Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Να γιατί τα θέλουν οι ξένοι -Στα 192 εκατ. τα έσοδα 12 ελληνικών λιμανιών το 2013...


Στα 192 εκατ. ευρώ έφτασαν τα έσοδα των 12 μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας το 2013, οριακά αυξημένα έναντι του 2012. Εξ αυτών τα 108 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο Λιμάνι του Πειραιά.

Στο ίδιο διάστημα ωστόσο...
τα κέρδη εκτοξεύτηκαν στα 40,9 εκατ. ευρώ έναντι 32,8 εκατ. ευρώ το 2013. Η συντριπτική πλειονότητα ανήκει στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης (24,3 εκατ.) και του Πειραιά (11,8 εκατ.) ενώ για δυο λιμάνια (Πάτρας και Ηρακλείου δεν υπάρχουν στοιχεία).

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), οι οποίες διεξήχθησαν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ΟΛΠ Α.Ε.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τα πεπραγμένα του 2013 και τον οικονομικό Απολογισμό της Ένωσης, καθώς και τον προϋπολογισμό του 2014. Ενέκρινε επίσης ως νέα μέλη της - παρατηρητές, τους λιμένες Ρεθύμνου, Αιγίου και Κιάτου.

Στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος Γιώργος Ανωμερίτης και ο αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης εισηγήθηκαν τα τρέχοντα θέματα λιμενικής πολιτικής, καθώς και την επαναδιατύπωση των σχέσεων Πόλεων και Λιμένων μέσα από έναν δρόμο συνεννόησης και με την Κεντρική Κυβέρνηση και με τα όργανα του α' και β' βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ενημέρωσε τα μέλη της ΕΛΙΜΕ για τα δυο μεγάλα γεγονότα του 2015, (α) τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας και (β) της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO), τα οποία θα γίνουν στον Πειραιά, καλώντας όλα τα λιμάνια σε ενεργό συμμετοχή με εκδηλώσεις και σε όλα τα μεγάλα λιμάνια.

Όσον αφορά τα θέματα της Ελληνικής λιμενικής πολιτικής, τονίσθηκε ότι όποια λιμενική πολιτική και να χαραχθεί, αυτή δεν μπορεί παρά να υπηρετεί τους κανόνες και τις αρχές του Ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος και των Διευρωπαϊκών Δικτύων.
  iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...