Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μήπως η Blackwater ανέλαβε την φύλαξη του υπουργείου Οικονομικών;


Σε άγνωστο μειοδότη κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη φύλαξη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο, για την εξωτερική φύλαξη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέσα στο οποίο φυλάσσονται αρχεία ύψιστης σημασίας για το κράτος, είχε διατεθεί μόλις ένας αστυνομικός από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και ως εκ τούτου η φύλαξη κρίθηκε ανεπαρκής.




Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, με την οποία κατήγγειλε σπατάλη χιλιάδων ευρώ για τη φύλαξη κτιρίων των υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών.




«Σας γνωρίζουμε ότι για την εξωτερική φύλαξη του κτιρίου της ΓΓΠΣ έχει διατεθεί ένα άτομο από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, καθώς στο κτίριο αυτό φυλάσσονται αρχεία (ψηφιοποιημένα) υψίστης σημασίας για τη λειτουργία του Κράτους. Η φύλαξη αυτή του κτιρίου δεν επαρκεί» αναφέρει, στην έγγραφη απάντηση του, ο υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι «για τη λειτουργία του κέντρου επιτήρησης (κάμερες, video, πυρανίχνευση, καταγραφή θερμοκρασιών σε ευαίσθητους χώρους), τον έλεγχο του υπόγειου πάρκινγκ και των υπόλοιπων χώρων, απαιτείται η εσωτερική φύλαξη των ως άνω χώρων σε 24ωρη βάση».




Ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει τον βουλευτή ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε προκηρύξει διαγωνισμό για τη φύλαξη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και προσθέτει, για το κόστος της φύλαξης, ότι η κατακύρωση του διαγωνισμού έγινε στον μειοδότη (αποφεύγει να αναφέρει το χρηματικό τίμημα).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ




Σχόλιο ιστολογίου: Το ότι δεν ανακοινώνεται το όνομα της εταιρείας φύλαξης από τον κ. Στουρνάρα, μας βάζει σε υποψίες, αφού η παράλειψη αναφοράς του μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρείται από έναν τυπικό τεχνοκράτη, όπως είναι ο σημερινός υπουργός Οικονομικών. Έτσι, αναρωτιόμαστε εάν η ανάδοχος εταιρεία φύλαξης είναι κάποια εταιρεία που λέγεται "Academy" ή κάποια άλλη που φτιάχτηκε στην Ελλάδα και είναι υποκατάστημα της "Academy"...!

Τώρα, για όσους δεν ξέρουν τι είναι η "Academy", τους πληροφορούμε ότι είναι ιδιωτική εταιρεία η οποία παλιότερα είχε τον τίτλο "Blackwater", η οποία νοικιάζει επαγγελματίες - μισθοφόρους στρατιώτες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη εταιρεία έχει διαρρεύσει (χωρίς να υπάρξει επίσημη διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση) ότι αναμένεται να αναλάβει την φύλαξη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στην περίπτωση που η εταιρεία φύλαξης του υπουργείου Οικονομικών είναι η "Academy" ή κάποιο παρακλάδι της, τότε δημιουργείται μείζον θέμα, αφού θα έχουν κληθεί ξένοι στρατιώτες (επαγγελματίες δολοφόνοι) να φυλάξουν κτιριακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού Δημοσίου, για τις οποίες υπάρχουν θεσμικά αρμόδιες Ελληνικές υπηρεσίες για την φύλαξή τους, με βάση το ισχύον Ελληνικό Σύνταγμα. Ειδάλλως, και στην περίπτωση που η γνωστή "Academy" (ή κάποιο υποκατάστημά της στην Ελλάδα) έχει αναλάβει την φύλαξη του Ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, έχουμε περίπτωση εισβολής ξένων ένοπλων στρατιωτικών τμημάτων που δραστηριοποιούνται εντός της Ελληνικής Επικράτειας... Και κάτι τέτοιο ονομάζεται εισβολή (άσχετα αν έχει γίνει μετά από έκκληση της κυβέρνησης, που δεν έχει γνωστοποιήσει την Ελληνική Βουλή, ούτε έχει δημοσιοποιήσει κάποια τέτοια πρόθεση) και όσοι εμπλέκονται με αυτήν (άμεσα ή έμμεσα) είναι εξ ορισμού αντιμέτωποι τόσο με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και όλα τα σώματα ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα είναι υπόλογοι απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος και κατοχής του Ελληνικού κράτους με την βοήθεια ξένων ένοπλων στρατιωτικών δυνάμεων...


Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...