Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Παραίτηση όλων των κομμάτων της αριστεράς ίσως οδηγήσει άμεσα σε εκλογές


Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα (εδώ) ο Κ. Τσίπρας ζήτα απο την κυβέρνηση Παπαδήμου την άμεση παραίτηση της και εκλογές το Φεβρουάριο. Κακά τα ψέματα, η παραπάνω δήλωση δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα "πολιτικό πυροτέχνημα" καθώς από μόνη της δεν μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις.

Με δεδομένο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τα κόμματα της αριστεράς απολαμβάνουν ένα...
ισχυρό ποσοστό εκλογικής δύναμης που συνολικά θα μπορούσε να δρομολογήσει άμεσες πολιτικές εξελίξεις. Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για συμπόρευση τους σε ένα αντι-μνομονιάκο άξονα όπως είχε ζήτησει ο κ. Τσίπρας πριν μερικές εβδομάδες άλλα για άμεση παραίτηση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων πριν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση.

Η παραπάνω ενέργεια θα συνοδεύεται από συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποσύροντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του.

Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους όμως την στιγμή αυτή: η δημοκρατία πεθαίνει για να ζήσει η επόμενη δόση και αυτό δεν μπορεί να επισφραγιστεί μόνο με βαρύγδουπες δηλώσεις και δυναμικές πορείες- απεργίες... Η αντίδραση τους πρέπει να είναι δυναμική, άμεση και απόλυτα οργανωμένη έστω και αν ακόμα θεωρείται κοινοβουλευτικά πρωτόγνωρη.

Η δημοκρατία έχει καταρρακωθεί από τις ορέξεις του κάθε είδους Τόμσεν ,Παπάνδρεου κτλ.. Ας αναλάβει λοιπόν η αριστερά την ιστορική ευθύνη της απέναντι στον ελληνικό λαό. Διαφορετικά δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από δηλώσεις...

narkalieutis.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...