Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Εξασφαλίσαμε την 5η δόση


«Πετύχαμε σημαντικές αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής. Την εκταμίευση της 5ης δόσης των 12 δισ. ευρώ που θα μας επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του κράτους, την καταβολή των μισθών και συντάξεων. Πετύχαμε τη νέα χρηματοδότηση και στήριξη για τα επόμενα χρόνια, ώστε να μην είμαστε στο έλεος των αγορών» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

«Έτσι θα πετύχουμε σταθερότητα και τις ριζικές αλλαγές», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «απερίσπαστοι θα μπορούμε να αφοσιωθούμε στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας», ενώ έδωσε έμφαση στην «επιτάχυνση της χρηματοδότησης από τα κοινοτικά Ταμεία, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι προχωρά και η πρόταση για αυστηρά εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είπε στους εταίρους του ότι η Ελλάδα είναι συνεπής στο νοικοκύρεμα της οικονομίας, ωστόσο πρέπει να στηριχθεί και η ανάκαμψη. Τους διαβεβαίωσε επίσης ότι όλοι στην Ελλάδα αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της στιγμής.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι πλέον είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της οικονομίας.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...