Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Spiegel: Eκτός πραγματικότητας οι Ελληνες πολιτικοί!


Το περιοδικό Der Spiegel διακρίνει αδιέξοδο στην επίλυση της ελληνικής κρίσης και παρατηρεί: «Οι πολιτικοί της Ευρώπης απομακρύνονται κι άλλο από την πραγματικότητα: Η Ελλάδα χρεοκόπησε, αλλά οι Βρυξέλλες θέλουν να χορηγήσουν νέα δάνεια δισεκατομμυρίων στη χώρα. Στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου μεγαλώνουν οι αντιστάσεις. Πρέπει να...

Η σύγχρονη εποχή του Μεσοπολέμου... έτος 2012...!!!



Ξύπνα Νεοέλληνα
Τι άλλο περιμένεις Νεοέλληνα;

Την μέρα που όλοι μας θα τρώμε από τα συσσίτια και θα μένουμε στον δρόμο;

Ξύπνα τώρα Νεοέλληνα γιατί αυτή η μέρα πλησιάζει και εσύ ακόμα πιστεύεις πως θα σε λυπηθεί ο Παπαδήμος και η τρόικα, φοβάσαι πως αν η χώρα δεν πάρει το δάνειο δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ενώ όμως κάθε φορά κάτι συμβαίνει και αργεί το δάνειο...τα πάντα πληρώνονται στην ώρα τους, φοβάσαι πως αν δεν καταπατηθούν τα εργασιακά δικαιώματα που έχουνε υπογραφεί με το αίμα των προγόνων μας δεν θα υπάρξει πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα, στην πραγματικότητα όμως Νεοέλληνα φοβάσαι να είσαι σκέτο Έλληνας.

Ξύπνα Νεοέλληνα και ξεπέρασε την ''παιδική'' αρρώστια του μικροαστισμού που έχεις έμφυτη, κοίτα τι συμβαίνει και έξω από το σπίτι σου δεν είναι όλος ο κόσμος η οικογένεια σου και το μαγαζάκι σου.

Στάματα να μένεις άπραγος περιμένοντας να σε σώσει ο Θεός, ο Θεός σου έδωσε και μυαλό για να το χρησιμοποιήσεις.

Σταμάτα να πληρώνεις όλα αυτά τα παράλογα χαράτσια που σου επιβάλλουν,ποιο το νόημα της ζωής αν πρέπει να λες πάντα ΝΑΙ;

Βιώσιμο χρέος και… βίος αβίωτος...!!!


 
Κάπου ανάμεσα σε ένα βαριά καρκινοπαθή που η κάθε νέα δόση χημειοθεραπείας μακραίνει για λίγο την μαρτυρική ζωή του και σε ένα θανατοποινίτη, που κάθε τόσο αναβάλλεται η εκτέλεσή του μοιάζει σήμερα η ψυχολογική σύνθλιψη του Ελληνικού λαού σ’ αυτό το δραματικό σκαλοπάτι που έφτασε και που δεν είναι δυστυχώς το τελευταίο.
Σ’ αυτό το σκαλοπάτι της γενικής ένδειας, της οικονομικής εξαθλίωσης, των χυδαίων εκβιασμών, της φοβισμένης σιωπής και της εθνικής ταπείνωσης που ελάχιστες φορές βρίσκει ιστορικό προηγούμενο με την συναισθηματική και ηθική αξιοπρέπεια και ελευθερία του να αιμορραγούν ασταμάτητα και αβοήθητα από φίλους και συμμάχους, αλλά και από αυτόν τον ίδιο, που δεν τολμά επί τέλους να απαιτήσει ευθύνες, να καταδικάσει εγκλήματα, να σπάσει γόρδιους δεσμούς και να τιμωρήσει αυστηρά τους αχρείους και τους προδότες που τον έφτασαν ως εδώ.

Το σχέδιο Παπαδήμου – Τροϊκας για την σωτηρία των Τραπεζών....ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ....!!!





Θα θυμάστε την περίφημη ατάκα του Θ. Μητρόπουλου στην περίφημη «παράγκα» του ποδοσφαίρου που έλεγε: «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να..».
Κάπως έτσι λοιπόν σκέφτηκε ο Παπαδήμος και η τρόικα για τις τράπεζες και την τύχη τους μετά το PSI. Η λογική απλή σαν αυτή της παράγκας στο ποδόσφαιρο: «Οι τράπεζες να μείνουν στα χέρια των τραπεζιτών και οι άλλοι (π.χ. τα ασφαλιστικά ταμεία) ας πάνε να…».

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; Ξεχάστε όσα ξέρατε!




Αποσπάσματα από το άρθρο του Doug Copp στο ‘ Triangle of Life’, επιμέλεια έκδοσης από τον Larry Linn του MAA Safety Committee , 13/4/04
Το όνομά μου είναι Doug Copp. Είμαι ο Αρχηγός Διάσωσης και Διευθυντής Καταστροφών της Αμερικανικής Ομάδας Διεθνούς Διάσωσης ( American Rescue Team International, ARTI), η πιο έμπειρη ομάδα διάσωσης του κόσμου. Οι πληροφορίες που περιέχονται σ’ αυτό το άρθρο θα σώσουν ζωές στο ενδεχόμενο ενός σεισμού. Το πρώτο κτίριο στο οποίο μπουσούλισα στα τέσσερα ήταν ένα σχολείο στη πόλη του Μεξικού κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1985.

ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΕ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ... Καψής: «Ελπίζω να μην χρειαστεί να αποφασίσουμε» για 13ο-14ο μισθό.
Οι αρχηγοί των κομμάτων και ο Λουκάς Παπαδήμος έχουν συμφωνήσει ότι οι δύσκολες αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μιλώντας στον RealFM από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι «το νόημα της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ήταν αυτό ακριβώς: Ότι όλοι μαζί θα πρέπει να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις ...

Γιατί οι Έλληνες χάνουν την Ελλάδα


Γιατί οι Έλληνες χάνουν την Ελλάδα
Τι κρύβει ο όρος αποκρατικοποιήσεις και γιατί οι βουλευτές είναι αμφίβολο αν γνωρίζουν τι ψηφίζουν.



Πίσω από τις έννοιες εμπράγματες εγγυήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, μείωση των δημοσίων δαπανών, προβληματικών επιχειρήσεων του Δημοσίου, αποκεφαλαιοποιήσεις, ανταγωνιστικότητα, άνοιγμα της αγοράς από το κρατικό μονοπώλιο, επενδύσεις στις αποκρατικοποιήσεις και Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου κρύβεται κάτι πολύ απλό:

"Τέρμα τα παραμύθια.Οι στρατιωτικοί αγανάκτησαν".Άρθρο του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ




Του ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
Αντισυνταγματάρχης ΣΔΓ
Πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ


Η επιλεκτική «διπλωματική» διαρροή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και στα ΜΜΕ, για «προσωπικές» κοπιαστικές πιέσεις και λήψη σχετικής απόφασης στο Υπουργικό Συμβούλιο περί μη περαιτέρω περικοπών στα εισοδήματα των ειδικών μισθολογίων, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων στρατιωτικών, πυροδότησε εκ νέου πηγαδάκια και συζητήσεις στις παρέες και στη στρατιωτική οικογένεια, εντείνοντας περαιτέρω την ανασφάλεια και την αγανάκτηση. Αν και θα περίμενε κανείς να ακουστούν χειροκροτήματα και αλαλαγμοί χαράς, μάλλον το αντίθετο συνέβη.

Spiegel: Οι Ιταλοί είναι δειλοί και ανίκανοι σαν τον Σκετίνο


Spiegel: Οι Ιταλοί είναι δειλοί και ανίκανοι σαν τον ΣκετίνοΤο γερμανικό περιοδικό στολίζει με κοσμητικά επίπεδα και άλλους λαούς. Αυτή τη φορά, σειρά είχαν οι Ιταλοί.


Μέχρι τώρα έσερναν τα εξ αμάξης στους Έλληνες. Τώρα πήραν σειρά και οι Ιταλοί...

Ολοκληρώθηκε η παράδοση της χώρας στους πιστωτές


Λαθροχειρίες και κερδοσκοπικά παιχνίδια πάνω στο κουφάρι της ελληνικής οικονομίας διά χειρός «τεχνοκράτη»




Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Ανεξάρτητα από τις τελικές λεπτομέρειες, νομικές και λογιστικές, της τελικής συμφωνίας για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων ύψους 200 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση Παπαδήμου ολοκλήρωσε χθες την παράδοση της χώρας στους πιστωτές, οι οποίοι επέβαλαν και τους επαχθείς όρους τους. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι προβάλλουν εαυτούς ως θύματα αυτής της διαπραγμάτευσης, τονίζοντας ότι το τελικό ύψος του «κουρέματος» που θα υποστούν φτάνει το 65%.
Πρόκειται για μια λαθροχειρία, διότι οι...

Η χρηματοδότηση των ελληνικών έργων (από Ε.Ε) παγώνει μέχρι το 2014


Σύμφωνα με τους Austrian Times ο Johannes Hahn, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, έχει καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει καμία επιπλέον οικονομική ενίσχυση, από το τμήμα του πριν από το έτος μετά το επόμενο.
Ο Hahn υπογράμμισε ότι η Επιτροπή  δεν θα παρέξει καμία επιπλέον χρηματοδότηση, για τις τρέχουσες ή μελλοντικές δραστηριότητες βελτίωσης των υποδομών ή άλλων έργων στην Ελλάδα φέτος και του χρόνου.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων συζητούν επί του παρόντος, την δυνατότητα ακύρωσης των χρεών στην Ελλάδα σε ένα ισχυρότερο βαθμό από ότι προβλεπόταν αρχικά, για να βοηθήσουν τη χώρα να μειώσει τις ζημίες της και να δημιουργήσει μια νέα προοπτική.

Ελλάδα στο παραπέντε - O Χρήστος Ροζάκης, ο Κώστας Σημίτης και η σταύρωση των Ελλήνων


Τoυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Δευτέρα, εφτά το πρωί. Διασχίζω βιαστικά την πλατεία της Αγίας Παρασκευής και σκέφτομαι τι θα γράψω. Το μάτι μου πιάνει στα γρήγορα την εικόνα στο παγκάκι, δυο ανθρώπους καθισμένους μαζί, ίσως ελπίζοντας ότι, παρέα, αντιστέκονται καλύτερα στη παγωνιά, βυθισμένοι στον ανήσυχο ύπνο τους. Το μνημόνιο εν δράσει, προλαβαίνω να σκεφτώ, προτού το βλέμμα αποτραβηχτεί εξίσου γρήγορα, αμήχανο μπρος στα συντρίμμια των Ελλήνων, τρομαγμένο από το φόβο ότι δεν αντικρίζει παρά το μέλλον μας. 

Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα


Τελεσίγραφο προς την ΕλλάδαΟι συνεργάτες του κ. Παπαδήμου ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε όμως και διαψεύδουν ότι μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής επίκειται έκτακτη σύσκεψη των «17» με αποκλειστικό ζήτημα την Ελλάδα. «Είναι ανοικτό θα σας ειδοποιήσουμε σε λίγο» απαντούν στους δημοσιογράφους.
Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Βέλγιο ζητούν να γίνει έκτακτη συζήτηση σήμερα, για την Ελλάδα, να ληφθούν τελικές αποφάσεις για PSI και νέα δανειακή σύμβαση (που σημαίνει και μέτρα) και να δοθούν στην ελληνική πλευρά 24 ώρες διορία ώστε να απαντήσει.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!


Στη βαριά σκιά του σκληρού πακέτου μέτρων που απαίτησαν χθες οι δανειστές μας θα γίνουν οι επόμενες αλλεπάλληλες συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έως και την Τετάρτη.
Γραμμή του υπουργείου είναι οι απαιτήσεις της Τρόικας που καταργούν και την τελευταία δικλείδα προστασίας των Ελλήνων εργαζομένων να συζητηθούν βήμα – βήμα, με επιχειρήματα και τεκμηρίωση βάσει των αριθμών.

Τέτοια βοήθεια όπως της τρόικας ΔΕΝ τη δέχομαι……



20120129-175800.jpgΟΧΙ σε όλα λοιπόν κι αν δεν τους αρέσει το ΌΧΙ μας, τότε να συνοδεύσει κάποιος τους κυρίους στο αεροδρόμιο και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό γιατί χαλάει κι ο καιρός και θα πουντιάσουν.
Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί είναι υπερβολικά σκληρά και ως εκ τούτου δεν έχουμε τίποτε άλλο να ακούσουμε και να συζητήσουμε.
Λέω Ναι στην Ευρώπη και στο πνεύμα αλλαγής και βελτίωσης των δημοσιονομικών μας και της ανταγωνιστικότητας αλλά…….

Το σύστημα τα δίνει όλα για να συνυπογράψουμε την καταστροφή μας


Κάτι παράξενο συμβαίνει στο δημόσιο λόγο.

Από εκεί που όλοι μας (όσοι τουλάχιστον θεωρούμε τους εαυτούς μας αντιμνημονιακούς) βλέπαμε τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011 ως ένα ακόμη βήμα για την οριστική μας αλυσόδεση στα δεσμά του Μνημονίου, αίφνης βλέπουμε το πράγμα να μεταβάλλεται: Η συμφωνία για το PSI, με όσα αυτή μπορεί να περιέχει (κηδεμονία της χώρας, αγγλικό δίκαιο, υποθήκευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας κλπ.) ανάγεται σε......

Το παιχνίδι του Τόμσεν σε βάρος της Ελλάδας...



ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Πολλοί στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον δείχνουν να ξαφνιάζονται για τους λόγους για τους οποίους ο κ. Πολ Τόμσεν εμφανίζεται αλαζονικός και σκληρός τους τελευταίους μήνες, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ευγενικός και συνεργάσιμος.

Η νέα στάση του, που...

Ποιά βασικά άρθρα λείπουν από το ¨Μνημόνιο" ;


1. Απαγορεύεται, υπό την απειλή άμεσης διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας μας, σε οποιονδήποτε διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο του κράτους να σπαταλάει τρεις ώρες ημερησίως σε ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις 
2. Οι υπουργοί απαγορεύεται διά ροπάλου να μπλογκάρουν στο Διαδίκτυο, με εκτενή άρθρα για την πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα
3. Απαγορεύονται τα εξωτικά ταξίδια πολιτικών αξιωματούχων στην Κόστα Ρίκα, τον Αγιο Δομίνικο ή αλλού, όταν κινδυνεύει με κατάρρευση το σύμπαν. 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Παραδόθηκαν πλήρως οι πολιτικοί αρχηγοί στην Μέρκελ.



Πλήρη παράδοση των Ελλήνων στους αποικιοκράτες Γερμανούς, αποφάσισαν οι πολιτικοί μας άρχοντες ερήμην μας. Σε όλα τα παραγγέλματα της Μέρκελ, συμφώνησαν και είπαν «ναι» οι πολιτικοί αρχηγοί, στη σημερινή τους συνάντηση με τον δοτό, από τους ίδιους, κ. Παπαδήμο, όπως άφησε να εννοηθεί ο τελευταίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε, προκειμένου προφανώς να....

ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

acropilis-thunderΈνα τέτοιο έγγραφο, μία δήλωση υποταγής ουσιαστικά, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα στην Ιστορία της Ευρώπης. Η Γερμανία απαιτεί από την Ελλάδα την παράδοση της εθνικής της κυριαρχίας, όσον αφορά τον κρατικό προϋπολογισμό. Το πρωτότυπο κείμενο που ακολουθεί στα αγγλικά, τεκμηριώνει την τοποθέτηση μας.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: BANK OF INTERNATIONAL SETTLEMENTS


Όπως αναφέρει το Spiegel το 2009:

Η Bank of International Settlements (BIS) ή αλλιώς "η Κεντρική Τράπεζα όλων των Κεντρικών Τραπεζών" είναι μια κλειστή οργάνωση που ανήκει σε 55 κεντρικές τράπεζες. Οι επικεφαλείς αυτών των κεντρικών τραπεζών ταξιδεύουν στην έδρα της  στην Βασιλεία μία φορά κάθε δύο μήνες, και η Γενική Συνέλευση, το ανώτατο εκτελεστικό το σώμα BIS, λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο.

Επιπλέον, όπως δηλώνει σήμερα η New York Federal Reserve Bank στην ιστοσελίδα της:

"Ψάχνονται" για νέο κόμμα με ηγέτη τον Λουκά Παπαδήμο! Διαβάστε το όνομα του νέου κόμματος!


http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/A4ACBBBA3F22475E4649C47BD4B670DA.jpg

Προσπαθούν να συσπειρωθούν και στις στάχτες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα. Η πρωτοβουλία ανήκει κυρίως σε αυτούς που βλέπετε στην φωτογραφία. Από αριστερά, ο κ. Χατζηδάκης, η κυρία Διαμαντο-πούλου, ο κ. Αλιβιζάτος, ο κ. Μπουτάρης και ο κ. Τσούκαλης. Βρήκαν και προσωρινό όνομα για το υπό δημιουργία κόμμα και είναι το...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ας τελειώνουμε με την παραφιλολογία…


…και ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με τ’ όνομά τους!

Έχουμε κάπου χαθεί εμείς οι Έλληνες μέσα στον λαβύρινθο της παραπληροφόρησης (βλέπε εδώ) και δίνουμε υπερβολική έμφαση σε στερεότυπα, ενώ η αλήθεια είναι ολοφάνερη μπροστά μας, σε μια ποιο γενικευμένη όμως εικόνα. Μας συμβαίνει αυτό που λέμε «βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος». Και ένας αφελής ακόμα θα αναρωτιέται σήμερα, «πως είναι δυνατόν, αφού υποτίθεται πως έχουμε …φουντάρει, οικονομικά, να συνεχίζουν οι ‘εταίροι’ μας να μας δανείζουν;». Δεν είναι φυσικό να τίθεται αυτό το ερώτημα; Δεν είναι από την άλλη αφελές να εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως είμαστε το «κέντρο του κόσμου» και πως κάποιες σκοτεινές δυνάμεις συνωμοτούν εναντίον μας;

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ


Ελληνικέ λαέ.

Οι έμποροι του χρήματος έχουν καταφέρει να αντικαταστήσουν τους εκλεγμένους πολιτικούς μαριονέτες με έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό στην Ελλάδα, στην Ιταλία, θα γίνει στην Ισπανία, στην Πορτογαλία στην Ευρώπη, στον κόσμο.


Ενα απρόβλεπτο γεγονός όπως πυροβολισμός ή ακόμα χειρότερα χειροβομβίδα που ξέρουμε όλοι ότι μπορούν να οργανώσουν εύκολα και δε θα διστάσουν να το κάνουν, με την τρέχουσα ψυχολογία του Ελληνικού λαού (την οποία ελέγχουν απόλυτα) θα επέφερε χάος.

Αν σκεφτεί κανείς από...

Απορίες ενός μαλάκα.




1) Εγώ στις εκλογές του 2009 ψήφισα...ελληνικά!!
    Γιωργάκη και Πασοκ...
   
Τώρα...πως πρόκυψε...Κατοχή...ένας Δοτός...S-S  και γερμα-
   νοτσολιάδες...μόνο σαν ένα θαύμα (!!) της "Δημοκρατία Α.Ε.
   μπορεί να εξηγηθεί.
2) Στις εκλογές του 2010 ξαναψήφισα...ελληνικά...πατριωτικά.
   Κι ενώ μού είπαν πως "δεν έχει άλλα βάρβαρα μέτρα"...

Όταν η ΚΡΗΤΗ μιλά…όλη η Ελλάδα σιωπά!


«Γράμμα ενός αγανακτισμένου Κρητικού Μυλοποταμίτη… οσονούπω ξενιτεμένου»
Αφιερωμένο σε όλα τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ που δεν δίστασαν να πουλήσουν την Πατρίδα μας.

Αυτό που βιώνει ο Έλληνας είναι κάτι το οποίο δύσκολα «χωνεύεται». Από την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση βέβαια ένα τεράστιο ποσοστό αυτών μπήκε αναξιοκρατικά και από τα παράθυρα στο δημόσιο, δήλωνε ότι ήθελε για τα κτήματά του και τα ζώα του και έπαιρνε αθρόες επιδοτήσεις, δεν πλήρωνε φόρους και ας έβγαζε τόσα π.χ. ελεύθεροι επαγγελματίες, διασπάθισε άφθονο δημόσιο χρήμα από διάφορα αξιώματα (συνεταιρισμοί, κομματικά, διάφορες κρατικές θέσεις εξοπλιστικά συστήματα)…

Δώστε τώρα στους συμπολίτες σας τα πρακτικά της σύσκεψης-ενόψει των λαικών δικαστηρίων που έρχονται...




Kαλούμε το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει της δημοσιότητα τα πρακτικά της συνάντησης με τους 3 άβουλους αρχηγούς των κομμάτων της δοτής συγκυβέρνησης, για να ενημερωθούν οι πολίτες ενόψει των λαικών δικαστηρίων που πρόκειται από στιγμή σε στιγμή να στηθούν σ’ ολόκληρη τη  χώρα.

Δεν είναι δυνατόν μια κρίσιμη σύσκεψη σαν τη σημερινή να σκεπάζεται από το σκοτάδι της έλλειψης ενημέρωσης του λαού, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή εκβιασμό....

Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών η ΔΕΗ


Σε οριακή κατάσταση έχει οδηγηθεί η ΔΕΗ εξαιτίας του εκρηκτικού κοκτέιλ που έχει δημιουργηθεί στην αγορά ηλεκτρισμού και το οποίο συνθέτουν η αρνητική πορεία των οικονομικών μεγεθών, το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό από τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια που θα κατευθυνθεί στα ταμεία της ΔΕΗ, τα φέσια στην αγορά και η λήξη δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ που πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν εντός του πρώτου τριμήνου. Υπό αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ διαμήνυσε προ ημερών ότι βρίσκεται σε δεινή θέση και φέρεται να ζήτησε μετάθεση πληρωμής για κάποιες καταβολές προς το ΔΕΣΜΗΕ.

Γουδή για όσους υπογράψουν την υποταγή του λαού και το ξεπούλημα της χώρας








Η Μέρκελ επιτίθεται στον Ελληνικό λαό, επαναλαμβάνοντας την ιστορική δολοφονική βουλιμία της Γερμανίας κατά των Ευρωπαϊκών λαών. Όμως, ως σύγχρονοι εφιάλτες επιτίθενται στον Ελληνικό λαό και εκείνοι οι πολιτικοί που θα υπογράψουν οτιδήποτε εις βάρος της Ελλάδας, οι πολιτικοί που θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την υπογραφή τους στο PSI. Αυτοί οι πολιτικοί θα είναι εγκληματίες κατά του Ελληνικού λαού, κατά του Ελληνικού κράτους, κατά του Ελληνικού έθνους.
Όλοι αυτοί οι πρόθυμοι, θα πρέπει να θεωρούν βέβαιο πως θα κυνηγηθούν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο και ο καθένας ξεχωριστά θα νιώσει τι σημαίνει να σε κυνηγάνε Έλληνες. Δεν θα υπάρξει σημείο της γης που θα μπορέσουν να κρυφτούν. Θα αντιμετωπίσουν τον όλεθρο που ετοίμασαν για τον Ελληνικό λαό.

Οι μεθοδεύσεις που έγιναν από...

"Καλόν εντάφιον η βασιλεία"


Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι απο σας γνωρίζετε ποια ή ποια το είπε αυτό κάποτε. Πρίν απο πολλά...μα πολλά χρόνια και βάλε.
Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα στον Ιουστινιανό στη "στάση του νίκα"!!
Εκεί το λοιπόν κυρία μου στον Ιππόδρομο υπήρχαν οι Πράσινοι και οι Βενετοι. Οταν κατά τη διάρκεια των αγώνων στο ιππόδρομο ξεσπασαν ταραχές ο αυτοκράτορας έβαλε τη φρουρα των αγώνων να τους διαχωρίσει.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονισω πως αυτό λέει το βιλίο Ιστορίας της Ε' Δημοτικού....προπαγάνδα κυρία μου να μην ξέρουν τα παιδάκια την πραγματική αλήθεια!!
Οι ταραχές για άλλους λόγους γινήκαν!
Ομως αυτοί τί κάνανε λέτε?

Μην φοβάστε εμείς ΔΕΝ είμαστε εδώ….



Κι έτσι βαδίζουμε προς το τέλος…

Προς το τέλος της ελληνικής οικονομίας ; Προς το τέλος της εθνικής περηφάνιας ; Προς το τέλος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας; ή προς το τέλος της υπομονής μας;

"Στήνουν" δύο κοινωνικά εχθρικά στρατόπεδα


Πρέπει επιτέλους να διαλέξουμε στρατόπεδο:
Θέλουμε να δεθούμε στο άρμα των σωτήρων
του διεθνούς τραπεζικού συστήματος,
ή θέλουμε ενωμένοι σώσουμε την χώρα;
Δεν φθάνει ο εξευτελισμός της χώρας και η νέα κατοχή που επιβάλουν, αλλά "στήνουν" και δύο κοινωνικά εχθρικά στρατόπεδα.

Στο ένα χλιδάτο στρατόπεδο, αυτοπροσδιορίζονται χέρι χέρι με την τρόικα, το σπάταλο κράτος, η ελίτ των Κυβερνητικών αξιωματούχων, τα κόμματα ως οργανισμοί, οι κρατικοδίαιτοι σύμβουλοι, οι βουλευτές και η αυλή τους, οι υπάλληλοι της Βουλής, οι Δικαστές, οι αστυνομικοί, τα κομματικά Δ.Σ. των ΔΕΚΟ και οι λοιποί ευνοούμενοι διαπλεκόμενοι κομματικοί χρηματοδότες.

Συγκεκριμένα, έχουν προκλητικά εξαιρεθεί από...

«Αυτονόητο ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη εφαρμογής του προγράμματος»


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με την πρόταση για τον ορισμό ειδικού επιτρόπου αρμόδιου για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του ελληνικού προϋπολογισμού, δήλωσε τα εξής:

Πως καταπατάται 4 φορές το σύνταγμα και η εφαρμογή του ΦΠΑ.




Όπως είναι γνωστό με το Πολυνομοσχέδιο, εισήχθη στον έλεγχο τον επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών, ο όρος « Έμμεσες τεχνικές ελέγχου», ή απλά ο τεκμαρτό τρόπο ελέγχου ή καλύτερα με "αντικειμενικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος.
ΤΜΗΜΑ Δ΄
Ακροτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120
1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από...

Ενσωμάτωσαν το εμβόλιο για τον H1N1 στο απλό εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης;



Ενσωμάτωσαν το εμβόλιο για τον H1N1 στο απλό εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης;
Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει και το είχαμε σχολιάσει πριν ένα χρόνο, οι φαρμακοβιομήχανοι βρήκαν ένα καταπληκτικό τρόπο να πουλήσουν τα απεχθή εμβόλια τους: 

Εντάσσοντας τα στα εποχικά εμβόλια… Έτσι παρά τη γενναία αντίσταση ειδικά στο εμβόλιο της γρίπης Η1Ν1, ένα χρόνο μετά και εν αγνοία τους, οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν δηλώσει κατηγοριματικά αντίθετοι με το εμβόλιο αυτό, πιθανόν και να...το έλαβαν εάν η αντίσταση τους δεν υπήρξε και γενική απέναντι σε όλα τα εμβόλια, αφού αυτό το ίδιο χρησιμοποιήθηκε σαν εποχικό…

Είναι αδίστακτοι. Σπέρνουν τη δυστυχία και το σπαραγμό!


Γράφει ο Καφενόβιος

Οι πρακτικές του γκεμπελισμού επέστρεψαν. Εν όψει της υπογραφής της οριστικής κατοχής του λαού και της χώρας, μας βομβαρδίζουν τα τελευταία 24ωρα από ισχυρές βόμβες φόβου. Μας  πυροβολούν με εφιαλτικές απειλές και εκβιαστικά διλήμματα.

Η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, θυμίζει θηριοτροφείο εν ώρα γεύματος. Τα συνεργαζόμενα κόμματα μαλλιοτραβιούνται για να........

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατεί να πληρώσει τα χαράτσια



Αδυναμία να ανταποκριθούν στα φορολογικά βάρη, όπως ο ΦΑΠ και το τέλος ακινήτων, για το 2012 εμφανίζονται ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν αδυναμία ενώ ισάριθμοι αναφέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου.....

Ασφυκτικές πιέσεις, τελεσίγραφα και στο βάθος... επιτροπεία


Μείζον θέμα έχει προκύψει από την απαίτηση της Γερμανίας να οριστεί δημοσιονομικός επίτροπος στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ.Δεδομένων των πιέσεων που ασκούνται στη Γερμανία να καλύψει το κενό των 15 δισ. που προέκυψε από την επιδείνωση των μακροοικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα και που δεν μπορεί να καλύψει το PSI, στο έγγραφο που δόθηκε από τη γερμανική πλευρά στους εκπροσώπους των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

Δεν είναι αργά για δημοψήφισμα!...



Σ΄ αυτή την ωμά εκβιαστική και τρομοκρατική συμπεριφορά της τρόϊκας, η χώρα κι ο λαός της είναι ανυπεράσπιστοι, καθώς το πολιτικό προσωπικό - οι εκπρόσωποι - από δω το πάνε, από κει το φέρνουν, όλο στη διαπίστωση, πως "είμαστε σε... δεινή διαπραγματευτική θέση..."

Παραίτηση όλων των κομμάτων της αριστεράς ίσως οδηγήσει άμεσα σε εκλογές


Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα (εδώ) ο Κ. Τσίπρας ζήτα απο την κυβέρνηση Παπαδήμου την άμεση παραίτηση της και εκλογές το Φεβρουάριο. Κακά τα ψέματα, η παραπάνω δήλωση δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα "πολιτικό πυροτέχνημα" καθώς από μόνη της δεν μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις.

Με δεδομένο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τα κόμματα της αριστεράς απολαμβάνουν ένα...

BBC: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,8 Δις Ευρω, ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΤΑ... 23% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΩΝ...!!!


ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ και ΔΕΝ ΤΟ...ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ...!!!

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου.

Στην ανάλυσή της συντάκτριας.....

Το μνημόνιο δεν είναι τοτέμ!


Το μνημόνιο δεν είναι τοτέμ!Γράφει η Λιάνα Κανέλλη
Όπως ξέρει ο σιδεράς τ’ αμόνι του και τη φωτιά του, όπως ξέρει ο γεωργός το χώμα και τον καιρό, όπως ξέρει η νοσοκόμα να ξεσκατίζει τον κατάκοιτο ασθενή, όπως ξέρει το ζώο που είναι να πεθάνει ότι έχει ανάγκη από χώμα και το ψάχνει σ’ οποιαδήποτε γωνιά, ακόμα κι αν έχει ανατραφεί σε καναπέδες και σώκλειστο, έτσι και οι γραφιάδες σαν κι εμένανε ξέρουμε τις λέξεις μέσα στις φράσεις τους.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αυξάνεται εντυπωσιακά η πρωτοβουλία για Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση....



Δώδεκα απλοί πολίτες ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, μια πρωτοβουλία για την θέσπιση Νέου Συντάγματος από τον ίδιο το λαό με την δημιουργία αργότερα μιας Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία και θα καταρτίσει το νέο Σύνταγμα. Στο τέλος υπάρχουν και οι σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις της πρωτοβουλίας.

Μια πρωτοβουλία που ταιριάζει στη χώρα και στο λαό που γέννησαν τη Δημοκρατία, μακριά από τα ξενόφερτα ολιγαρχικά αντιπροσωπευτικά συστήματα που μας έχουν φορέσει καπέλο. Είναι βέβαιο πως όσο προχωράει η οικονομική κρίση, το υπάρχον σάπιο....

Αχτίδα στο σκοτάδι...


Του Γιάννη Βαρουφάκη
Κάθε Πέμπτη βράδυ, που κάθομαι να γράψω το Δελτίο Κρίσης της Παρασκευής, ψάχνω να βρω λίγο φως στο σκοτάδι για να μην αναγκαστώ, άλλη μια Παρασκευή, να σας μαυρίσω την καρδιά. Συστηματικά αποτυγχάνω. Σήμερα, νομίζω ότι θα τα καταφέρω. Ίσως βοηθά το γεγονός ότι σας γράφω από την Οτάβα (την Καναδική πρωτεύουσα), με την απόσταση από την θλιμμένη μας....

Πουλήστε τα όλα ή δεν παίρνετε δραχμή!



Σύμφωνα με λεγόμενα υπουργού, η τρόικα έχει έρθει αυτή τη φορά με ύφος χιλιάδων καρδιναλίων...



Ο υπουργός δήλωσε σήμερα, βγαίνοντας απο τη συνάντησή του με την τρόικα, όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση, απλά «μας έσκισαν»..

Εκχώρηση κυριαρχίας ζητά η Γερμανία


Εγγραφο ζητά έλεγχο του προϋπολογισμού από Επίτροπο και ευρωπαϊκούς οργανισμούς




Σε καθεστώς επιτροπείας προσπαθεί να θέσει την Ελλάδα η Γερμανία, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, η Μέρκελ έχει προωθήσει κείμενο εργασίας, στο οποίο προβλέπεται ότι τον "τελευταίο λόγο" για την κατάρτιση του ελληνικού προϋπολογισμού δεν θα έχουν η κυβέρνηση και οι Βουλή, αλλά οι επιτετραμένοι της ΕΕ. Αν και η ελληνική πλευρά διαψεύδει ότι έχει τεθεί τέτοιο θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι FT ισχυρίζονται ότι διαθέτουν αντίγραφο.

Κατέστρεψαν τους ΝΟΙΚΟΚΟΙΡΗΔΕΣ Έλληνες...


Είδε το φώς της δημοσιότητας έρευνα της Kάπα Research που επιβεβαιώνει ότι βιώνουν οι Έλληνες ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ : Ασήκωτα τα φορολογικά βάρη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων...


Αυτό που ΖΗΛΕΥΑΝ όλοι οι Ευρωπαίοι , το ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ των κατοικιών των Ελλήνων δηλαδή αφού στην υπόλοιπη Ε.Ε είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΟ , κατάφεραν ΕΠΙΤΗΔΕΣ να το καταστρέψουν στα δυόμιση χρόνια που είναι κυβέρνηση το ΠΑ-ΣΟΚ ...


Στην έρευνα διαπιστώνετε ξεκάθαρα ότι :

Απολύσεις και στα υπουργεία για να επιτευχθεί ο στόχος της αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων



Καταργείται το 44% των θέσεων «χαμηλών προσόντων» στα υπουργεία
- Λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς και περιορισμός των ένστολων και στρατιωτικών...

Κοίτα Έλληνα, σε ποιον ανέθεσες να διαπραγματευθεί με τη Τρόικα!



Κοίτα Έλληνα σε ποιον ανέθεσες να διαπραγματευθεί με τη Τρόικα. Σε ποιον ανέθεσες να υπερασπισθεί το μισθό και τη σύνταξή σου. Σε ποιον ανέθεσες να αποφασίσει για το αν αύριο θα βρεθείς άστεγο σκουπίδι στους δρόμους παρέα με Πακιστανούς, Αφγανούς, Γεωργιανούς και πάσης φύσεως μετανάστες που προσγειώνονται σαν ακρίδες στη χώρα σου. Με ποιο κριτήριο Έλληνα...

Πώς πρέπει να χρηματοδοτούνται τα κόμματα




Η επίθεση κατά της πολιτικής και των κομμάτων, ως των μέχρι σήμερα πιο κατάλληλων μέσων για την έκφραση της δημοκρατικής πολιτικής ζωής, δεν είναι κάτι καινούργιο. Σε περιόδους όμως κρίσης αξιών και προσανατολισμού της κοινής γνώμης η κριτική στα κόμματα και στο πολιτικό σύστημα, γίνεται το κατάλληλο άρμα στο οποίο συνωστίζονται οι δυνάμεις του λαϊκισμού. Δυνάμεις που φυσικά καταλαμβάνουν όλο το πολιτικό τόξο από την άκρα Αριστερά μέχρι τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά. Ακροαριστερές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε τέτοιες περιόδους απαξιώνουν την πολιτική και τα κόμματα, από διαφορετικές είναι αλήθεια αφετηρίες. Οι μεν...

Γιατί πραγματικά ανεβαίνουν οι τράπεζες;


Σχόλιο Praxis: Την ώρα που οι άνεργοι φτάνουν στο ένα εκατομμύριο, που ανακοινώνονται άλλες 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο (βλέπε προηγούμενο post), την ώρα που μια μικρή πόλη 20.000 αστέγων ανθρώπων κοιμάται στους δρόμους της Αθήνας και τρώει απο τα συσσίτια, οι τράπεζες (και η τάξη που εκφράζουν) κάνουν πάρτυ πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων. Αφού το Δημόσιο Χρέος, όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, αξιοποιήθηκε με όλους τούς τρόπους για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, τώρα γύρω απο τα παζάρια του PSI έχει στηθεί νέο πανηγύρι. Βέβαια  ακόμα και η ενδεχόμενη "χρυσή τομή" της αποφυγής της αποκλειστικής έκδοσης κοινών μετοχών (δηλαδή η εγγυοδοσία θα είναι κατά το ήμισυ κοινές (κράτους-ιδιωτών) και τα κατά το ήμισυ "προνομιούχες" που γλιτώνει-προς το παρόν- τις τράπεζες απο την κρατικοποιήση) δεν θα λύσει  τα δομικά προβλήματα του Ελληνικού Καπιταλισμού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...