Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;




Τα τελευταία 24ωρα οι ξένοι τοκογλύφοι της Ελλάδας και η χρεοκοπημένη ντόπια ολιγαρχία, με επικεφαλής την κυβέρνηση της ΝΔ και τους εξοφλημένους, πολιτικά και κοινωνικά, συνεταίρους της, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, επιχειρεί και πάλι να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό. Τα πάσης φύσεως προπαγανδιστικά της όργανα, ΜΜΕ, εφημερίδες και Διαδίκτυο, δεν διστάζουν να επικαλεστούν ακόμη και... ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δήθεν δείχνουν (αν είναι δυνατόν) πρώτο κόμμα την... Χρυσή Αυγή. Καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και καταστροφολογούν ασύστολα, παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία, φέρνοντας - όπως έκαναν ανέκαθεν - τον μπαμπούλα, για να αποφύγουν το προσωπικό τους ναυάγιο. Και είναι εκείνα τα συμφέροντα που θα κάνουν τα πάντα, αν χρειαστεί, ώστε να χτυπήσουν το λαό...και να ανακόψουν την δυναμική της πολιτικής και δημοκρατικής ανατροπής. 
Οι ντόπιοι ολιγάρχες και τα ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που έχουν στηρίξει τις προσπάθειες της λαομίσητης κυβέρνησης Σαμαρά, εκδηλώνονται τις τελευταίες κρίσιμες ώρες και παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο υποστηρίζοντας ότι οι εκλογές θα είναι δήθεν καταστροφικές. Και πράγματι οι εκλογές θα είναι καταστροφικές! Όχι βέβαια για τον λαό που αναζητά δημοκρατική διέξοδο από την κρίση, αλλά για τα δικά τους μεγάλα συμφέροντα και τους μεγαλοκαρχαρίες που εποφθαλμιούν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας της χώρας και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε κυβερνήσεις-οσφυοκάμπτες, για να αποφύγουν τη δική τους χρεοκοπία, μεταφέροντας τα δικά τους χρέη στον ελληνικό λαό.  Ο ελληνικός λαός όμως, δεν πρέπει να φοβηθεί. Η ώρα της ανατροπής πλησιάζει. Η δημοκρατία θα αποκατασταθεί σε αυτόν τον τόπο και οι πάσης φύσεως υπαίτιοι θα πλήρώσουν ... Διαβάστε τις παρακάτω δηλώσεις και θα καταλάβετε ποίοι είναι με την ολιγαρχία και ενάντια στον απλό λαό και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας. Ψ  Ο Ντιανιέλ Κον-Μπεντίτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση της ΝΕΤ, τόνισε ότι η διενέργεια πρόωρων εκλογών θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα.
«Δεν χρειάζεται να επιμείνουμε σε ακραίες λύσεις. Σύμφωνα με τη διακήρυξη που κάναμε στα γραφεία του ευρωκοινοβουλίου, ο Νότος πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που βλέπει την Ευρώπη. Ο Νότος να σταματήσει να απλώνει το χέρι» (γιατί, θα του το κόψετεWink
«Δεν χρειάζεται να επιμείνουμε σε ακραίες λύσεις. Σύμφωνα με τη διακήρυξη που κάναμε στα γραφεία του ευρωκοινοβουλίου, ο Νότος πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που βλέπει την Ευρώπη. Ο Νότος να σταματήσει να απλώνει το χέρι» (γιατί, θα του το κόψετεWink Αναφερόμενος ειδικά στον τρόπο που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για την ΕΡΤ δήλωσε:  «Είναι απίστευτος αυτός ο τρόπος για να μεταρρυθμίσεις μια κοινωνία. Αν το πιστεύεις κάτι τέτοιο, είσαι χαζός . Όταν έχεις πονοκέφαλο, δεν κόβεις το κεφάλι σου. Είναι τρελή λογική που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Κανείς δεν μπορεί να νικήσει αυτή τη μάχη».  (Κύριε Σαμαρά, αν δεν το κατάλαβες, σε αποκαλεί χαζό και τρελό ...) Ψ  «Καταστροφικές οι εκλογές για τη χώρα», δηλώνει ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Α. Λοβέρδος (αυτός που διατύπωσε τη δυσαρέσκειά του, διότι οι συνταξιούχοι δεν πεθαίνουν γρήγορα και ζουν πολύ) Εξέφρασε δε την ελπίδα «στη σύσκεψη της Δευτέρας να βρεθεί μια λύση, που δεν θα βάλει τη χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες».
Ψ  Ε. Βενιζέλος: «Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης  στην διαταγή του ΣτΕ. Το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίουExclamation mark και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας (αυτό ξαναπέστο ...). Όποιος κάνει ότι  δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη» καταλήγει ... (Αντώνη, εσένα υπονοεί ο χοντρός ...)
Ψ  Σε συνέντευξη του ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι «οι εκλογές θα φέρουν ακυβερνησία, ενώ τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα γυρίσει τη χώρα στον χειμώνα του 1941» και στη συνέχεια τονίζοντας και επιστρατεύοντας το γνωστό μπαμπούλα είπε ότι «με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, θα πάμε σε ακυβερνησία, που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο» (λες και δεν είναι ήδη προτεκτοράτο, από των ημερών του ...) Ψ  O εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗ.ΜΑΡ, Α. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική και παράνομη πράξη» και συμπλήρωσε: «Ο κ. Σαμαράς που δημιούργησε αυτήν την κατάσταση είναι ο μόνος που μπορεί να τη διορθώσει, παίρνοντας πίσω το λάθος που έκανε, αλλιώς θα είναι υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει η χώρα και για την πολιτική αστάθεια». (Καημένε Σαμαρά, κατάντησες να σε απειλούν και οι ψευτοαριστεροί ...)
Την άποψη πως «οι εκλογές στη χώρα μας θα είναι καταστροφή», εκφράζει σε συνέντευξή του και οΝίκος Τσούκαλης. Ο βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή. Επιτακτικό καθήκον τόσο της κυβέρνησης όσο και της ίδιας της χώρας είναι να ολοκληρωθούν οι θετικές προβλέψεις του πρόσφατου Eurogroup» (οι τόσο θετικές, που βγήκαν ως τώρα δύο φορές λάθος ...)
 
Την άποψη πως «οι εκλογές στη χώρα μας θα είναι καταστροφή», εκφράζει σε συνέντευξή του και οΝίκος Τσούκαλης. Ο βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή. Επιτακτικό καθήκον τόσο της κυβέρνησης όσο και της ίδιας της χώρας είναι να ολοκληρωθούν οι θετικές προβλέψεις του πρόσφατου Eurogroup» (οι τόσο θετικές, που βγήκαν ως τώρα δύο φορές λάθος ...)   Ψ  Τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος «ΔΡΑΣΗ», Στέφανος Μάνος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Γιάννης Μπουτάρης, Θάνος Βερέμης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αλέξανδρος Τομπάζης, Νίκος Δήμου (όλοι τους ένας κι' ένας))σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Τη στιγμή που πολίτες και επιχειρήσεις στο σύνολο τους αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστια εμπόδια ώστε ν' ανταπεξέλθουν στα προβλήματα τους, οι κυβερνητικοί εταίροι με την συμπεριφορά τους και η αντιπολίτευση με την ανευθυνότητά της, κινδυνεύουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, που θα καταστρέψουν ότι έχει απομείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία ...»
Ψ  ΠΡΟΣΟΧΗ- Μήνυμα από Βερολίνο: «Ξεχάστε τις εκλογές - Θα είναι η καταστροφή σας ...»
Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έγιναν δέκτες μηνυμάτωναπό πολλές πλευρές του εξωτερικού. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η Ελλάδα να λειτουργήσει ως πόλος αποσταθεροποίησης στη Νότια Ευρώπη». Έως τις γερμανικές εκλογές όλα θα κυλήσουν πιο ήρεμα και στην ουσία, η τρικομματική κυβέρνηση θα είναι στην εντατική για περίπου 100 ημέρες, καθώς η εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία είναι στις 22 Σεπτεμβρίου. Μετά όλα είναι ανοικτά και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γίνει. Μέχρι τότε με «νύχια και με δόντια η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει, καθώς αυτό είναι και η επιθυμία της τρόικας!!!» (Τα νύχια και τα δόντια τα γνωρίσαμε, να δείξουμε όμως κάποτε και τα δικά μας ...)
Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έγιναν δέκτες μηνυμάτωναπό πολλές πλευρές του εξωτερικού. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η Ελλάδα να λειτουργήσει ως πόλος αποσταθεροποίησης στη Νότια Ευρώπη». Έως τις γερμανικές εκλογές όλα θα κυλήσουν πιο ήρεμα και στην ουσία, η τρικομματική κυβέρνηση θα είναι στην εντατική για περίπου 100 ημέρες, καθώς η εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία είναι στις 22 Σεπτεμβρίου. Μετά όλα είναι ανοικτά και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γίνει. Μέχρι τότε με «νύχια και με δόντια η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει, καθώς αυτό είναι και η επιθυμία της τρόικας!!!» (Τα νύχια και τα δόντια τα γνωρίσαμε, να δείξουμε όμως κάποτε και τα δικά μας ...)
Ψ  Σύμφωνα με τους NY Times, «οι πρόωρες εκλογές θα εκτροχιάσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και σχεδόν σίγουρα θα οδηγήσουν σε «πάγωμα» των δανείων διάσωσης από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ... Ο Σαμαράς παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια». (Απειλή ...)
Ψ  Έκκληση προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς «με τη λίγη δύναμη(Wink που έχει» απηύθυνε προ ολίγου ο Ευάγγελος Μυτιληναίος,  επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος, μιλώντας στους θεσμικούς επενδυτές. Ο κ. Μυτιληναίος υποστήριξε πως «πιθανή προσφυγή στις κάλπες θα είναι καταστροφική για τη χώρα και θα πρέπει να αποφευχθεί έναντι οιουδήποτε κόστους» (Αλλοίμονο, και βέβαια με κάθε κόστος, είναι ώρα για χασούρεςWink.
Ψ  Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Δ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι  «αυτή τη στιγμή οι εκλογές θα ήταν μοιραίες για την πορεία της οικονομίας και τις σχέσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας» και επισημαίνει πως «ουδείς υπεύθυνος πολιτικός φορέας είχε συμφέρον να τις επιδιώξει. Και οι πολίτες, σοφά δεν τις ήθελαν ...»
(για ρώτα και τον απλό σοφό λαό
(για ρώτα και τον απλό σοφό λαόΔημητράκη ...)
Ψ  «Καταστροφή για τη χώρα» χαρακτήρισε τις εκλογές ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης. «Αν όμως το αποφασίσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε, διερωτώμενος αν θα τιμήσουν τελικά οι δύο ελάσσονες κυβερνητικοί εταίροι την υπογραφή τους για 2.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο μέχρι το τέλος του μήνα Ιούνιου και άλλες τόσες μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη ...(πάντα θρασύς και ωφελιμιστής ...)
Ψ  «Mια πολιτική αναταραχή σήμερα, θα εξυπηρετούσε μόνο τους εχθρούς της πατρίδας και του λαού» δηλώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος. Θεωρεί αδιανόητο τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αρνηθούν να ψηφίσουν τα μέτρα και διερωτάται «ποιο κόμμα θα αναλάβει την ευθύνη για την καταστροφή;» (Τι ανόητη ερώτηση ...Μα αυτά που την κατέστρεψαν, βεβαίως βεβαίως ...) Και διευκρινίζει ότι «οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν, όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το(καταστροφικόWink έργο της» και προειδοποιεί: «Εκλογές αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο μπορεί να καταστρέψουν τη χώρα» (την ήδη κατεστραμμένη, ρε Γιώργο; )
Ψ  Οι εκλογές θα πάνε τη χώρα ολοταχώς στο γκρεμό, εκτίμησε η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, για να σημειώσει πως οι «"Εθνικοί Ηγέτες" κρίνονται στην επίτευξη συναίνεσης κι όχι στον τυχοδιωκτικό τσαμπουκά» (Βοήθεια, είπε «Εθνικοί» ...).
Ψ  Την αγωνία του εμπορικού κόσμου (Wink για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκφράζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και στέλεχος της ΝΔ, Βασίλης Κορκίδης σε ανοικτή επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά και τους κυβερνητικούς εταίρους και προειδοποιεί ότι ελλοχεύει κίνδυνος καταστροφής από μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση ... «Oι εκλογές, πριν την εξάντληση της τετραετίας, είναι απαγορευμένη λέξη για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά, αφού είναι πολύ πιθανόν να ακυρώσουν θυσίες και στερήσεις της ελληνικής κοινωνίας καθώς και κάθε φιλότιμη προσπάθειά μας για έξοδο από την κρίση» (οι οποίες, με την αντικοινωνική, αντιοικονομική και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται τα τρία τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν απέδωσαν, αλλά κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας ...).
Ψ  Κάρολος Παπούλιας (ο νονός της καταστροφής): «Ο κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας είναι υπαρκτός, αν πάμε σε εκλογές και το λέω μετά λόγου γνώσεως ...», είπε και επέμεινε στην αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης (σίγουρα με τον ΓΑΠ πρωθυπουργό), επισημαίνοντας ότι οι διαφορές των τριών κομμάτων δεν είναι -κατά τη γνώμη του - αγεφύρωτες ( ...και άρα μπορούν και με τη δική του συναίνεση και υπογραφή να συνεχίσουν την πλήρη καταστροφή της χώρας ...)
ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ, ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ...
          
          
ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ
 
 
 http://forza-grecia.pblogs.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...