Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Μετά τη σημερινή καταγγελία της ΝΔ, ο κ. Παπούλιας πρέπει δημοσιοποιήσει τη γραπτή συμφωνία των αρχηγών....



Ενώ είχαμε την εντύπωση ότι η συγκυβέρνηση του δοτού κ. Παπαδήμου, είχε συγκεκριμένη αποστολή, δηλαδή τη λήψη της δόσης των 8 δις ευρώ (η οποία ήδη έγινε), το PSI, την υπογραφή της δεύτερης δανειακής σύμβασης και αμέσως μετά εκλογές (τουλάχιστον αυτό έχει ανακοινώσει επίσημα ο ίδιος ο κ. Σαμαράς) εντούτοις βλέπουμε την συγκυβέρνηση αυτή να ασκεί πλήρη κυβερνητική εξουσία ωσάν να ήταν εκλεγμένη από το λαό με ορίζοντα τετραετίας. Βλέπουμε να περικόπτει μισθούς και συντάξεις, να εισάγει φορολογικά νομοσχέδια, να πουλάει δημόσια περιουσία (όπως τα  Airbus), να μελετά απολύσεις ΔΥ κ.λ.π.

Σήμερα όμως το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Παπαδάκη, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας....
κ. Μιχελάκης ήταν σαφής και κατηγορηματικός. Δήλωσε ευθέως ότι τα θέματα που προχωρά η συγκυβέρνηση Παπαδήμου, δεν έχουν συμφωνηθεί στη γραπτή συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών. Αμέσως φυσικά ρωτήθηκε που είναι, τέλος πάντων αυτή η γραπτή συμφωνία και τότε απάντησε ότι την γραπτή συμφωνία την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά από αυτή τη σημερινή ξεκάθαρη καταγγελία του εκπροσώπου ενός εκ των τριών κομματικών αρχηγών που μετείχαν στη γραπτή συμφωνία, ότι αυτά που κάνει ο κ. Παπαδήμος δεν έχουν συμφωνηθεί, είναι υποχρεωμένος ο κ. Παπούλιας να δώσει στη δημοσιότητα, τόσο το γραπτό κείμενο της συμφωνίας όσο και τα πρακτικά της συζήτησης, όπως είχε πράξει στην ανάλογη συγκυβέρνηση του 1989 ο πρώην ΠτΔ κ. Σαρτζετάκης. Ο λαός έχει το δικαίωμα να μάθει τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί πίσω από την πλάτη του και ποιοι τον εμπαίζουν.

Πάντως, αν πράγματι όλα αυτά που κάνει ο κ. Παπαδήμος και οι υπουργοί και των τριών κομμάτων δεν έχουν συμφωνηθεί, τότε γιατί η ΝΔ δεν καταγγέλλει επίσημα το γεγονός και δεν αποχωρεί από την συγκυβέρνηση; Γιατί τα κόμματα της Αριστεράς δεν ζητούν να έρθει στη δημοσιότητα η γραπτή συμφωνία; Γιατί ο ΠτΔ δεν την δημοσιεύει; Γιατί όλοι κάνουν «γαργάρα» την γραπτή συμφωνία;

Γιατί απλούστατα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π.) λειτουργεί με τη λογική του «τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε καμιά τριανταριά». Τώρα δηλαδή που βρήκαν τον κ. Παπαδήμο και έχουν το λαό καθηλωμένο, τρομοκρατούμενο συνεχώς από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να περάσουν όλα τα δύσκολα νομοθετήματα που δεν θα μπορούσε καμία εκλεγμένη κυβέρνηση να περάσει, ώστε το ίδιο σάπιο και διεφθαρμένο πελατειακό πολιτικό σύστημα να παραμείνει στην εξουσία για τα επόμενα 50 χρόνια παίζοντας πολιτικό θέατρο δήθεν ιδεολογικών διαφωνιών και κοινωνικών ευαισθησιών μεταξύ κομμάτων, για να αντλούν, εκ του ασφαλούς,  ψήφους εξουσίας.

Πέτρος Χασάπης

 http://online-pressblog.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...