Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η απερχόμενη κυβέρνηση εκβιάζει…σπέρνοντας τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ – Η Ελλάδα θα καταρρεύσει δεν αντέχει 5 μήνες πολιτική ομηρία - Τώρα εκλογές!


Χρειάζεται λύση εκτάκτου ανάγκης και αυτή την λύση στην Ελλάδα θα την δώσει ο λαός με την ψήφο του....
Η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σπέρνει τον πανικό στις αγορές θέτοντας διλήμματα στους ξένους και στην ελληνική κοινωνία.
Οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα δραχμής ή εξόδου από το ευρώ και οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης (Μητσοτάκης Bloomberg) είναι προφανές τι επικοινωνιακές στρατηγικές εξυπηρετούν.
Η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει ηθικά και πολιτικά και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη του χάους που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με τις θεωρίες περί εξόδου από το ευρώ.
 
Την ίδια στιγμή το χάος που συνειδητά προκαλεί η κυβέρνηση, αψηφώντας τα συμφέροντα της κοινωνίας οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερο χάος.
Τα απανωτά κραχ στο χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων δείχνουν ότι οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα.
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που όντως προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια, η στάση της κυβέρνησης είναι ακόμη πιο επικίνδυνη καθώς ρίχνει λάδι στην φωτιά παίζοντας με την συστημικότητα  της χώρας.
Αντί η κυβέρνηση να προσπαθεί να καθησυχάσει τις αγορές σπέρνει τον πανικό και τα παιχνίδια αυτά αποδεικνύουν τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση.
Η Ελλάδα είναι αληθές ότι έχει αποτύχει.
Χρειάζεται ένα συστημικό σοκ χρειάζεται ένα μεγάλο σοκ που θα μηδενίσει το κοντέρ στην Ελλάδα και θα ταρακουνήσει την Ευρώπη.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια γενναία λύση για το χρέος και όχι λύσεις παρωδία περί επιμήκυνσης και μείωσης των επιτοκίων.
Το βασικό πρόβλημα όμως είναι ότι από σήμερα έως τον Μάρτιο του 2015 ο πολιτικός χρόνος είναι τεράστιος.
 
Η Ελλάδα θα καταρρεύσει δεν μπορεί να συνεχίσει σε καθεστώς πολιτικής ομηρίας όπου οι ξένοι θα αποχωρούν άρον άρον από την Ελλάδα, το χρηματιστήριο θα καταρρέει και στα ομόλογα τα spreads θα εκτοξεύονται.
Η κυβέρνηση για να διασωθεί η Ελλάδα πρέπει να δώσει μια γενναία λύση.
Να προκηρυχτούν εκλογές νωρίτερα ώστε ο λαός να αποφασίσει τι θέλει.
Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που έχει χάσει την πολιτικής της νομιμοποίηση να πάρει τις τύχες του ελληνικού λαού πάνω της.
Οι πρόωρες εκλογές θα είναι μηχανισμός εκτόνωσης – μπορεί να προκαλέσουν βραχυχρόνια χάος – αλά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σύντομα.
Αν η Ελλάδα παραμείνει σε καθεστώς ομηρίας για 5 μήνες….δεν θα τα καταφέρει.
 
 
bankingnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...