Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Τον Πακιστανό τον ταΐζουν και τον ποτίζουν... Δεν καλύπτουν τα 18.600 έξοδα για το μηχάνημα της Μυρτούς ....Πόσο ξεφτίλες είστε;;;;;;;;


Μπορεί ο τιτάνιος αγώνας που δίνει η άτυχη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη να έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, μπορεί οι πρώτες φωτογραφίες της μέσα από το νοσοκομείο Spaulding της Βοστώνης, όπου νοσηλεύεται, να προκαλούν σοκ, χρειάστηκε όμως να κηρύξει πανστρατιά η ομογένεια στις ΗΠΑ ώστε να εξασφαλιστεί με έρανο... ντροπής το όχι και ιδιαίτερα μεγάλο ποσό που απαιτείται για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος, το οποίο θα βοηθήσει το 16χρονο κορίτσι στη διατροφή και την επικοινωνία του!


Ενα ποσό της τάξης των 25.000 δολαρίων (18.600 ευρώ), που κανείς μεγαλοεπιχειρηματίας δεν προσφέρθηκε να διαθέσει, δεδομένου πως ούτε το λεγόμενο «κράτος κοινωνικής πρόνοιας» ενδιαφέρθηκε.


Οι δύο φωτογραφίες της άτυχης Μυρτούς, που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, προκαλούν συγκίνηση, οργή και αναπάντητα ερωτήματα, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από τον αδίστακτο Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο.
Στην πρώτη φαίνεται το άτυχο κορίτσι μέσα στο νοσοκομείο με εμφανή τα σημάδια από την κακοποίηση.


Το βλέμμα της δείχνει απλανές και το αθώο της πρόσωπο μαρτυρά θλίψη και απόγνωση.


Ομως η Μυρτώ έχει αποδείξει ότι προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή και επιδεικνύει απίστευτη δύναμη προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα για την αποκατάσταση της υγείας της.


Η δεύτερη φωτογραφία την απεικονίζει όπως ήταν προτού οι διακοπές της μετατραπούν σε εφιάλτη: ένας άγγελος, όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της.


Ανέμελη, όμορφη, δροσερή, γεμάτη όνειρα και δίψα για ζωή, εστιάζει κάπου αριστερά και μπροστά της υπάρχουν ροζ λουλούδια. Τις φωτογραφίες που συγκλονίζουν έχουν αναρτήσει οι φίλοι του κοριτσιού στην ιστοσελίδαhttp://www.youcaring.com/medical-fundraiser/friends-of-mirto/104407 που έχουν δημιουργήσει γι' αυτήν, ώστε όποιος επιθυμεί, να συνεισφέρει οικονομικά με δικαιούχο την ίδια τη Μυρτώ. Επίσης έχουν ανεβάσει σελίδα και στο facebook (Friends of Mirto).


Η ομογένεια στο πλευρό της Μυρτούς


Δυναμική είναι η κινητοποίηση της ομογένειας που θέλει να βοηθήσει τη 16χρονη που αναρρώνει στο νοσοκομείο από τις εγχειρήσεις στις οποίες υποβλήθηκε ύστερα από τη βάναυση κακοποίησή της από τον Πακιστανό «δράκο» της Πάρου.


Η ιστορία της έχει συγκινήσει τον απόδημο ελληνισμό και με πρωτοβουλία της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας συγκεντρώνονται χρήματα για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος που θα βοηθήσει το κορίτσι να τρέφεται και να επικοινωνεί. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη κι έως τώρα έχουν συγκεντρωθεί 2.219 δολάρια (1.648 ευρώ).


Στην «Espresso» μίλησε η Μαρία Σπυριδοπούλου, μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, η οποία δήλωσε συγκλονισμένη από την ιστορία της μικρής Μυρτούς:


«Οταν έγινε το συμβάν βρισκόμουν στην Ελλάδα και όλοι είχαμε σοκαριστεί.


Στην ομογένεια άρχισε να γίνεται γνωστή η υπόθεση όταν το κορίτσι ήρθε στην Αμερική, τον Ιούνιο. Πρώτες κινητοποιήθηκαν οι κοπέλες της ομογένειας, κορίτσια μεταξύ 14 και 20 ετών, που πήγαν να τη δουν στο νοσοκομείο, αφού προηγουμένως ήρθαν σε επαφή με τη μητέρα της.


Οταν είδαν ότι η άτυχη κοπέλα δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη στενοχωρήθηκαν, αλλά το μυαλό της λειτουργούσε και έδειχνε να χαίρεται όταν έβλεπε παρέα και αισθάνθηκαν ότι υπάρχουν ελπίδες να επανέλθει.


«Τότε άρχισαν οι συζητήσεις για την ειδική συσκευή, αλλά η μητέρα της απογοητεύτηκε, καθώς δεν διέθετε τα 25.000 δολάρια που κόστιζε.


Οι μικρές ομογενείς όμως πήραν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν το συμβούλιο, το οποίο ψήφισε ομόφωνα να προσφέρει τη βοήθειά του για να αγοραστεί το μηχάνημα.


Αρχίσαμε μια καμπάνια που θα κορυφωθεί στις 7 Δεκεμβρίου με εκδήλωση σε μια εκκλησία στη Βοστώνη για τη συγκέντρωση χρημάτων.


Ελληνες και Αμερικανοί έχουν ευαισθητοποιηθεί και βρίσκονται σε επαφή μαζί μας».


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ





ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...