Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ή ο κύριος Σαμαρας παίζει θέατρο με συμπρωταγωνιστές τους συγκυβερνώντες, ή έρχεται η Έξοδος της Ελλάδας απο την ΕΕ.


20130616-023815.jpg
Το Μέγαρο Μαξίμου διαδίδει την πρόθεση και την αποφασιστικότητα να μην κάνει πίσω, έστω και αν αυτό σημαίνει εκλογές.
Βενιζέλος και Κουβελης κάνουν αντιστασιακές ασκήσεις πάνω σε μία εξέλιξη που την γνώριζαν πολυ καλά.

Όπως αποκάλυψε το Ολυμπία, το θέμα της ΕΡΤ ήταν εντολή του ΔΝΤ απο τον Ιούλιο του 2011 και θεσμοθετήθηκε με ΦΕΚ τον αμέσως επόμενο μήνα (8/2011). Με σχέδιο καρμπόν της εντολής του ΔΝΤ.
Το εύλογο συμπέρασμα λοιπόν θα ήταν ότι οι τρεις συνέταιροι παίζουν ένα θέατρο εντυπώσεων, μία φαρσοκωμωδία που θα ξεχαστεί μαζι με την ΕΡΤ. Όλοι ήξεραν πολυ καλά
τι υπέγραφαν και τι έπρεπε να υλοποιήσουν. Άσχετα εάν οι βουβουζέλες του καθεστώτος σιγονταρουν το θέατρο εξαπατωντας για πολλοστή φορα τον λαό.
Υπάρχει όμως κάτι άλλο που θα πρέπει να κάνει τους νοημονες πολίτες να ανησυχούν. Η στάση της Ευρώπης.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι λοιπόν, το μόνο που βρήκαν να πουν αυτη την φορά, είναι η χλιαρή καταδίκη της μεθόδευσης με την ΕΡΤ. Η αντιδημοκρατική, αντευρωπαϊκη καταστρατήγηση του “πλουραλισμού” της ενημέρωσης που συνιστά παραβίαση του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού δικαίου.
Συγκινητικό.
Μα όμως, απο το Πρώτο μνημόνιο, το Ευρωπαϊκο δίκαιο τσαλαπατηθηκε σε όλα τα επίπεδα. Το μνημόνιο απο μόνο του συνιστα μία βάναυση παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας στα πλαίσια της ΕΕ. Και όμως, δεν ακούστηκε άχνα απο τους εταίρους. Όλοι επέτρεψαν αυτόν τον βιασμο της ΕΕ στο πρόσωπο του Ελληνικού λαού, χωρίς να βρεθει ένας απο τους λαλιστατους σήμερα εταίρους για να αποτρέψει την μεθόδευση Παπανδρέου – Μερκελ – ΔΝΤ.
Τπαρχει όμως κάτι ακόμα χειρότερο: τότε και ειδικά στις προηγούμενες εκλογές, η Ευρώπη κραύγαζε για την επιτακτική ανάγκη να βρεθει λύση και έφτανε σε στυγνό εκβιασμο πως “εάν μετά τις εκλογές δεν τα βρείτε, φεύγετε απο το Ευρώ”!
Σήμερα; Παρά το ότι το ενδεχόμενο των εκλογών είναι δίπλα, αντί να σηκώσουν μπαϊρακι και να εκβιάσουν πάλι τους “αντιφρονουντες” της κυβέρνησης για να τα “βρουν”, σιωπούν επιδεικτικά!
Ούτε μία δήλωση για το “επικίνδυνο της πολιτικής αστάθειας”, ούτε μία πίεση για την ανάγκη συνέχισης της “ισχυρής κυβέρνησης” για να μείνει η χώρα στην ΕΕ.
Αυτο πρακτικά σημαίνει δύο πράγματα:
1. Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι ο Σαμαρας παίζει θέατρο και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές… Ή
2. Οι Ευρωπαίοι μας πετάνε εκτός Ευρω, έχοντας θωρακίσει μετά τα εγκλήματα Παπανδρέου και Παπαδήμου απέναντι σε ενδεχόμενο Grexit. Αντίθετα μάλιστα, τώρα που το ΔΝΤ αποστασιοποιειται “ομολογωντας” για να γλιτώσει τις ποινικές και αστικές του ευθύνες, η ΕΕ το τελευταίο που θέλει είναι να αναγκαστει να απολογηθεί σε μία χώρα που την κατάντησε άδεια σακούλα. Είναι πολυ πιο εύκολο να την δέσει και να την πετάξει στα σκουπίδια.
Άλλωστε, όπως γράφαμε απο το 2010, η μοναδικη πιθανότητα να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρω είναι να εφαρμόσει το Ευρωπαϊκό δίκαιο, διωκοντας το ΔΝΤ, οδηγώντας στην δικαιοσύνη τους αυτουργούς της απάτης και απαιτώντας την ενεργοποίηση νομικών διαδικασιών εντός ΕΕ.
Αφού η Ελλάδα έμεινε στο μνημόνιο επιτρέποντας στους ξένους να θωρακιστουν εις βάρος των συμφερόντων της, η αποφραδα ημέρα είναι προ των πυλών.
Ότι απο τα δύο σενάρια και αν ισχύει, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικα τον πρωθυπουργο. Ειδικά εάν οργανώνει κάποια “ηρωϊκή έξοδο” σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Μερκελ που και αυτη σιωπά επιδεικτικά. Αφού ταυτοποιήθηκε περίφημα με την συμβολή των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρα που ξέπλυναν κάθε Γερμανικό ρίσκο αλλα και κάθε Γερμανικό σκάνδαλο.
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν εάν η υποκρισία είναι απλώς πολιτικη ή φθάνει τα επίπεδα του 1921. Διότι οι συνέπειες σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, θα είναι ανάλογες του 1922. Θα εξηγήσουμε τι εννοούμε σε επόμενο άρθρο. 



πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...