Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Τρομο-στόχοι Στουρνάρας και Τόμσεν;

Τρομο-στόχοι Στουρνάρας και Τόμσεν;

Έντονη κινητικότητα επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Αντιτρομοκρατική ως αποτέλεσμα των εξελίξεων που η βία και οι απανωτές δολοφονίες τριών ανθρώπων για πολιτικούς λόγους έχουν επιφέρει.



Με δεδομένη την απουσία μέχρι στιγμής προκήρυξης για τη δολοφονία των δύο νεαρών χρυσαυγιτών σο Νέο Ηράκλειο πριν από τρεις εβδομάδες και εξαιτίας του φόβου ποως αυτή μπορεί να αποσταλεί ενδεχομένως μετά και από νέο χτύπημα, ήδη οι Αρχές και οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας της χώρας ενημερώνουν δυνητικούς στόχους και παίρνουν έκτακτα μέτρα για τη φύλαξή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ και της Κρατικής Αφάλειας, που τελούν σε γνώση των «Παραπολιτικών» υφίστανται δύο «πυλώνες» μόνιμων πλέον στόχων, μετά τη νέα εμφάνιση της τρομοκρατίας.

Στον πρώτο «πυλώνα» βρίσκονται στόχοι που σχετίζονται με την παρουσία της Χρυσής Αυγής, από τη μία, ενώ από την άλλη πρόσωπα από τους «Αντιφά» μέλη ακροαριστερών, εξτρεμιστικών οργανώσεων, δικηγόροι και μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες τρομοκρατών, καθώς και τα στέκια όπου συγκεντρώνονται.

Στην πολιτική προέκταση της σύγκρουσης των «άκρων» με εγκληματικές πράξεις αναβαθμισμένης επιχειρησιακής συγκρότησης, η Αντιτρομοκρατική ανησυχεί για τους πανεπιστημιακούς χώρους που βρίσκονται υπό κατάληψη και εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε «μυστικές αποθήκες» πυρομαχικών και όπλων –ειδικά ενόψει της αυριανής επετείου του Πολυτεχνείου ή λίγο αργότερα, την ημέρα της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου και των επονομαζόμενων «Δεκεμβριανών» που ακολούθησαν.

Στον δεύτερο πυλώνα των στόχων οι Αρχές εντάσσουν πρόσωπα αυξημένης ιδεολογικοπολιτικής αξίας, πολιτικούς, επιχειρηματίες, δικαστές και δημοσιογράφους, δίνοντας έμφαση στους επονομαζόμενους «μνημονιακούς» στόχους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, πάγιοι στόχοι, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και υψηλών συμβολισμών, θεωρούνται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο πλέον προβεβλημένος από την τρόικα, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. Για τον λόγο αυτό τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας σε ό,τι τους αφορά.

Ανάλογοι φόβοι υπάρχουν για τα στελέχη και τα κτίρια του ΤΑΙΠΕΔ. Στους στόχους περιλαμβάνονται επίσης τα γραφεία της ΕΕ στη Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και τα μέλη της task force στην Ελλάδα, τα ονόματα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

Πηγή: Παραπολιτικά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...