Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ανδρέας Λοβέρδος: Αντισυνταγματικός...συνταγματολόγος!


Ο δάσκαλος που δίδασκε
και νόμους δεν εκράτει

Γράφει ο Χρήστος Η. Χαλαζιάς

Ορισμένοι έλληνες πολιτικοί πρέπει να είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι. Παρά τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα δεν ακούν την κατακραυγή των πολιτών, αυτοί ζουν στη δική τους εικονική πραγματικότητα. Και θυμίζουν την Μαρία Αντουανέτα στο παλάτι της που δεν γνώριζε πως περνούσε ο λαός.
Δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα θυμίζοντας το νησί των γελωτοποιών του Ντάριο Φο που ενώ βουλιάζει αυτοί κάνουν αμέριμνοι βόλτα στην πλατεία. Δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και προσπαθούν να δικαιολογηθούν με το τι προσπάθησαν να κάνουν, αφήνοντας τη χώρα να βουλιάξει και το λαό να υποφέρει.
Εδώ και δυο μήνες αρκετά στελέχη, και μη, έχουν...
βγει στα παράθυρα και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ικανοί και επαρκείς για να επιλεγούν από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην θέση του Αρχηγού του κόμματος και να είναι υποψήφιοι για την πρωθυπουργία της χώρας.
Ορισμένοι από αυτούς που με την πολιτική τους δημιούργησαν το μεγαλύτερο κοινωνικό ρήγμα ανάμεσα στο κόμμα και την κοινωνία. Αυτοί που δημόσια δήλωναν ότι έγιναν αναλογιστικές μελέτες και το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό πρόβλημα λύθηκε μέχρι το 2015. Όταν έλεγαν ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις; Όταν δήλωναν ότι ο κάθε πολίτης θα πληρώνει 10 ευρώ για την είσοδο του στα εξωτερικά ιατρεία, δεν μας είπαν ότι θα πρέπει να έχει μαζί του και την τραπεζική κάρτα αν χρειαστεί να κάνει εξετάσεις ενώ είναι εντάξει με το ασφαλιστικό του ταμείο. Αυτοί που με την πολιτική τους καταπάτησαν κάθε συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών. Κάτι που τα τελευταία χρόνια είχε κάνει η χούντα των Απριλιανών. Έστω κι αν αυτοί διδάσκουν συνταγματικό δίκαιο στους φοιτητές, και υποστηρίζουν πως ο κάθε πολίτης πρέπει να το τηρεί κατά γράμμα. Αλήθεια τι θα λέει τώρα ο καθηγητής και πολιτικός, στους φοιτητές του όταν θα είναι υποχρεωμένος να διδάξει και πάλι;
Τι θα πει για την διαδικασία της κατάργησης της δημόσιας υγείας ο υπουργός κ. Λοβέρδος; Ενώ κλείνουν νοσοκομεία και εντατικές κλινικές. Μας παρουσιάζει αριθμούς, ότι όλα πάνε καλά. Μπορεί οι αριθμοί να πηγαίνουν καλά αλλά οι ουρές στα νοσοκομείο είναι τεράστιες και άλλωστε όπως έλεγε ο γέρος της Δημοκρατίας οι αριθμοί μπορούν να ευημερούν όταν και οι πολίτες ευημερούν.
Πέρα όμως από αυτά ο κ. Λοβέρδος είναι καθηγητής Συνταγματικού δικαίου στο Πάντειο πανεπιστήμιου. Και φυσικά γνωρίζοντας ιστορία, το σύνταγμα το καταργεί μόνο μια παράνομη κυβέρνηση ή όπως στο πρόσφατο παρελθόν για τη χώρα μας οι συνταγματάρχες της Απριλιανής χούντας το 1967.

Καταργώντας το Δικαίωμα στην εργασία

Ως υπουργός εργασίας προχώρησε σε μια σειρά αντισυνταγματικών νόμων μετατρέποντάς τους σε κουρελόχαρτο. Εμείς λόγου χώρο θα αναφέρουμε δυο τρείς καραμπινάτες περιπτώσεις: Η απόφαση για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων των ταμείων που κατοχυρώνει το άρθρο 25 του συντάγματος, το καταργεί και έρχεται να εφαρμόσει ο σημερινός υπουργούς εργασίας Όταν προχώρησε στις περικοπές των συντάξεων παρανομούσε γιατί αφαιρούσε νόμιμο περιουσιακό στοιχείο των ασφαλισμένων από τις μακροχρόνιες καταβολές τους. Τέλος η βασική σύνταξη καθορίζεται με νόμο και όχι υπουργική απόφαση. Τα κατορθώματα του κυρίου Λοβέρδου στο Υπουργείο Εργασίας είναι πάρα πολλά, όπως και οι δηλώσεις του ό,τι ειδικές μελέτες που πληρώθηκαν από τα λεφτά του Ελληνικού λαού μας έλεγε ότι έδειξαν «τα μέτρα που πήραν για αρκετά χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα έχουν πρόβλημα και οι συντάξεις έχουν εξασφαλιστεί».
Ας πάρουμε και μια μικρή γεύση από τα κατορθώματά του στο Υπουργείο Υγείας και το βάναυσο χτύπημα των μικρομεσαίων ασφαλισμένων. Δεν θα σταθώ στο ότι πρέπει να πληρώνεις τις ιατρικές εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία και στη συνέχεια να πάει να πληρωθεί από το ταμείο του χάνοντας ένα μεροκάματο. Καθορίζει με νόμο συμμετοχή 15% όλων των ασφαλισμένων για εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια. Ενώ μέχρι σήμερα τα πλήρωνε όλα το ταμείο του από τις κρατήσεις. Το ποιο τραγικό είναι να συμμετέχει με 10% ο ασφαλισμένος που χρειάζεται ειδική διατροφή. Μειώνει τη δαπάνη των ταμείων για την αποκλειστική νοσοκόμα. Αλήθεια με πια σύνταξη θα πληρώσει; Με αυτή που του έκοψε αντισυνταγματικά και παράνομα όταν ήταν υπουργός εργασίας!
Μειώνει τα χρηματικά ποσά μετακίνησης των νεφροπαθών και τα καθορίζει μέχρι 400 ευρώ το μήνα ανεξάρτητα απόστασης και μετακινήσεων.
Ως πολιτικός που ενδιαφέρεται με ιδιαίτερη ευαισθησία για το δημογραφικό πρόβλημα είπε να το λύση με τους μετανάστες και για αυτό κατήργησε το επίδομα τοκετού.
Μέχρι τώρα σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία το τεστ Παπ. (Παπανικολάου) γινόταν δωρεάν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, τώρα τη χρεώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία.
Για μια τέτοια Ελλάδα θα παλέψει ο υποψήφιος διάδοχος. Για μια κοινωνία των φτωχών και των πλουσίων θα δώσει τη μάχη; Για την κοινωνία που οραματίσθηκε ο Φρίτμαν με τον Ρέιγκαν;
Στους φοιτητές του αλήθεια τι θα διδάξει για το Σύνταγμα. Πως θα κρίνει τις πράξεις της Απριλιανής χούντα που κατάργησε με τα τανκ άρθρα του συντάγματος του1952; Τέλος τι πρότυπα δίνει ως καθηγητής στους φοιτητές του και τους πολίτες;
Ελπίζω να τα έχει σκεφτεί όλα αυτά ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Β. περιφέρειας της Αθήνας όταν έπαιρνε αντισυνταγματικές αποφάσεις σε βάρος των συμπολιτών του προκειμένου να γίνει αρεστός στους τροϊκανούς.


 http://www.i-reportergr.com/2012/01/blog-post_9365.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...