα της συναίνεσης πώς την κρίνετε;

Προσωπικά, δεν έχω εκπλαγεί καθόλου. Αυτή, μάλιστα, ήταν η πολιτική μου εκτίμηση σε όλες τις συνεδριάσεις των κυβερνητικών οργάνων.

Ο κ. Σαμαράς βάζει το προσωπικό, μικροκομματικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό. Μόλις έγινε πρόεδρος της Ν.Δ., δεν δίστασε καθόλου και το πρώτο που έκανε ήταν να καταψηφίσει τους νόμους για την καθολική εφαρμογή του ΑΣΕΠ, που τελείωσαν διαπαντός τις πελατειακές προσλήψεις και προαγωγές. Δεν στήριξε καμία μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία, ούτε καν την κορυφαία διαρθρωτική αλλαγή του «Καλλικράτη». Αντιθέτως, πολύ πρόσφατα συμπαραστάθηκε στην κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας, όπου μοναδικό αίτημα ήταν η επαναφορά διατάξεων για φωτογραφικές μονιμοποιήσεις.

Για να το πω απλά, όμως, την ώρα της πυρκαγιάς είναι αδιανόητο και ιστορικά ασυγχώρητο να προτείνει συναίνεση ο «πυροσβέστης» και να την αρνείται ο «εμπρηστής».

- Μήπως, τελικά, τη λύση στην κατάσταση έπρεπε να τη δώσει ο λαός;

Ο Πρωθυπουργός μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, δεσμεύθηκε ότι εκλογές θα γίνουν το 2013. Αν οι εκλογές έλυναν το πρόβλημα του χρέους, να κάναμε και δύο και τρεις και τέσσερις εκλογές. Αλλά δεν το λύνουν, το επιτείνουν. Σας θυμίζω, δε, ότι μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να μετατρέψει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε αρνητικό δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, αλλά απέτυχε.

- Αν, όμως, προκαλέσει τις εκλογές η αντιπολίτευση;

Ένα μόνο θα πω: όποιος οδηγήσει τη χώρα τώρα σε εκλογές, είναι σαν να της δίνει την τελευταία σπρωξιά στον γκρεμό.
www.pentapostagma.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...