Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι δέκα εντολές- διαταγές της τρόικας



Οι δέκα εντολές- διαταγές της τρόικας
Η τρόικα με επιστολή της προς τους τρεις συγκυβερνήτες δίνει εντολές –διαταγές, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για το δάνειο-μαμούθ. Οι εντολές χαρακτηρίζονται από μειώσεις… σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας: μείωση μισθών, επικουρικών, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και μαζικές απολύσεις.
Η τρόικα μέσω της επίμαχης επιστολής ζητά αίμα και πόνο και οπωσδήποτε να μπουν οι υπογραφές όλων των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ώστε να διασφαλίσουν οι δανειστές μας ότι θα τηρηθούν κατά γράμμα τόσο από αυτή όσο και από την επόμενη κυβέρνηση.
Η επιστολή της τρόικας στους αρχηγούς:

  1. Μείωση των επικουρικών συντάξεων για την περίοδο 2013 – 2014 και δημιουργία ενός ταμείου επικουρικής ασφάλισης.
  2. Μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσω καταργήσεων οργανισμών.
  3. Μειώσεις μισθών και την ενεργοποίηση της νομοθεσίας για τη βελτίωση της ευελιξίας των μισθών.
  4. Μείωση εισφορών, κατά 5% τουλάχιστον των εργοδοτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης με παράλληλη μείωση των μη σημαντικών δαπανών κοινωνικής ασφάλισης.
  5. Αυστηρότερο σύστημα ελέγχου των προσλήψεων με βάση τον κανόνα «1 προς 5» με παράλληλη εφαρμογή προγράμματος στοχευμένων μειώσεων προσωπικού ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 έως το 2015.
  6. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 25 % τον Ιούνιο με αναδρομική ισχύ από την αρχή του 2012 και ανάκληση ευνοϊκών ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων και ασφαλιστικών εισφορών.
  7.  Αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012.
  8. Πώληση δυο – τριών μεγάλων επιχειρήσεων του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κλπ) μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου.
  9. Άνοιγμα επαγγελμάτων και επιπρόσθετα μέτρα πέραν του πολυνομοσχεδίου.
  10. Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, γεγονός που αποτρέπει την κρατικοποίησή τους.

 http://www.kentrinews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...