Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Handelsblatt: Να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την εξάρτηση της Τρόικα ! - AMHN !


Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και το ναυάγιο στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ έδωσαν αέρα στα πανιά των οπαδών του «grexit» στο Βερολίνο.


Ο Κλάους-Πέτερ Βιλς νιώθει να επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις. Ο χριστιανοδημοκράτης ευρωσκεπτικιστής βουλευτής δεν πιστεύει στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πως η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει η ΕΕ και το ΔΝΤ, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ.

Με αυτά τα δεδομένα, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός και πρόεδρος της υποεπιτροπής ευρωπαϊκών θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου βλέπει ως μόνη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα την έξοδο της από το ευρώ. «Οι Έλληνες θα έπρεπε να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη και να αναμορφώσουν την οικονομία τους. Όταν η Ελλάδα θα έχει αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω μιας γενναίας υποτίμησης και των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα μπορεί να ζητήσει εκ νέου τη συμμετοχή της στον κοινό νομισματικό χώρο», επισημαίνει σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο κ. Βιλς.

«Ήλθε η στιγμή να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την εξάρτηση της Τρόικας»

«Ήλθε η στιγμή να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την εξάρτηση της Τρόικας», τονίζει ο Φρανκ Σέφλερ

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της και τονίζει ότι πτώχευση της χώρας αναβάλλεται διαρκώς από το 2010. «Θα πρέπει να πάψουμε να προσθέτουμε καλό χρήμα στο κακό χρήμα», λέει χαρακτηριστικά ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί η υπερχρέωση μιας χώρας με νέα χρέη. Ο γερμανός βουλευτής υπενθυμίζει ότι «οι ελληνικές αρχές είπαν ψέματα και εξαπάτησαν τους εταίρους τους κατά την ένταξή τους στην ευρωζώνη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο φιλελεύθερος βουλευτής Φρανκ Σέφλερ, στις απόψεις του οποίου έδωσαν δυσανάλογα μεγάλο βάρος στο παρελθόν οι γερμανικές εφημερίδες που ζητούσαν την εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την ΟΝΕ. «Ήλθε η στιγμή να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την εξάρτηση της Τρόικας», τονίζει ο Φρανκ Σέφλερ, παραδεχόμενος ωστόσο ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί παρά τις προειδοποιήσεις και τη ζημιά που έχουν υποστεί η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι. «Στον βωμό της γεωγραφικής συνοχής της ευρωζώνης θυσιάζονται η δημοκρατία, οι αποταμιεύσεις και σε τελική ανάλυση και η ελευθερία», αποφαίνεται ο φιλελεύθερος βουλευτής.


ΠΗΓΗ DW
newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...