Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Χρονομηχανή ΠΑΣΟΚ


 Είδηση-σοκ: κατάσκοποι από τον επιταχυντή αδρονίων του CERN επιδιώκουν να αντιγράψουν την υπερτεχνολογία του ΓΑΠ. 

Για να ταξιδέψεις, λέει, στον χρόνο, πρέπει να ρίξεις πιλάλες πιο γρήγορα από το φως. Δεν αρκεί το βάδην, το τζόκινγκ, το σπριντ. Απαιτείται κάτι περισσότερο από το να βάλεις νέφτι ή κηροζίνη στα πισι­νά σου. Πρέπει να είσαι μεμυημένος στα ύπατα μυστήρια της... πασοκάρας. Θέλετε αποδείξεις για τις προόδους στην κάμψη των αντιστάσεων της επίτευξης της ταχύτητας του φωτός από τον ΓΑΠ και τους εταίρους του; Πάρτε μολύβι, χαρτί και λάπτοπ και σημειώστε: «Είτε θα μείνουμε στο ευ­ρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνι­κών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πί­τας στο Χρηματιστήριο Αξιών (κά­ποτε υψηλών) Αθηνών. 

Να η πρώτη ένδειξη. Πριν από τον πολυβραβευμένο Γιώργο («Στοχα­στής της Χρονιάς», «Πρόσωπο της Χρονιάς», «Βραβείο 2010») δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε ως Έλληνες ταξίδια στον χρόνο. Μετά την «πράσινη ανάπτυξη» τις δεκαετίες (ενίοτε και αιώνες) προς τα πίσω τα έχουμε ευκολάκια. Σύνταγ­μα - Παγκράτι ένα πράμα. Με υπερταχεία φέρνουν δυστυχία οι σοσιαλίσταρχοι. 

Κουτρουμάνης Τουρς 

Σήμερα έχουμε κέφια και κερνάμε ακόμα μια αποχρώσα ένδειξη για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι ελλη­νόφωνοι «προοδευτικοί» στον τομέα της οπισθοδρόμησης: «Έχουμε μπροστά μας μία πολύ μεγάλη προσπά­θεια για να αποτρέψουμε τα χειρότε­ρα και να μην επιτρέψουμε την επά­νοδο του πολίτη στη δεκαετία του '50 και του '60». Τάδε έφη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης (συζήτηση στη Βουλή για το... πολυ­νομοσχέδιο Βενιζέλου, 19/10/2011). 

Και τον Προβόπουλο πού τον βά­ζεις; Τούτος ο ψυχοπονιάρης, ο διο­ρατικός διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος είπε στην «Καθημερινή της Κυριακής» (31/12/2011) για το πρώ­το διάστημα που θα ακολουθήσει την επιστροφή στη δραχμή: «Η αγο­ρά θα πρέπει να λειτουργήσει είτε με τα ταχέως αποσυρόμενα ευρώ είτε στη βάση αντιπραγματισμού, δηλα­δή στη βάση της ανταλλαγής είδους με είδος. [...] Επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμεί, στην πρώτη κρίσιμη φάση, με επάνοδο στη δεκαετία του '50». 

Πρώτον: Με τόσο ΠΑΣΟΚ που προηγήθηκε, είναι δυνατόν να επι­στρέψουμε στη δραχμή; 
Και δεύτε­ρον: Με αντιπραγματισμό κινούνταν και οι προϊστορικοί άνθρωποι. Ήτοι, «σου δίνω δόντι από μαμούθ και μου πασάρεις χάντρα από τον μάγο της φυλής». Μια χαρά πρόκοψαν οι προ­ϊστορικοί. Τι πρόβλημα θα έχουν οι Έλληνες; 



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
 
 
 http://forapartida-forapartida.blogspot.com/2012/01/blog-post_6503.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...