Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ποιοι, πώς και πότε θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο


550_334_243837.jpg
Στις τελικές αποφάσεις για την κινητικότητα των πρώτων 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, η οποία αναμένεται ...
να ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου, την ολοκλήρωση των 4.000 απολύσεων εντός του έτους – εκ των οποίων οι 2.000 και πλέον έχουν βρεθεί από το κλείσιμο της ΕΡΤ, με τις αμυντικές βιομηχανίες να έχουν, όπως....
αναφέρει η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», «λοκαριστεί» – αλλά και τον αριθμό των νέων προσλήψεων στο Δημόσιο αναμένεται να φτάσει σύντομα η κυβέρνηση και η νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο που επεξεργάζονται το Μέγαρο Μαξίμου, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συναρμόδιοι υπουργοί είναι το εξής:
Με δεδομένο το κλείσιμο της ΕΡΤ και τους 2.656 υπαλλήλους που βρέθηκαν εκτός, η κυβέρνηση προκειμένου να πιάσει τη μνημονική της υποχρέωση για 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, χρειάζεται περίπου 1.400 υπαλλήλους. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το μεγάλο ερώτημα για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι από που θα βρεθεί αυτός ο αριθμός καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», οι περίπου 20 υπό συγχώνευση-κατάργηση φορείς δεν φαίνεται να αποδίδουν πάνω από 200 – 250 υπαλλήλους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το επόμενο κύμα απολύσεων θα προέρχεται από τις μεγάλες ΔΕΚΟ, που απασχολούν πάνω 5.000 άτομα. Από αυτούς, πρώτοι για να απολυθούν μπαίνουν στη λίστα όσοι υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και ειδικότερα όσοι βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις.
Η επόμενη μεγάλη «δεξαμενή» είναι οι αμυντικές βιομηχανίες. Δηλαδή η ΕΑΒ, τα ΕΑΣ και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Και στις τέσσερις ΔΕΚΟ (μαζί με την ΕΡΤ) ο αριθμός των υπαλλήλων είναι κοντά στους 5.000. Από τους 2.600 στην αμυντική βιομηχανία, δηλαδή σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ, υπάρχουν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι μιλούν για έναν αριθμό κοντά στους 1.500, από τους οποίους οι πληροφορίες λένε ότι θα απολυθούν περίπου 900 και από τους υπόλοιπους 1.100 θα δουν τον δρόμο της εξόδου άλλοι περίπου 550, που κατά βάση είναι τεχνικό προσωπικό.
Εφόσον προχωρήσει το σχέδιο, οι 2656 της ΕΡΤ μαζί με άλλους περίπου 1.500 υπαλλήλους από τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες δίνουν άθροισμα 4.200
Προσωρινές διαταγές

Μια άλλη μεγάλη «δεξαμενή» για απολύσεις αναμένεται, να προκύψει από ρύθμιση που θα φέρουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με αυτήν θα μπαίνει τέλος στις προσωρινές διαταγές και στα ασφαλιστικά μέτρα που εκδίδονται από τα δικαστήρια και δεσμεύουν φορείς του Δημοσίου να διατηρήσουν απολυμένους, προσωρινά τουλάχιστον, στις θέσεις τους. Έτσι η κυβέρνηση θα βάλει «μπλόκο» στη διεκδίκηση όσων έχουν απολυθεί να παραμείνουν ή όσων οδηγηθούν στην έξοδο κατά το επόμενο διάστημα να επανέλθουν στη θέση τους μέσω προσφυγής στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών μπορεί να φτάνει και τους 5.000
Κινητικότητα

Για το ζήτημα της κινητικότητας, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι πρώτοι 12.500 υπάλληλοι αναμένεται να προέλθουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (5.000-6.000) και την Εκπαίδευση (5.000, εκ των οποίων 2.500 γυμναστές, 1.500 καθηγητές πληροφορικής και 1.000 από άλλες ειδικότητες)



troktiko.eu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...