Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αυξάνεται εντυπωσιακά η πρωτοβουλία για Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση....



Δώδεκα απλοί πολίτες ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, μια πρωτοβουλία για την θέσπιση Νέου Συντάγματος από τον ίδιο το λαό με την δημιουργία αργότερα μιας Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία και θα καταρτίσει το νέο Σύνταγμα. Στο τέλος υπάρχουν και οι σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις της πρωτοβουλίας.

Μια πρωτοβουλία που ταιριάζει στη χώρα και στο λαό που γέννησαν τη Δημοκρατία, μακριά από τα ξενόφερτα ολιγαρχικά αντιπροσωπευτικά συστήματα που μας έχουν φορέσει καπέλο. Είναι βέβαιο πως όσο προχωράει η οικονομική κρίση, το υπάρχον σάπιο....
και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, καρδιά του οποίου είναι το ολιγαρχικό Σύνταγμα της χώρας, θα καταρρέει συνεχώς συμπαρασύροντας μαζί του και τον ελληνικό λαό. Οι λαοί όμως δεν πεθαίνουν. Βρίσκουν πάντα τις λύσεις. Και η μόνη λύση πλέον είμαστε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες. 


Οι δώδεκα πολίτες έγιναν αμέσως 20, μετά 40, μετά 60 και σήμερα έφτασαν τους 109 όλοι εκείνοι που προσυπογράφουν τη διακήρυξη της πρωτοβουλίας. Απλοί πολίτες με ονοματεπώνυμα και επαγγέλματα καθημερινά, που ζουν ανάμεσά μας, μακριά από κόμματα, κομματικά καπελώματα και συνδικαλιστικές συντεχνίες. Απλοί πολίτες, χωρίς χρηματοδοτήσεις και ΜΜΕ, με μόνο όπλο τη θέληση, τις συναντήσεις τους και το internet. Ούτε οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας δεν μπορούσαν να φανταστούν το μεγάλο λαϊκό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται συνεχώς. 

Οι διευθύνσεις της πρωτοβουλίας είναι www.neosyntagma.net, όπου θα διαβάστε τη διακήρυξη και θα δείτε τα ονόματα όσων έχουν συνυπογράψει μέχρι στιγμής, καθώς και μια διεύθυνση  στο fecebook, για να γίνει όποιος επιθυμεί μέλος και να αναρτά τις σκέψεις και τις προτάσεις του www.facebook.com/groups/neosyntagma/ . Επίσης και το email, για επικοινωνία ή δήλωση στήριξης της πρωτοβουλίας info@neosyntagma.net. Ακόμα υπάρχει και το γνωστό blog, μέλους της πρωτοβουλίας http://hassapis-peter.blogspot.com/ όπου διεξάγεται και σχετική ψηφοφορία για το θέμα της αλλαγής του Συντάγματος.

Καλούνται όλοι οι φίλοι που έχουν γνώσεις από διαδίκτυο κ.λ.π. να προσφέρουν στην καλύτερη οργάνωση και προβολή της προσπάθειας.
Σύντομα θα ανακοινωθεί τόπος και χρόνος συνάντησης όσων ενδιαφέρονται να προσφέρουν. 

Πέτρος Χασάπης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...