Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ελληνογερμανική Πολιτική Κουζίνα: Μαγειρεύοντας με άδειες κατσαρόλες…


Η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο θα μπορούσε να είναι trailer μιας κακής εμπορικής ταινίας που αναπαράγει τα πιο τετριμμένα στερεότυπα πλοκής και υποκριτικής τέχνης. Αλλά στην πραγματική ζωή τα ερωτήματα των φορολογουμένων πολιτών, στην....
Ελλάδα και την Γερμανία, παραμένουν: Βάσει ποιων πραγματικών δεδομένων προκύπτει η ελπίδα; Τελικά σε ποια συμφέροντα παρέχεται η υποστήριξη;

Στην πραγματικότητα, παρά τις δηλώσεις και τις προσδοκίες περί του αντιθέτου, επικράτησε και μάλιστα αποθεώθηκε ένα «πλεόνασμα», το οποίο πέρα από τη δημιουργική του λογιστική δεν παριστά τίποτε περισσότερο από το περίσσευμα της κοινωνικής αδικίας που συνεχίζει να διαπράττεται και να σαρώνει κάθε υγιή οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Μέσα στο ερχόμενο έτος, αυτό το «πλεόνασμα», θα επιχειρηθεί να παγιωθεί με ένα νέο κύκλο φορολογικού αίματος που θα πλήξει τους ήδη χτυπημένους πολίτες επισημοποιώντας και τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας και πιθανότατα των στερνών καταθέσεων.

Ένα «πλεόνασμα» προϊόν οικονομικής και πολιτικής απάτης, που περιφρονεί τον αγώνα επιβίωσης του μικρομεσαίου πολίτη όχι μόνο διότι προκύπτει από το υστέρημα και τη σφαγή των σιωπηλών αμνών, αλλά κυρίως διότι αφήνει άθικτες τις λίστες της διαφθοράς και της παράνομης συναλλαγής, εγχώριας και ξένης, Ελληνικής και Ελληνογερμανικής.

Και αυτά συμβαίνουν παρότι οι Chef των Αθηνών και του Βερολίνου γνωρίζουν ότι μαγειρεύουν με άδειες κατσαρόλες και ότι ανά πάσα στιγμή η κουζίνα τους μπορεί να εκραγεί. Όμως αυτή η γνώση τούς κάνει ακόμη πιο αδίστακτους, επικίνδυνους και απάνθρωπους.


Δ. Τρικεριώτης 

http://gnathion.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...