Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΣΚΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ....

Image
Την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ κατά την διάρκεια συζήτησης της πρότασης μομφής ήταν άλλη μια ιστορική ευκαιρία ανατροπής της κατοχικής κυβέρνησης.  Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία καθώς έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος λάμβανε χώρα η συγκέντρωση κόσμου που είχε εξαγγείλει η Αντιπολίτευση και στην οποία δυστυχώς συμμετείχαν, μόλις 4-5.000 άνθρωποι. 
Δεδομένων των συνθηκών....
ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελληνική κοινωνία, η συγκέντρωση θα έπρεπε να είναι ιδιαιτέρως υψηλής συμμετοχής. Θα έπρεπε να περάσει ένα σαφές μήνυμα «ως εδώ, φτάνει πια» προς τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Μπας και συνέλθουν επιτέλους οι Βολευτές τους και κάνουν το αυτονόητο. Να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς ξενόδουλη Κυβέρνηση.
Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να μιλάμε για μια συγκέντρωση εκατό και πλέον χιλιάδων διαδηλωτών.Ακόμη καλύτερα εάν συγκεντρώνονταν μισό εκατομμύριο κόσμος. Απλά, δεν συνέβη. Παρέμεινε ευσεβής πόθος. Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν παραδοθεί χωρίς καμία βούληση γι’ αντίδραση και αντίσταση. Ωχαδερφισμός, ήττοπάθειας και ψυχολογίας παράδοσης, η λογική που επικρατεί στον κατεχόμενο λαό. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται το καθεστώς και περνάνε το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο. Μέσα στην βουλή τόσο ο δοσίλογος πρωθυπουργός όσο και πολλά άλλα στελέχη της κατοχικής διακυβέρνησης αναφέρθηκαν σε αυτό το γεγονός ως στήριξη του έργου τους από τον λαό. Αφού δεν διαμαρτύρονται μας στηρίζουν.
Η μόνη στιγμή που τρόμαξε το καθεστώς ήταν προ περίπου δύο ετών από τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα όταν τα νούμερα συμμετοχής του κόσμου άρχισαν να παίζουν μεταξύ του μισού και του ενός εκατομμύριου. Μέρες και μέρες διαρκούς επίμονης παρουσίας κόσμου στο Σύνταγμα άρχισαν να τρομοκρατούν το σύστημα.
Αυτή η εξέγερση όμως δεν επιτεύχθηκε από έναν κομματικό σχηματισμό ή μία πολιτική παράταξη αλλά από πολλές και διαφορετικές ιδεολογικές ομάδες, από το ένα άκρο του ιδεολογικοπολιτικού φάσματος ως το άλλο. Όσα κόμματα προσπάθησαν να την καπέλώσουν αγνοήθηκαν ή πετάχθηκαν εκτός πλατείας με τις κλωτσιές. Κομματικές σημαίες δεν υπήρξαν και όλοι οι Αγανακτισμένοι ανεξαρτήτου της πολιτικής τους καταβολής στοιχήθηκαν κάτω από την Ελληνική σημαία και μόνο  Στην μεγάλη εκείνη γιορτή της Δημοκρατίας κανείς δεν περίσσεψε. Γι’ αυτό και άγγιξε τόσο μεγάλα νούμερα συμμετοχών.
Όταν το σύστημα αισθάνθηκε το θανάσιμο για αυτό κίνδυνο έριξε στην μάχη όλα του τα μέσα γνωστοί – άγνωστοι μπαχαλάκηδες, ΥΜΕΤ – ΜΑΤ, πράκτορες και τα πανίσχυρα κανάλια διαπλοκής και διαβολής. Αν το κίνημα δεν διακόπτονταν τόσο άδοξα σύντομα το το 1 εκατομμύριο συγκεντρωθέντων θα γίνονταν 2 και τα 2, 3. Η κυβέρνηση του Πρώτου Μνημονίου δεν θα είχε κανένα μέλλον. Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά κατόπιν.
Μετά απο εκείνη την τραγική εξέλιξη, ο κόσμος φοβήθηκε. Δεν πρόλαβε να «ολοκληρωθεί η μύησή του» στον αγώνα για λαική κυριαρχία και εθνική ενότητα. Ούτε πρόλαβε να πιστέψει στις δυνατότητες της Μαζικής Κινητοποίησης. Στις δικές του Δυνάμεις πρωτίστως. Τρόμαξε από τα δακρυγόνα, τις πέτρες, τις μολότωφ και απλά δεν ξανακατέβηκε στο Σύνταγμα. Ούτε σε καμία άλλη κινητοποίηση. Τόσο απλά, τόσο αποτελεσματικά. Η μη μαζική συμμετοχή κόσμου σε διαδηλώσεις αν και σε συνθήκες ακραίας κρίσης έχει δοθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος δεν συμμετέχει μαζικά πουθενά.
Πως λοιπόν να μην τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση οι καθεστωτικοί κυβερνώντες;
Πως να μην συνεχίζουν όλο και εντονότερα μέρα τη μέρα να κάνουν τα ίδια και χειρότερα ενάντια στο Λαό;
Πως να μην αδιαφορούν επιδεικτικά για τον ανθρώπινο πόνο, τις στερήσεις και την εξαθλίωση της φτωχολογιάς;
Πως να μην συνεχίζουν το γενικό ξεπούλημα της χώρας;
Είναι σαν να λένε:
«Αφού δεν αντιδράτε, τα θέλει ο κώλος σας. Καλά να πάθετε. Καλά να σας κάνουμε. Μια ζωή ανίκανοι ήσασταν να διεκδικήσετε και να υπερασπιστείτε το δίκιο σας, το ίδιο ανίκανοι παραμένετε και τώρα.
Σκάστε λοιπόν εντελώς και υποστείτε αγόγγυστα τους βαρύτατους φόρους που σας επιβάλλουμε.
Σκάστε και ζήστε συνεχώς μέσα σε έναν εφιάλτη
Σκάστε και δώστε μας την περιουσία σας.
Σκάστε και μην ονειρεύεστε.
Σκάστε και δώστε μας όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Σκάστε και φέρτε μας ότι σας ανήκει αφού είσαστε ανίκανοι να τα προστατέψετε
Σκάστε και φέρτε μας για γιουσουφάκια τα παιδιά σας.
Σκάστε, σκάστε, σκάστε Ελληνάραδες του κώλου. Ραγιάδες της Μέρκελ και της νέας τάξης πραγμάτων.
Επιτέλους σας τελιώσαμε μας πήρε κάποιους αιώνες αλλά τελικά τα καταφέραμε.
ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ


 http://aaellines.org/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...