Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ έχασε την επαφή του με την κοινωνία



Κριτική στην οικονομική πολιτική ασκήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου συζήτησε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμα Στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνεδρίαση που κράτησε μέχρι πολύ αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα τη σημερινή κατάσταση και τις εξελίξεις, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει κληθεί για να την κρατήσει όρθια. Πρόσθεσε επίσης ότι οι αλλαγές δεν γίνονται με την κατάλυση της Δημοκρατίας ούτε με μαγικό τρόπο.

Στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη τόλμη», επισήμανε ωστόσο ότι προϋπόθεση των αλλαγών είναι να υπάρχει η χώρα και αυτό σημαίνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε με υπευθυνότητα στην τελική επεξεργασία και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι «πρώτα –πρώτα πρέπει να μείνουμε μέσα στους δημοσιονομικούς στόχους για μείωση του ελλείμματος και να πάρουμε μέτρα που ενισχύουν το αίσθημα δικαίου και προστατεύουν τους αδύναμους.

Τόνισε τέλος ότι θα επιμείνει στην προσπάθεια εθνικής συνεννόησης επειδή – όπως είπε- οι περιστάσεις είναι ιστορικές και οι ευθύνες απέναντι στη χώρα υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές, ενώ επισήμανε ότι περιμένει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων και να βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, τόνισε από την πλευρά του ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να εντείνει την επαφή του με τους πολίτες και έκανε λόγο για ασχήμιες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρέπει να πτοήσουν το κόμμα.
Ζήτησε επίσης να ενταθούν οι προσπάθειες συντονισμού κόμματος – κοινοβουλευτικής ομάδας και κυβέρνησης και κάλεσε όλα τα στελέχη να συμβάλλουν ώστε οι προσυνεδριακές περιφερειακές συνδιασκέψεις, όπως αυτή της Αττικής που θα γίνει στις 26 Ιουνίου, να αποδείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη πρόταση και σχέδιο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...