Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Αντίο ευρώ» αν δεν φτιάξετε το Δημόσιο


"Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να οικοδομήσει λειτουργική δημόσια διοίκηση, η έξοδος από την ευρωζώνη θα είναι λογική συνέπεια", σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Muenchner Μerkur" ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στέλεχος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και προσθέτει:... "Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, αλλά δεν είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι".Αναφερόμενος στην κρίση χρέους, ο κ. Σέντερ αναδεικνύει την ανάγκη να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, σημειώνει δε συγκεκριμένα τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), όπου, όπως υποστηρίζει, "μέχρι στιγμής προφανώς δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα".


Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση καταλόγου μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, ο Βαυαρός υπουργός τονίζει: "Περιμένουμε αποτελέσματα. Το πώς θα προκύψουν αυτά, είναι κάτι που αφορά τους ίδιους τους Έλληνες", ενώ, σε ερώτηση αν η πρακτική της δημοσιοποίησης θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Βαυαρία, απαντά: "Οι βαυαρικές ΔΟΥ λειτουργούν πολύ καλά. Γι΄ αυτό και δεν έχουμε ανάγκη από κάτι τέτοιο".

Σε ό,τι αφορά την πληροφορία ότι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν "κρύψει" 200 δισ. ευρώ σε ελβετικές τράπεζες, ο κ. Σέντερ τονίζει ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα "να προσαρμόσει και να εφαρμόσει τη νομοθεσία κατά τρόπο ώστε να μην υπάρχει διαρροή αφορολόγητου χρήματος" και προσφέρεται να δώσει συμβουλές και τεχνική βοήθεια στις ελληνικές αρχές. Διευκρινίζει ωστόσο ότι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μπορεί να γίνει μόνο από την ίδια την Ελλάδα: "Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ήταν αποδεκτή η είσπραξη φόρων στην Ελλάδα από βαυαρούς εφοριακούς", λέει χαρακτηριστικά.

 http://www.24wresenimerwsi.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...