Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Αι «ειδοί του Μαρτίου», το άγχος των νταβατζήδων και το «φωνάζει ο κλέφτης»…


Αι «ειδοί του Μαρτίου», το άγχος των νταβατζήδων και το «φωνάζει ο κλέφτης»…
Όλα δείχνουν, πως τον επόμενο Μάρτη το αργότερο η χώρα οδηγείται όχι απλά σε εκλογές, αλλά σε ανατροπές.
Ανατροπές συστημάτων διαπλεκόμενων, που για πολλά χρόνια, ξεκινώντας απ' την αλήστου μνήμης εποχή Σημίτη, καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις, καθοδηγούν κόμματα και πολιτικούς, απομυζούν τη χώρα, δημιουργούν καταστάσεις τριτοκοσμικές......!!!

Όλο αυτό το σύστημα, όλα αυτά τα συστήματα, με τις μικροδιαφορές τους, πάντοτε βρίσκουν τον τρόπο να επικυριαρχούν. Να «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις», όπως το αισθάνεται και το φωνάζει η πλειοψηφία του λαού.
Φαίνεται πως αυτός ο εσμός της διαπλοκής έχει απολέσει την ψυχραιμία του, αναμένοντας «τας ειδούς του Μαρτίου».
Λειτουργεί με άγχος, ίσως ορισμένοι αρμοί του ακόμα και με πανικό, στην προοπτική να υπάρξουν πράγματι ανατροπές, να χάσει προνόμια, να υποστεί ένα αποφασιστικό πλήγμα.
Με παρόμοιο τρόπο είχε λειτουργήσει, όταν η τότε κυβέρνηση Καραμανλή το 2004 νομοθέτησε τον «βασικό μέτοχο».
Αλλά τότε τον αρχικό τρόμο, για ένα νόμο πράγματι προοδευτικό, για να μην πούμε επαναστατικό για τα ελληνικά δεδομένα, τον διαδέχτηκε η λυσσαλέα αντίδραση. Και με τη βοήθεια και του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ (έχει άραγε μετανιώσει για την τότε άθλια πολιτικά συμπεριφορά του;) και συγκεκριμένων κέντρων της Ε.Ε. πέτυχε να ακυρώσει στην πράξη το νόμο και τα πράγματα να γυρίσουν στην προτεραία κατάσταση...
Αυτό το άγχος, αντάμα με μια προκλητική στάση του επιπέδου του «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» χαρακτηρίζουν και σήμερα τις αντιδράσεις βασικών πυλώνων του συστήματος.
Κι άρχισαν να στέλνουν μηνύματα...
Να εκπέμπουν κραυγές...
Να απεργάζονται λύσεις ακόμα κι εξωθεσμικές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην γυρίσει ο τροχός και να συντηρηθεί το σύστημα...
Αίφνης, ας πούμε, ο κυρ Σταύρος, αρματώθηκε για να... πολεμήσει την διαπλοκή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένων επιχειρηματιών οι οποίοι –κατά την άποψή του- έχουν δημιουργήσει δεσμούς με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή λοξοκοιτάζουν προς τον Τσίπρα!
Ναι, καλά ακούσατε!
Και κατονομάζει αυτούς τους «κακούς» επιχειρηματίες.
Ποιος;
Μα... αυτός ο οποίος διαχρονικά ελέγχει το σύστημα, το καθοδηγεί κι αν κάποιος απ' την κυρίαρχη πολιτική τάξη τολμήσει να μην ενταχθεί στην αυλή του, τότε... του δίνει και καταλαβαίνει!
Ναι, αυτός ο οποίος έφτασε μέχρι του σημείου να παρομοιάζει τον τότε με φόρα επελαύνοντα Κ. Καραμανλή με το γνωστό πρόβατο-κλώνο, την Ντόλυ!
Ναι, αυτός ο οποίος την επομένη των εκλογών του 2007 είχε βγει με τίτλο «Παραιτηθείτε, Κύριε Πρόεδρε», σε μια επιχείρηση να καθορίσει πλήρως τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ! Κι έκτοτε φυσικά και παρά το σκληρό μάθημα που πήρε τότε συνεχίζει σταθερά να στηρίζει τον εκλεκτό του Βενιζέλο...
Ναι, αυτός ο οποίος ηγείται ενός εκδοτικού ομίλου που έχει λάβει δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων και τώρα ψάχνει να βρει τρόπους για να τα «διευθετήσει», αντάμα με τον άλλο «αδελφό» όμιλο, του εθνικού εργολάβου και ορισμένα άλλα ΜΜΕ που επίσης παίζουν στο σύστημα!
Ναι, αυτοί οι οποίοι έχουν το χάρισμα να δανειοδοτούνται αφειδώς, όταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφανίζονται επειδή ακριβώς δεν διαθέτουν αυτό το... χάρισμα!
Βέβαια ο κυρ Σταύρος δεν «αποκαλύπτει» μόνο την... αριστερή διαπλοκή, ε;
Όχι...
Συμβουλεύει κιόλας, επιχειρεί απεγνωσμένα να ελέγξει τις εξελίξεις που έρχονται, ώστε να μην είναι –τελικά- ανατρεπτικές, να ενσωματωθούν στο σύστημα, να εξατμιστεί η δυναμική τους...
Συμβουλεύει, να... συνεργαστούν –για παράδειγμα- ο Τσίπρας με τον Σαμαρά, να υπάρξει «συνεννόηση», να μην πει φωτιά στα τόπια, βρε αδερφέ!
Είναι λοιπόν μετά να μη σκεφτούμε το «φωνάζει ο κλέφτης»;
Είναι επίσης τυχαίες οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά της Ρένας Δούρου, ας πούμε ή κατά του Λ. Λαζόπουλου;
Η μεν νέα περιφερειάρχης θα διαχειριστεί εκατομμύρια κι έχει πολύ μεγάλη σημασία πού θα τα κατευθύνει. Θα τα δώκει, ας πούμε, στους «ενδιαφερόμενους» διαπλεκόμενους του συστήματος;
Ο δε Λάκης δίνει το... κακό παράδειγμα στους εκπροσώπους του χώρου του, ότι δεν θα πρέπει τούτους τους κρίσιμους καιρούς να γενούν συμπληρώματα του συστήματος.
Και θα δούμε πολλά, αδέρφια, ακόμα, στην πορεία προς «τας ειδούς του Μαρτίου»...
Μένει να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενδώσει είτε στους εκβιασμούς, είτε στις «επιθέσεις αγάπης» (θα δούμε και τέτοιες...) ή αν –αντίθετα- θα φέρει τον κάθε «κυρ Σταύρο» στο σημείο να ψελλίζει:
· Μον' Σταύρο με λένε...
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...