Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τα ψέμματα τελείωσαν θα εκπλαγείτε από τις αντιδράσεις μας - Μήνυμα στρατιωτικών στην κυβέρνηση


“Τα ψέμματα τελείωσαν και όλοι οφείλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους”. Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τους προέδρους των “θεσμικών ενώσεων” αποστράτων άναψε φωτιές και...προκάλεσε την αντίδραση -σε πρώτη φάση- της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της “με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος μεσολάβησε ώστε ο Πρωθυπουργός να συναντήσει τις «θεσμικές» Ενώσεις Αποστράτων (ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ) (Προπαγάνδα) και αυτόματα δημιουργούνται ερωτήματα όπως:

α. Ποιος επεδίωξε αυτή τη συνάντηση; Ήταν πρωτοβουλία των Ενώσεων ή της Κυβέρνησης;

β. Ποιο σκοπό εξυπηρετεί μια τέτοια συνάντηση; Είναι ενημερωτική και για ποια θέματα; Είναι μήπως διερευνητική των προθέσεων των αποστράτων εν όψει δρομολογουμένων νέων μειώσεων;”

Η ΑΚΙΣ υπενθυμίζει τι αποτελέσματα είχε η προηγούμενη συνάντηση:

“... να θυμίσουμε σε όλους τι απέφερε η «επιτυχής» συνάντηση της 11 Φεβ 13 με τον πρωθυπουργό: εντός 15 ημερών ψηφίσθηκαν από τη Βουλή νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποκλειστικά των Στρατιωτικών. Μήπως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες μειώσεις γιατί τώρα που ανακαλύψαμε τους «ενόχους» για την χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να τους τιμωρήσουμε ανελέητα;

Τα ψέματα τέλειωσαν και όλοι οφείλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους. Καμμία νομιμοποίηση στη κυβέρνηση, που από ότι φαίνεται αγοράζει πολιτικό χρόνο, τον οποίο μάλιστα της τον ακριβοπληρώνουμε, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες με μελλοντικές συναντήσεις, χαμόγελα, αναμνηστικές φωτογραφίες, επανεξέταση δήθεν του θέματος, υποβολή δήθεν νέων προτάσεων κλπ, δηλαδή έναν ατέρμονα φαύλο κύκλο υποκρισίας”.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για το νέο κύμα περικοπών που έρχεται αλλά και για τις αντιδράσεις των στρατιωτικών που όπως γράφουν “θα εκπλήξουν πολλούς από τους τρόπους εκδήλωσής τους:

“Από την άλλη το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε εμβρόντητοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια σπίλωσης της Κίνησής μας εκ των έσω(Αγκιτάτσια). Με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιέχονται σε επιστολή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, επιχειρείται η απαξίωση και η αποδόμηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Κί.Σ. και επειδή, εν όψει του νέου κύματος περικοπών, που μας επιφυλάσσει η ανάλγητη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, αναμένεται μέγιστη συσπείρωση των φορέων των αποστράτων, το σύστημα επιδιώκει την αποδυνάμωσή μας με ύπουλο τρόπο.

Η υπομονή των Στρατιωτικών εξαντλήθηκε, η οργή είναι θέμα χρόνου να εκφρασθεί και να είστε σίγουροι ότι πολλοί μα πολλοί και κυρίως οι κυβερνώντες, θα εκπλαγούν από τους τρόπους εκδήλωσής της.

Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε τα μέλη μας και όλους του αποστράτους σε συνεχή επαγρύπνηση για αντιμετώπιση και ανατροπή της προσπάθειας αλώσεως της Κίνησης και σε μέγιστη ετοιμότητα για άμεση αντίδραση σε νέες περικοπές”.

pentapostagma.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...