Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ...(ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ)!


Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τώρα στην Τουρκία δεν είναι παρά η συνέχεια των όσων συμβαίνουν εδώ και τρία χρόνια στη Νότια Ευρώπη και στον αραβικό κόσμο...


Η Τουρκική Άνοιξη είναι η φυσική απόληξη του σχεδίου γεωπολιτικής ανάπλασης της περιοχής μας, που ξεκίνησε με την Ελληνική Κρίση (τον Απρίλιο του 2010) και συνεχίστηκε με την Αραβική Άνοιξη (που άρχισε στην Τυνησία τον Δεκέμβριο του 2010).

Όπως έχουμε και άλλες φορές τονίσει, όταν ο κύκλος αυτός των κρίσεων φτάσει στην Τουρκία, αυτό σημαίνει ότι πλησιάζει πια επικίνδυνα η Μεγάλη Στιγμή: το γεγονός εκείνο, μετά από το οποίο τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο ...

Σε όλα αυτά τα κοσμοϊστορικά που συμβαίνουν γύρω μας, και βεβαίως και μέσα στην Ελλάδα, κεντρικός είναι ο ρόλος ενός προσώπου: του Γιώργου Α. Παπανδρέου (Γ.Α.Π.).

Ουσιαστικά είναι αυτός, πέριξ του οποίου διαδραματίζεται κάθε τραγικό γεγονός τα τελευταία τρία χρόνια στη λεκάνη της Μεσογείου.

Κάτι που σε εμάς φαίνεται απολύτως λογικό, διότι ο Γ.Α.Π. είναι εκείνος που επιφορτίστηκε να εισάγει τη χώρα μας και την περιοχή μας ολόκληρη στην περιβόητη Νέα Εποχή, στην οποία ήδη εισήλθαμε, εφόσον το 2013 είναι το «Έτος 1» της Νέας Εποχής, ενώ το 2012 ήταν το «Έτος Μηδέν», όπου και μηδενίστηκε κυριολεκτικά ο χρόνος: σημειώθηκε δηλ. η επανεκκίνηση της ιστορικής διαδικασίας, απαραίτητο προαπαιτούμενο για το πέρασμα από την προηγούμενη στην καινούρια ιστορική φάση της ανθρωπότητας.

Απ' όλα αυτά συνεπάγεται ότι η περιοχή μας (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Μικρά Ασία), που ο καθηγητής Κιτσίκης αποκαλεί Ενδιάμεση Περιοχή, είναι το πραγματικό κέντρο του κόσμου.

Γι' αυτό και οι μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών του πλανήτη θεωρούν το Αιγαίο ως το επίκεντρο των ραγδαίων εξελίξεων που έρχονται.

Αλλά και οι προφητείες του παρελθόντος, όπου προεξέχουν αυτές της ελληνορθόδοξης παράδοσης, μιλούν σαφέστατα για παγκόσμια πολεμική κρίση που θα ξεκινά από την περιοχή των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη.

Πλησιάζει λοιπόν η Μεγάλη Στιγμή της «θερμιδοριανής αντίδρασης», όπως την αποκαλούν κύκλοι της απόκρυφης γεωπολιτικής. Άλλωστε μόνο ανόητος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι όλα όσα συμβαίνουν στον περίγυρό μας τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου τυχαία.

Διότι η Ελληνική Κρίση, την οποία προκάλεσε επίτηδες ο Γ.Α.Π., άλλαξε τη μορφή ολόκληρης της Ευρώπης, και βασικά της Νότιας.

Και η Αραβική Άνοιξη που ακολούθησε αμέσως μετά συμπλήρωσε τις τεράστιες αλλαγές που είχαν προγραμματιστεί για τον μεσογειακό χώρο στη Νέα Εποχή.

Τώρα, με την Τουρκική Άνοιξη, φτάσαμε πια ένα βήμα πριν από την τελική κρίση, η οποία θα είναι δραματική ... Πράγματι, όπως λένε αρκετοί, «ο καιρός γαρ εγγύς».

Ησαΐας Κωνσταντινίδης

www.elora.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...