Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

270.000 δέντρα καταλήγουν στις τουαλέτες μας καθημερινά!


Ενώ ο πλανήτης εκπέμπει σος στις μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο σχεδόν 270.000 ζωντανά δέντρα ξηλώνονται καθημερινά για τις… ανάγκες μας στην τουαλέτα!
Συγκεκριμένα, το 10% αυτής της ποσότητας είναι χαρτί υγείας, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό του μη....

ανακυκλωμένου χαρτιού υγείας αποτελεί το 40% της συνολικής μάζας των απορριμμάτων.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε έρευνα.. αμερικάνικης οικολογικής οργάνωσης (WorldWatch Ιnstitute), η οποία επισημαίνει ότι η βλάβη για το περιβάλλον θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη εξαιτίας της δημογραφικής έκρηξης στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι κάτοικοι των οποίων υιοθετούν με φρενήρεις ρυθμούς τον δυτικό τρόπο ζωής.
Οι κερδισμένοι της υπόθεσης είναι οι πολυεθνικές χάρτου, που για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση δισεκατομμυρίων καταναλωτών εξολοθρεύουν τα δάση στον Βορρά και τον Νότο, όπως τονίζεται στην έκθεση του WorldWatch Ιnstitute.
Η βιομηχανία χάρτου απαντά στις επικρίσεις προτείνοντας τη δημιουργία νέων δεντροφυτειών, προκειμένου να έχουν στη διάθεσή τους απεριόριστες ποσότητες πρώτης ύλης.
Όπως όμως επισημαίνει η Νόελ Ρόμπινς, επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε την έκθεση, αυτή η λύση θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα.
«Αυτός ο τύπος μονοκαλλιέργειας προκαλεί μεγάλη καταστροφή στην τοπική χλωρίδα και πανίδα», δηλώνει.
Η μόνη λύση για την οικολογική οργάνωση είναι η κατανάλωση ανακυκλωμένων προϊόντων και η αντικατάσταση του χαρτιού υγείας με το σαπούνι και το νερό

i-diadromi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...