Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

"H υπερχρεωμένη Eλλάδα έπρεπε να είχε φύγει από το ευρώ από το 2ΟΟ8"


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ STANFORD UNIVERSITY...
Από το 2008, κατά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και πριν την εμφάνιση της ευρωπαϊκής κρίσης, θα έπρεπε να έχει εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, όπως υποστηρίζει σε ειδική ανάλυσή του το....

Πανεπιστήμιο Stanford (Stanford University), με έδρα το Στάνφορτ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους καθηγητές του Stanford University, η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να έχει γίνει μέλος της Ευρωζώνης.
Άπαξ όμως και έγινε, θα έπρεπε να εγκαταλείψει το ευρώ, ήδη από το 2008.
Αν αυτό είχε συμβεί, τότε δεν θα είχε καν ξεσπάσει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους και σήμερα η κατάσταση της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική.
"Θα ήταν καλύτερα για την ίδια την Ελλάδα, μια χώρα υπερχρεωμένη, να εγκαταλείψει το ευρώ από την αρχή της διεθνούς κρίσης, ήτοι από το 2008", σημειώνεται στην ανάλυση του Stanford University.
Εστιάζοντας στη συνέχεια στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, το αμερικανικό Πανεπιστήμιο παραδέχεται - και προειδοποιεί - πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή πρόκληση. Ποια είναι αυτή η πρόκληση; Πως θα περιορίσει την απήχηση των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων, η δύναμη των οποίων προήλθε από την άρνηση ευαίσθητων θεμάτων όπως η λιτότητα, ο ελιτισμός και οι μετανάστες.
Τελικά, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της ανάλυσης του Stanford University, τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών δεν συνιστούν απαραίτητα ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η άνοδος των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων στην κάλπη της Κυριακής 25 Μαΐου αντανακλά τις δομικές αδυναμίες του ευρωπαϊκού εκλογικού σώματος, αλλά δεν αποτελεί ένα μοιραίο πολιτικό πλήγμα...
Σύμφωνα με τους συντάκτες της εν λόγω έκθεσης, η άνοδος των εξτρεμιστικών και αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη στην Ευρώπη, δεδομένων των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Σε κάθε περίπτωση, η ευρωπαϊκή ελίτ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει την αυτοκριτική της.
"Η ευρωπαϊκή ελίτ, εκείνη που σχεδίασε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, απέτυχε", εκτιμούν οι καθηγητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου. Ωστόσο, προβλέπουν πως η Ευρώπη θα ξεπεράσει και αυτή την εκλογική κρίση και θα επιβιώσει. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αντοχές. Έχει γίνει δέκτης απόρριψης και κατά το παρελθόν. Το κόστος εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη για μια χώρα είναι τεράστιο. Επομένως, η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ θα λάβει το μήνυμα της κάλπης", καταλήγει το Stanford University.


http://scottishbetting.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...