Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ετσι Φέρνουμε τα Καλάσνικοφ από Αλβανία-Τα 600.000 αυτόματα, οι σφαίρες του θανάτου, οι χίλιες «καβάτζες» και το «κόλπο με τα μοσχάρια»


«Φέρνουμε τα Καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με... αγελάδες, βόδια και μοσχάρια προκειμένου να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο.

Στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερα από 1.000 σπίτια που αποτελούν "καβάτζες" με Καλάσνικοφ και άλλα όπλα, που τα μοιράζουμε σε μικρές παρτίδες.

Τα πτυσσόμενα Καλάσνικοφ τα πουλάμε περίπου 1.200 έως 1.500 ευρώ μαζί με δύο γεμιστήρες που έχουν 60 σφαίρες. Ακόμη μεγάλο σουξέ έχουν οι κυκλικοί γεμιστήρες των 100 σφαιρών για να ρίχνουν αδιάλειπτα κατά των αστυνομικών, τους οποίους πουλάμε 500 ευρώ, χωρίς τις σφαίρες!

Μεγάλη ζήτηση έχουν κυρίως κινεζικές σφαίρες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα διάτρησης όχι μόνο των αλεξίσφαιρων γιλέκων των αστυνομικών αλλά και των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. Αυτές τις πουλάμε πέντε ευρώ τη μία, ενώ τις κανονικές μόνο ένα.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 Καλάσνικοφ πολλών προελεύσεων. Πρέπει να καταλάβετε ότι η ζήτησή τους αυξάνεται λόγω της παρουσίας πολλών αστυνομικών και των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους.

Ολοι πλέον θεωρούν βέβαιη κάποια στιγμή τη σύγκρουση με αστυνομικούς και γι' αυτό ψάχνουν και εξοπλίζονται με βαριά όπλα. Ακόμη κι όταν είναι να κάνουν ληστείες σε μικρά μαγαζιά ή σε σπίτια, κουβαλούν Καλάσνικοφ, αν και ξέρουν ότι σπάνια θα χρειαστεί εκεί να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο όπλο. Ομως φοβούνται μετά ότι μπορεί να πέσουν πάνω σε αστυνομικούς.

Ολοι ετοιμάζονται για μάχες του δρόμου και ζητούν ολοένα περισσότερα Καλάσνικοφ...».

Η εξομολόγηση προς «Το Βήμα» ενός μεταφορέα και διανομέα Καλάσνικοφ και άλλων όπλων στη χώρα μας είναι αποκαλυπτική.


35 νεκροί σε έξι μήνες.

Την τελευταία διετία στην Ελλάδα έχουν εξαρθρωθεί περισσότερες από 40 «συμμορίες με Καλάσνικοφ» και εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου άλλες 15-20 πάνοπλες συμμορίες που συνεχίζουν να ληστεύουν τράπεζες, καταστήματα και σπίτια σκορπώντας πανικό σε πολίτες και πυροβολώντας αδιακρίτως. Και ο αριθμός αυτός αυξάνεται δραματικά κάθε ημέρα.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι διαπράττονται περίπου 7.000 ληστείες - σχεδόν 20 κάθε ημέρα -, οι περισότερες με Καλάσνικοφ.

Από την αρχή του χρόνου οι νεκροί κατά τη διάρκεια ληστειών υπολογίζονται σε 35. Ακόμη κάθε μήνα υπάρχουν επτά έως δέκα ανταλλαγές πυροβολισμών και συμπλοκές αστυνομικών με κακοποιούς.

Μία στις τρεις σοβαρές ληστείες στη χώρα μας καταλήγει σε συγκρούσεις των δραστών με διερχόμενους αστυνομικούς και σε πυροβολισμούς κατά πολιτών. Οι περιπτώσεις συμπλοκών ποινικών και ενστόλων στου Ζωγράφου, στο Παγκράτι, στην Κηφισιά, στον Ροδολίβο Σερρών, στην Κεραμωτή Καβάλας και άλλες των τελευταίων ημερών είναι χαρακτηριστικές και αποτελούν πλέον ζοφερή πραγματικότητα.


«Είμαστε παγκόσμιο φαινόμενο»

Η Ελλάδα θεωρείται πλέον η «χώρα των Καλάσνικοφ» και σε αυτή την ισχύ πυρός των κακοποιών αποδίδουν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας την εντυπωσιακή έξαρση της εγκληματικότητας. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «τέτοιες επιθέσεις με πολεμικά όπλα δεν δέχεται καμία αστυνομία του κόσμου. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά.

Ακόμη και στο Αφγανιστάν επιθέσεις με Καλάσνικοφ δέχεται ο τοπικός στρατός και όχι οι αστυνομικές αρχές. Χτυπάνε τους αστυνομικούς και τα περιπολικά με όπλα που προορίζονται για θωρακισμένα οχήματα στα πεδία των μαχών! Επιπλέον, και απλοί πολίτες πυροβολούνται με τέτοιου είδους όπλα μέσα στα σπίτια, αδύναμοι να αντιδράσουν».

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., επειδή, όπως λένε, διέβλεπαν τι θα ακολουθήσει, είχαν προωθήσει τη μετατροπή της οπλοκατοχής σε κακούργημα προκειμένου να επισύρονται ποινές πολυετούς κάθειρξης, ώστε όσοι εντοπίζονταν σε αστυνομικούς ελέγχους με παράνομα όπλα να οδηγούνται στις φυλακές.


Ωστόσο αυτή η νομοθετική ρύθμιση ουδέποτε προχώρησε.

Ενδεικτικός της αντίληψης των κακοποιών είναι ο καταγεγραμμένος διάλογος στη δικογραφία της συμμορίας των καταδρομέων της Καβάλας που λήστευε τράπεζες και ανατίναζε ΑΤΜ. Εκεί ακούγεται κατηγορούμενος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας να λέει στον αρχηγό της σπείρας: «Εσύ, με το Καλάσνικοφ και το αλεξίσφαιρο που σου έδωσα, είσαι πλέον βασιλιάς.

Τι να σου κάνουν τα νεροπίστολα που έχουν οι δικοί μας»!
Και αυτή είναι η οδυνηρή αλήθεια. Οι αστυνομικοί αισθάνονται απόλυτα αδύναμοι απέναντι στα όπλα των κακοποιών.

Πολλές φορές οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που συλλαμβάνουν μέλη συμμοριών με Καλάσνικοφ και άλλον βαρύ οπλισμό τούς ζητούν πληροφορίες πώς και από πού βρήκαν τα όπλα. Ωστόσο η ομερτά και η αλληλεγγύη των κακοποιών κόβουν εξαρχής το νήμα της έρευνας και οι ουσιαστικές πληροφορίες που συλλέγονται είναι ελάχιστες.

Κάθε χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχει περίπου 170-200 τέτοιου είδους όπλα και περίπου 550 πιστόλια που θεωρούνται το απόλυτο τίποτε μπροστά στον όγκο της διακίνησης όπλων...


Οι πύλες εισόδου

Από τις αλβανικές αποθήκες ήρθαν... πολύ λίγα
Οπως αναφέρει άτομο που γνωρίζει τη διανομή των Καλάσνικοφ στις ελληνικές συμμορίες, «στην Αστυνομία αλλά και στον κόσμο έχει αναπτυχθεί ο μύθος ότι τα πολεμικά όπλα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι μόνο αυτά - περίπου 30.000 - που κατευθύνθηκαν στην Ελλάδα μετά την άλωση των στρατιωτικών αλβανικών αποθηκών την περίοδο 1996-1997.

Κάνουν μεγάλο λάθος. Στην Ελλάδα μπαίνουν καινούργια Καλάσνικοφ που κατασκευάζονται σε χώρες των Βαλκανίων - πλην Αλβανίας - και σε χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Στη συμμορία που πιάστηκε στην Καβάλα διαπιστώθηκε ότι τα Καλάσνικοφ έμπαιναν από τη Βουλγαρία αλλά και από τη Σερβία, κάτι που θεωρείται σχετικά σπάνιο.

Στα βουλγαρικά Καλάσνικοφ κάποιοι βάζουν και ένα είδος... σιγαστήρα για να διευκολύνονται στις νυχτερινές κυρίως επιθέσεις τους. Τα Καλάσνικοφ μπαίνουν με φορτηγά ενώ μερικά μεταφέρονται μαζικά με Μερτσέντες που κινούνται μέσα από χωματόδρομους στα ελληνοαλβανικά σύνορα όταν λιώνουν τα χιόνια. Οπλα έρχονται στην Αθήνα μέσω Κρήτης, αφού μεγάλα φορτία ξεφορτώνονται στα απομονωμένα και ανεξέλεγκτα νότια παράλια του νησιού, κυρίως από πλοία με ουκρανικά πληρώματα.

Τα όπλα μοιράζονται μετά σε εκατοντάδες άτομα στην Αθήνα και στην επαρχία, και οι κακοποιοί μπορεί να τα βρουν μέσω τριών-τεσσάρων μεσαζόντων, χέρι με χέρι. Ωστόσο είναι αφελές να πιστεύει κάποιος ότι πουλιούνται - όπως αναφέρεται συχνά - ελεύθερα στην Ομόνοια ή ότι δεν τηρούνται ασφαλιστικές δικλίδες στο λαθρεμπόριο όπλων.

Δεν υπάρχει "καβάτζα" με περισσότερα από 20-30 όπλα για λόγους ασφαλείας. Το ίδιο συμβαίνει με τα Τοκάρεφ που πουλιούνται περίπου 2.000 ευρώ, τα Zastava, με περίπου 1.000 ευρώ. Εκείνα που είναι σχετικά ακριβά και η τιμή τους φτάνει τουλάχιστον τις 4.000 ευρώ είναι τα Glock. Κυκλοφορούν όμως πολλά ψεύτικα. Κοντέινερ γεμάτα με κινεζικά Καλάσνικοφ φτάνουν στα τελωνεία, όμως αυτά προορίζονται για χώρες της Αφρικής».

Οπως έχει αναφέρει σε σχετικές εκθέσεις του ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαρής που έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος στα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί η τιμή των πολεμικών όπλων που χρησιμοποιούνται από τις συμμορίες στην Ελλάδα είναι πιο χαμηλή αν αγοραστούν κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η τιμή τους αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση που διανύουν οι λαθρέμποροι όπλων και το ρίσκο που παίρνουν για να περάσουν μπλόκα της Αστυνομίας».

Οπως συμπληρώνει ο κ. Μαρής, «στις περισσότερες χώρες, όταν διαπιστώθηκε ότι οι κακοποιοί είχαν εξοπλιστεί με πολεμικά όπλα, είχε αποφασιστεί οι αστυνομικοί να προμηθευθούν καραμπίνες που δέχονται φυσίγγια με σκάγια που έχουν μεγάλη ισχύ πυρός.

Είναι ένας από τους λίγους τρόπους για να ανταποκριθούν οι ένστολοι στα όπλα των κακοποιών. Ομως κάτι τέτοιο ποτέ δεν αποφασίστηκε για τη χώρα μας»


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...