Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΔΝΤ: Μεγάλη απειλή για την παγκόσμια οικονομία η κρίση χρέους στην ευρωζώνη


Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ζου Μιν, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη απειλεί...
την παγκόσμια οικονομία (ΔΝΤ). Μιλώντας στη Σιγκαπούρη το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε πως οι κίνδυνοι για την παγκόσμια ανάπτυξη έχουν αυξηθεί και προανήγγειλε αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη στην Ευρώπη το 2012 μη αποκλείοντας να υπάρξει τελικά ύφεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ζου Μιν δήλωσε: «Παρατηρούμε ότι η οικονομική δραστηριότητα έχει αποδυναμωθεί και οι προοπτικές ανάπτυξης έχουν περιοριστεί», ενώ προειδοποίησε πως αν συνεχιστεί η επιδείνωση της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης στην Ευρωζώνη μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 2%. Σημειώνεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τοποθετούσε την παγκόσμια ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο στο 4% το 2012. Επίσης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δήλωσε πως οι διακυμάνσεις στις αγορές θα συνεχιστούν και πως η αυξημένη μεταβλητότητα των χρηματοοικονομικών αγορών αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής.
 


greekfinanceforum.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...