Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ "Αν δεν πληρώσετε εδώ και τώρα σας παίρνουμε τα σπίτια'


Σε πλειστηριασμό 300 ακινήτων μεγάλης άξιας που ανήκουν σε 200 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν ΦΠΑ η άλλους φόρους πολλών εκατ. ευρώ προχωρά έως το τέλος του χρόνου το ...
υπουργείο Οικονομικών με στόχο να εισπράξει τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ όσα δηλαδή είναι τα οφειλόμενα χρέη.
Όπως αποκαλύπτει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προς το Newmoney.gr, το οικονομικό επιτελείο είναι αποφασισμένο να δώσει το μήνυμα στην αγορά ότι όποιος δεν μπει στην ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τότε θα προχωρήσει σε κατασχέσεις και στην συνέχεια σε πλειστηριασμό ακινήτων.
Εκτιμάται ότι έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν βγει στον πλειστηριασμό τουλάχιστον 100 ακίνητα και τα υπόλοιπα σταδιακά έως το τέλος του έτους. Πρόκειται για ακίνητα μεγάλης άξιας η αντικειμενική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 300.000.000 ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει μια λίστα με περίπου 2.000 άτομα που έχουν την κατοχή τους ακίνητη περιουσία τουλάχιστον 5 δισ. ευρω. Στόχος του γενικού γραμματέα Χάρη Θεοχαρη είναι σταδιακά να βγουν όλα τα ακίνητα σε πλειστηριασμό προκειμένου το δημόσιο να εισπράξει τα χρήματα που οφείλουν οι ιδιοκτήτες τους.
Βέβαια πρόκειται για μια διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει χρόνια καθώς πρόκειται για ακριβά ακίνητα που βρίσκονται στην Κηφισιά, στην Φιλοθέη, στην Γλυφάδα, στην Μύκονο κλπ.
 


Πηγή newmoney.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...