Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Πρόκληση δίχως τέλος: Πλατφόρμα στην κυπριακή ΑΟΖ ετοιμάζεται να στήσει η Τουρκία!


-Το παιχνίδι των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο....

-Η Τουρκία έχει προσεγγίσει ξένες εταιρείες για εγκατάσταση πλατφόρμας εντός της κυπριακής ΑΟΖ...
-Έχει έρθει σε επαφή και με το Αζερμπαϊτζάν...


Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο σε ότι αφορά το παιχνίδι των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια νέα προκλητική κίνηση. Συνεχίζοντας την αλλοπρόσαλλη πολιτική των εντάσεων, προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, επιδιώκοντας την περικύκλωση της Κύπρου από τον νότο και τον σφετερισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, με την εγκατάσταση πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις.

Η νέα αυτή τουρκική σκέψη-πρόκληση στην περιοχή, έχει μεγάλη σημασία καθώς γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο για την «επίλυση», του Κυπριακού.

Η Άγκυρα σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσεγγίσει ξένες διεθνείς εταιρείες για την τοποθέτηση πλατφόρμας σε θαλάσσια περιοχή της Κύπρου ώστε να αρχίσουν έρευνες ενώ ήδη οι Τούρκοι έχουν κινήσει τις διαδικασίες και είναι έτοιμοι να αγοράσουν δική τους πλατφόρμα και γι' αυτό το λόγο έχουν έρθει σε επαφή και με το Αζερμπαϊτζάν!

Στόχος είναι να δημιουργήσει σκηνικό έντασης, που σαφώς θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, για να παγώσουν έτσι οι διαδικασίες εκμετάλλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι να βρεθεί τελική λύση στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» εξακολουθεί να βρίσκεται -από την περασμένη Δευτέρα- σε κυπριακά χωρικά ύδατα, μέσα στην κυπριακή συνεχίζοντας τη σεισμογραφική αποτύπωση του ενεργειακού πλούτου της θαλάσσιας περιοχής.
 
 
 http://ksipnistere.blogspot.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...