Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Εντείνεται η σύγχυση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εν όψει Μεσοπρόθεσμου



Εντείνεται η σύγχυση εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο και έπειτα από τη δημοσιοποίηση του πακέτου μέτρων από τον νέο υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο. Εκρηκτικό είναι το κλίμα μεταξύ βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης για τα σκληρά μέτρα λιτότητας τα οποία καλούνται να ψηφίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, με τα συνδικάτα και τους Αγανακτισμένους να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί για τη στάση που θα κρατήσουν ορισμένοι βουλευτές του στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου...
Τουλάχιστον δύο βουλευτές έχουν δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσουν. Πρόκειται για τον Αλ. Αθανασιάδη και τον Θ. Ρομπόπουλο, ενώ ο Π. Κουρουμπλής και ο Ν. Σαλαγιάννης αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ερωτηματικά παραμένουν για την Χρύσα Αράπογλου και την Βάσω Παπανδρέου, ενώ η κυβέρνηση μετρά την παραίτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Μακρυπίδη από τη θέση του εισηγητή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη συζήτηση επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Όπως είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, εάν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για πιο δίκαια μέτρα, ενδέχεται να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. "Για έναν που ζει την ιδιότητα του βουλευτή είναι από τις πιο βασανιστικές στιγμές της ζωής του. Βιώνω δύσκολες στιγμές. Η πίεση του κόσμου εκφράζει την αγωνία την ανησυχία και κάποιοι το μαρτύριο της φτώχειας", σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε το πολιτικό σύστημα αδύναμο και ανίκανο. "Το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται αδύναμο και ανίκανο. Έστειλα σημείωμα με 15 σημεία και περιμένω δεσμεύσεις της κυβέρνησης, βάζω ζητήματα που με λίγη αποφασιστικότητα μπορούν να μαζευτούν χρήματα", είπε.
Ένας επιπλέον παράγοντας πίεσης προς τους βουλευτές που καθιστά ακόμη δυσκολότερη την υπερψήφιση του σχεδίου, αποτελεί και το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσαν.
Σύμφωνα με το "Βήμα", κάποιοι βουλευτές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να παραιτηθούν, χωρίς να διευκρινίζουν αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά την ψηφοφορία, ενώ σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο διαρροών από άλλα κόμματα, ειδικώς αφότου ανακοινώθηκαν και τα φορολογικά μέτρα που ανατρέπουν δραματικά τα δεδομένα για εκατομμύρια φορολογούμενους".
Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει η εφημερίδα "Έθνος", δεν αποκλείεται να γίνουν συναντήσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και βουλευτών, ακόμη και νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παράλληλα, ομάδα συνεργατών του πρωθυπουργού θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις...
tvxs.gr/node/87965
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...