Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Νέες απειλές για την Ελλάδα



Για νέους κινδύνους και απειλές κάνει λόγο δημοσίευμα της Wall Street Journal σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Το αδιέξοδο στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, ''γέννησε'' μια απειλή από τον ''μικρό εταίρο'' της συγκυβέρνησης, ότι θα αποσύρει την στήριξη του από την κυβέρνηση» γράφει η αμερικανική εφημερίδα που επισημαίνει πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει νέους κινδύνους».

Το άρθρο αναφέρεται στη διαφωνία του Φώτη Κουβέλη με τον Αντώνη Σαμαρά και την αποχώρηση του από το κυβερνητικό σχήμα. Χαρακτηριστικά γράφει «η κυβέρνηση δέχθηκε «διπλό χτύπημα» το βράδυ της Πέμπτης, λόγω της απειλής της συνοχής της συγκυβέρνησης, αλλά και της ανησυχίας σχετικά με την χρηματοδότηση του προγράμματος σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά με τα σενάρια για την στάση της ΔΗΜΑΡ η αμερικανική εφημερίδα προκρίνει αυτό της απομάκρυνσης των υπουργών και της ψήφου ανοχής προς την κυβέρνηση.

Αναφορικά με την προειδοποίηση του ΔΝΤ για διακοπή της χρηματοδότησης σε περίπτωση εκλογών υπογραμμίζει πως υπάρχει η απειλή να δημιουργηθεί ένα «χρηματοδοτικό κενό» στην Ελλάδα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες, έχουν ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με την μετακύλιση αμοιβαίων ελληνικών ομολόγων, άρνηση που θα «δημιουργούσε προβλήματα στο ΔΝΤ και την χρηματοδότηση του στην Ελλάδα».

fpress
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...