Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Είναι ώρα για ρίξεις ,για τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ που θέλουμε και δεν έχουμε !!!



b_170_170_16777215_0___images_stories_lefas_anapoda.jpgO νέος διευρυμένος Δήμος Ιωαννιτών χρειάζεται σίγουρα μια δυνατή και σίγουρη «επέμβαση» .Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω αλλά χρειάζεται επέμβαση σαν και αυτές που γίνονται σε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να φύγουν ,σαν αυτούς που βρίσκονται στην Εντατική.

Έξι μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα όραμα
Πρέπει και επιβάλλεται  να βρεθεί εκείνη η φόρμουλα που θα βγάλει τα Γιάννενα από τον λήθαργο.
Όλο και μεγαλώνουν οι αντιδράσεις των πολιτών που ζητούν το αυτονόητο, να αλλάξει πορεία ο δήμος, να αλλάξουν τα πρόσωπα  και να οδηγηθεί σε σταθερά μονοπάτια ανάπτυξης, σε δρόμους έστω μικρής οικονομικής αυτάρκειας . Δεν μπορούν άλλο να μένουν  πίσω τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ ,να μένουν διασωληνωμένα  από μια δημοτική αρχή η οποία σχεδίασε πολλά στις γραμματείες της και υλοποίησε ελάχιστα στην θητεία  της .Είναι ώρα να γίνει σύνθεση απόψεων ,ιδεών και δυνάμεων μακριά από λάθη του παρελθόντος από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και από τακτικές υφαρπαγής της ψήφου με ακατάσχετη υποσχεολογία  .
Πανηγυρίζουμε για την «έλευση» ΡΩΣΩΝ –ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ  και άλλων που περιστασιακά καταφθάνουν μέσω άλλων προορισμών στα Γιάννενα .Πανηγυρίζουμε για το GRAND SERAI τα ΚΑΠΗ και τα συσσίτια .Πανηγυρίζουμε για την ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΑΡΕ και το θεατράκι αλλά δεν λυπούμαστε για την έλλειψη σχεδίων ,για το αύριο και για τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ που δεν έχουμε !!!

Δεν μπορούμε να πολυδιαφημίζουμε  την ιστορία μας ,τους ευεργέτες μας ,τα μνημεία ,την Παμβώτιδα ,το Σπήλαιο και άλλα και να ξεχνούμε την καθημερινότητα ,την ΌΑΣΗ –Εργοτάξιο στο κέντρο της πόλης ,τους παραμελημένους δρόμους ,τις αφιλόξενες παιδικές χαρές τις χειμωνιάτικες λίμνες στις γειτονιές της πόλης ,τα ατελείωτα βουνά σκουπιδιών ,τα σπασμένα πεζοδρόμια ,τους γραμμένους τοίχους τα εγκαταλελειμμένα διατηρητέα -στολίδια μας και την ανάπτυξη που δεν λέει να αρχίσει και που καμία δημοτική αρχή ΠΟΤΕ δεν σχεδίασε .
Είναι ώρα που πρέπει να δούμε και να  στοχεύσουμε στην απελευθέρωση  της πόλης από όλους αυτούς που θέλουν μια πόλη φάντασμα, που δεν εκπέμπει ερωτισμό και δεν αφήνει καμία ελπίδα εξόδου από την εντατική που την έχουν καταδικάσει .

Τελικά αναρωτιέμαι τι είναι όλο αυτό;  Έλλειμμα πραγματικού οράματος ,έλλειμμα σκέψης και συνεννόησης για την πόλη που θέλουμε να έχουμε ή κάτι άλλο ανεξήγητο;
Φαίνεται σαν να χάθηκε η παιδεία μας ,η αισθητική μας ,αλλά και η σύνδεση μας με το ένδοξο ιστορικό παρελθόν αυτής της πόλης .Όσο αργούμε χάνουμε τον κοινό μας στόχο ,χάνουμε τα σύμβολα αυτής της πόλης ,χάσαμε το παρελθόν της και είμαστε έτοιμοι να χάσουμε και το μέλλον της .
Πρέπει να δημιουργήσουμε μια πόλη σταθμό και έναν νέο δήμο χωρίς διαχωριστικές γραμμές σε παλιούς γιαννιώτες και σε «φιλοξενούμενους»  σε αυτή «χωριάτες» .
Πρέπει ο νέος δήμος ,η πόλη των Ιωαννίνων να βρει το πραγματικό της ύφος ,δεν μπορεί να ταυτίζεται με την όποια αποτυχημένη δημοτική αρχή .
Δεν είναι ώρα για πειράματα ,ούτε ώρα για επιστροφή στο παρελθόν. Δεν μπορούμε βέβαια να απαρνηθούμε το παρελθόν μας γιατί υποθηκεύουμε το μέλλον μας .Είναι η ώρα για μεγάλες αποφάσεις, για ρίξεις με το παρελθόν ,το χθες και το σήμερα , για να αισθανόμαστε υπερήφανοι που έστω και αργά διαπιστώσαμε την έλλειψη οράματος και οδηγήσαμε τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ εκεί που τους άξιζαν .Στην κορυφή!!!

 http://www.haberi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...