Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ε, όχι και να κάνουν … “ήρωα” τον Λουκά


Όλα τα μέσα ενημέρωσης σήμερα αναφέρονται στο περίφημο υπόμνημα της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση και στις εντολές που δίνει για νέα μέτρα – σοκ.

Το έγγραφο, γραμμένο στα αγγλικά, είναι πραγματικότητα και δεν είναι...
κάτι που ονειρευτήκαμε όλοι εμείς που γράψαμε γι αυτό. Όπως πραγματικότητα είναι και ο χαρακτήρας της διαταγής προς την
μπανανία, συγγνώμη προς την Ελλάδα.

Επομένως, ή εμείς είμαστε όλοι ηλίθιοι ή κάτι άλλο ύποπτο συμβαίνει όταν ακούμε τον κ. Καψή πρωί – πρωί να διαψεύδει ότι υπάρχει εντολή για αύξηση των αντικειμενικών. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι έχει τεθεί θέμα εξορθολογισμού και απολύσεων στο Δημόσιο. Με λίγα λόγια, ό,τι τον συμφέρει το παραδέχεται, ότι δεν τον συμφέρει το διαψεύδει. Για τις αντικειμενικές αξίες που είναι ένα ανάλγητο μέτρο σφυρίζουν αδιάφορα στην κυβέρνηση.

Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο πιο περίεργο και ύπουλο φυσικά. Όλα αυτά τα μέτρα, όλα τα υπομνήματα, τα mails και τα σημειώματα με τις εντολές της τρόικας να συντάσσονται εδώ στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στα υπόγεια του Μαξίμου και να αποδίδονται στην Τρόικα. Έτσι, και ο Παπαδήμος βγαίνει λάδι και η Τρόικα βολεύεται αφού οι συνομιλητές της θέλουν χειρότερα από αυτήν.

Ποιό είναι το μυστικό; Το λένε οι παπαγάλοι της κυβέρνησης, που τιτιβίζουν στ΄ αυτιά μας ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε … προσωπικά να σηκώσει το βάρος της διαπραγμάτευσης για τους μισθούς.

Δηλαδή το σκηνικό έχει ως εξής: Οι άθλιοι τροικάνοι μας πιέζουν, η κυβέρνηση ανθίσταται και ο Παπαδήμος ως άλλος Σούπερμαν θα σώσει τους φτωχούς και αδικημένους αυτής της χώρας.

Σκεφτείτε το εξής: Ενώ εδώ και μέρες μας παρουσιάζουν τα περίφημα mails της τρόικας που ζητά επιτακτικά κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, στο γνωστό υπόμνημα δεν αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο και μιλά μόνο για ευελιξία στον ιδιωτικό τομέα που θα τεθεί σε διαπραγμάτευση.

Μήπως λοιπόν πράγματι μας δουλεύουν και παίζουν ένα βρόμικο παιχνίδια στην πλάτη των Ελλήνων. Κι αυτό δεν το κάνει η… κακή τρόικα αλλά η… καλή κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.

Βρε δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ.

ΥΓ1: Θυμάστε που ρωτούσαμε γιατί η ΝΔ δέχθηκε έτσι εύκολα ως κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Καψή;

ΥΓ2: Το “νερό του Καματερού” ζει, αυτός μας οδηγεί

www.antinews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...