Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κλείστε τώρα το Χρηματιστήριο που καταρρέει, πάμε ολαταχώς στην Κόλαση!!!


Tραγωδία στο Χρηματιστήριο! Συνεχίζεται ο χωρίς τέλος κατήφορος της ελληνικής οικονομίας. Το κράτος βρίσκεται υπό διάλυση, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τη χώρα. Οπου νάναι
μάς εγκαταλείπουν και οι δανειστές στο έλεος της μοίρας μας. Βρισκόμαστε μια ανάσα από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία εξαιτίας ενός άθλιου πολιτικού συστήματος, ενός βαθιά χυδαίου πελατειακού κράτους στο οποίο κυβερνάνε οι ντόπιες συμμορίες.
Κλείστε καλύτερα το Χρηματιστήριο για να μην διαλυθεί. Η πολεμική ανταποκρίτρια του capital.gr Έφη Γκικοπούλου μεταδίδει από το Κομπάνι της Λεωφ. Αθηνών>....
Νέο sell off με το καλημέρα σας... στη Λεωφόρο Αθηνών, με την εγχώρια αγορά να απομονώνεται τελείως από τις υπόλοιπες ευρωαγορές οι οποίες διανύουν την τρίτη ανοδική τους συνεδρίαση υποβοηθούμενες από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αλλά και από την αισιοδοξία που εκφράστηκε χτες από τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης της Fed και της λήξης των δύο χρόνων προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Ανησυχίες εκφράζονται από την αγορά πως θα ήταν η εικόνα του Χρηματιστηρίου Αθηνών αν τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής άσκησης έδειχναν σημαντικά κενά στα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών, αλλά όπως φαίνεται η αγορά προβληματίζεται περισσότερο τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την πολιτική εικόνα της χώρας στο επόμενο τρίμηνο.

Στα ιδιωτικά χαρτοφυλάκια εν τω μεταξύ, τα margin calls έχουν πάλι εμφανιστεί πριν καλά καλά... συνέλθουν από το sell off της 15ης και της 16ης Οκτωβρίου, με το Γενικό Δείκτη να έχει υποχωρήσει πάνω από 5% σε διάστημα 2 συνεδριάσεων, ενώ ο τραπεζικός έχει απολέσει άνω του 9%.

Όσον αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα αυτά θα απασχολήσουν την εγχώρια αγορά την ερχόμενη εβδομάδα με τη ΓΡΙΒΑΛΙΑ και την Alpha Bank να κάνουν την αρχή την Τρίτη 4 Νοεμβρίου και να ακολουθεί στις 6 του μήνα, η ΕΤΕ, η ΕΕΕ και ο ΟΤΕ, ενώ στις 7 ανακοινώνει η Eurobank.

Στο ταμπλό τώρα, ο Γενικός Δείκτης ετοιμάζεται να... χάσει τις 900 μονάδες, με τις πιέσεις να είναι γενικευμένες σε όλους τους κλάδους.

Στον τραπεζικό δείκτη, οι απώλειες ξεπερνούν το 6%, με την ΑΛΦΑ και την ΕΥΡΩΒ να χάνουν πάνω από 7% της αξίας τους, ενώ ακολουθούν η ΕΤΕ (-6%) και η Τρ. Πειραιώς (-6,72%). Πιέσεις και για τα warrants, με το ΕΤΕΤΠ (-9,75%), το ΑΛΦΑΤΠ (-4,58%) και το ΠΕΙΡΤΠ (-4,08%).

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν και τα μη τραπεζικά χαρτιά. Ενδεικτικά αναφέρονται η ΤΕΝΕΡΓ (-7,49%), η ΙΝΛΟΤ (-6,56%) που αποχωρεί από τον 25άρη την 1η Δεκεμβρίου και τη θέση της παίρνει η ΑΡΑΙΓ, η ΜΕΤΚΑ καταγράφει απώλειες 6,5%, η ΔΕΗ (-4,1%), ο ΟΠΑΠ (-4,48%), τα ΕΧΑΕ (-5,31%), ο ΜΥΤΙΛ (-4,67%) και ο ΟΤΕ (-4,6%).

Στην περιφέρεια τώρα οι απώλειες είναι πιο «μετρημένες» με το δείκτη FTSEM να χάνει 2,65%. Απώλειες άνω του 6% σημειώνουν οι ΙΝΤΚΑ, ΦΡΙΓΟ, ΕΛΚΑ και ΑΒΑΞ. Η μετοχή της Attica Bank υποχωρεί στα 0,061 ευρώ.

Στην αγορά παραγώγων, επιμένει το discount στο συμβόλαιο του 25αρη άνω του  1%.
 
ftse 290,15 11:33
ftse λήξης Νοεμβρίου 287 -1,09%

Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι ενισχυμένη σε σχέση με χτες και διαμορφώνεται στα 39 εκατ. ευρώ


Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...