Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δώσαμε 10.000.000 ευρώ για να "φτιάξουμε" ένα γκέτο στην καρδιά της Αθήνας; [ΦΩΤΟ]


Πεδίο του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας την 17η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι.
Οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής και οι περαστικοί έχουν μάθει πλέον να παρακάμπτουν την κεντρική είσοδο του άλσους, πίσω...




 από το άγαλμα του Κωνσταντίνου, λόγω της συγκέντρωσης ναρκομανών που έχει μετατρέψει τον χώρο σε μόνιμο τόπο χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών σε δημόσια θέα ολόκληρο το 24ωρο.



Προτιμούν την είσοδο από την οδό Μαυροματαίων η οποία όμως έχει καταληφθεί πλέον από εκατοντάδες δυστυχισμένους ανθρώπους που συρρέουν ασταμάτητα στην Ελλάδα από κάθε γωνιά της γης.

Δεξιά και αριστερά λαθρομετανάστες, κυρίως νέοι και πολλά παιδιά, που στο πλησίασμα τους νοιώθεις έντονη την μυρωδιά της βρώμας, βρίσκονται ξαπλωμένοι στο γρασίδι ή στους παρακείμενους χώρους μαζί με τα υπάρχοντά τους. Το Πεδίο του Άρεως έχει μετατραπεί σε υπαίθριο σπίτι τους.

Αν όμως δοκιμάσετε να πλησιάσετε το Πεδίο του Άρεως μόλις πέσει το σκοτάδι από οποιαδήποτε είσοδο, θα διαπιστώσετε ότι τα δύο τρίτα του χώρου είναι θεοσκότεινα εδώ και δύο τουλάχιστον εβδομάδες.



Όλος ο χώρος του πάρκου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι βουτηγμένος στο απόλυτο σκοτάδι προκαλώντας φόβο και ανασφάλεια σε όσους τολμούν να περάσουν.

Ορισμένα παγκάκια, όπως αυτό από την είσοδο δίπλα στον Πανελλήνιο ή το κτίριο του πρώην αναψυκτηρίου Οικονομίδη, έχουν ξαφνικά μετατραπεί σε μόνιμο τόπο κατοικίας άστεγων λαθρομεταναστών.

Η έλλειψη φροντίδας του πράσινου ή του πάρκου, με τους αναποδογυρισμένους κάδους απορριμμάτων, ίσως σε μια απέλπιδα προσπάθεια εύρεσης τροφής, καθώς και η χρησιμοποίηση του για τις φυσικές ανάγκες των ανθρώπων που περιφέρονται εκεί με τις αφόρητες μυρωδιές που τις συνοδεύουν, συμπληρώνουν την εικόνα εγκατάλειψης του χώρου.



Και να σκεφτεί κανείς πως η Περιφέρεια Αττικής ξόδεψε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση του πάρκου που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2008 και ολοκληρώθηκε, στο μεγαλύτερο τμήμα του, μέχρι και το 2010. Έκτοτε, στο σύνολο του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ούτε συντηρήθηκε για την στοιχειώδη διατήρηση της ανάπλασης.

Ίσως θα άξιζε τον κόπο, μερικοί από τους συνεργάτες της Περιφερειάρχου Αττικής κ. Ρένας Δούρου που γέμισαν προεκλογικά την Αθήνα με τις αφίσες της, να κάνουν μερικές επισκέψεις στο Πεδίον του Άρεως - το μόνο που βρίσκεται υπό την ευθύνη της - προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση, να βελτιώσουν τις αφόρητες συνθήκες που επικρατούν και να προσφέρουν στοιχειώδη βοήθεια στα «ταξικά αδέλφια» της.



Η κριτική πολλές φορές αποδεικνύεται χρήσιμη όταν συμβάλλει στην βελτίωση μιας ήδη κακής κατάστασης. Η αδιαφορία όμως που αποδεικνύει «κενές υποσχέσεις» με το καλημέρα, είναι επώδυνη για όσους θέλησαν μια αλλαγή προς το καλύτερο - και όχι φυσικά προς το χειρότερο.


 kifisiapress.info
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...