Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο Ντινόπουλος χρωστάει 25.000 στο Ταμείο του, δεν τα πληρώνει και έκανε ψευδή υπεύθυνη δήλωση!! ΕΓΓΡΑΦΑ!


Δείτε γιατί ζητάει να πληρώσει μόνο 3.500!! Ρε Αντώνη τι θα γίνει μ' αυτά τα ξεφτιλίκια;

Επεισοδιακά ξεκίνησε η χθεσινή
συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων που παρέχει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα μέλη του. Όπως είχε αποκαλύψει το Tvxs, στην προηγούμενη συνεδρίαση o πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Πάνος Σόμπολος είχε προτείνει την ασφαλιστική τακτοποίηση του κ.Ντινόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει με αίτηση του να θεωρηθεί...

άνεργος. Τα μέλη του ΔΣ περίμεναν να συζητήσουν το θέμα στην σημερινή συνεδρίαση, αλλά ο κ. Σόμπολος δεν το συμπεριέλαβε στην ημερήσια διάταξη. Τελικώς το ΔΣ, αρχικά με ψήφους 8 υπέρ έναντι μίας, του προέδρου Πάνου Σόμπολου, και στη συνέχεια ομόφωνα, καθώς ο Π. Σόμπολος μετά τις αντιδράσεις προσχώρησε στην πλειοψηφία, έλαβε εκτός ημερησίας διατάξεως σκληρή απόφαση για τον κ. Ντινόπουλο, που εκτός των άλλων είχε υπογράψει ψευδή υπεύθυνη δήλωση.
Η απόφαση ελήφθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα λόγω της επιμονής Σόμπολου να μη συζητηθεί το θέμα. Ο κ. Σόμπολος υποστήριξε ότι η νομική υπηρεσία δεν ήταν έτοιμη να αξιολογήσει το αίτημα Ντινόπουλου, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει γιατί τότε έφερε ο ίδιος το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα. Τελικώς εκλήθη εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας,που είπε ότι ήταν ο κ. Σόμπολος που επέσπευσε την υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο κ. Ντινόπουλος, όπως και η κυρία Βούλτεψη, είχαν υποστηρίξει με δηλώσεις τους το ψηφοδέλτιο του κ. Σόμπολου.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας είπε ακόμη ότι η υπηρεσία είχε επανειλημμένως ζητήσει από τον κ. Ντινόπουλο να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το έγγραφο που εξασφάλισε το Tvxs και απευθύνεται στον κ. Ντινόπουλο χρονολογείται από το 2010 και με αυτό το ΔΣ του ζητάει να τακτοποιήσει τις οφειλές του και τις προσαυξήσεις από αυτές. Υπήρχαν και άλλες ειδοποιήσεις (αναλυτικά στη συνέχεια)

Ως βουλευτής, ο κ. Ντινόπουλος είχε αξιοποιήσει από το 2009 την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ΕΔΟΕΑΠ, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του. Σύμφωνα με υπολογισμούς στελεχών του ΕΔΟΕΑΠ, ο κ. Ντινόπουλος πρέπει να οφείλει, με τις προσαυξήσεις, πάνω από 25.000 στον οργανισμό. Με βάση με την ρύθμιση που ο κ. Σόμπολος είχε προτείνει στο προηγούμενο ΔΣ μετά το αίτημα Ντινόπουλου, ο τελευταίος έπρεπε να πληρώσει στο ταμείο, ως άνεργος, από 3.500 έως 5.500 ευρώ περίπου.

Στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ συζητήθηκε και η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών μετά το δημοσίευμα του Tvxs, στην οποία ο κ. Ντινόπουλος είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν η δική του υπογραφή κάτω από το αίτημα του να θεωρηθεί άνεργος. Πράγματι η υπογραφή δεν ήταν του κ. Ντινόπουλου αλλά συνεργάτη του ο οποίος υπέγραψε αντ' αυτού και τον οποίο ο υπουργός είχε στείλει για να τακτοποιήσει την υπόθεση του. Μεγαλύτερη εντύπωση έχει όμως προκαλέσει υπεύθυνη δήλωση,την οποία παραθέτουμε, η οποία φέρει την υπογραφή του κ. Ντινόπουλου. Σε αυτήν ο υπουργός της ΝΔ δηλώνει ότι οι κρατήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων που αναγράφονται στις φορολογικές του δηλώσεις αφορούσαν και τον ΕΔΟΕΑΠ. Όμως, όπως ήδη σημειώθηκε, ο κ. Ντινόπουλος δεν είχε καταβάλει ούτε ένα ευρώ και γι΄αυτό ζήτησε άλλωστε την τακτοποίηση της οφειλής: πρόκειται για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, που αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Η σημερινή απόφαση του ΔΣ

Μετά από πρόταση του μέλους του ΔΣ Ελένης Σπανοπούλου και του γενικού γραμματέα Νίκου Καρούτζου, η απόφαση έχει ως εξής :

1. Να εκδοθεί άμεσα δημόσια ανακοίνωση που θα ξεκαθαρίζει σε όλους τους ασφαλισμένους και την κοινή γνώμη τι ακριβώς συνέβη στο θέμα της ενυπόγραφης από τον ίδιο τον κο Ντινόπουλο  αίτησης του ( 23/6/2013)  για ανάκληση της  από το 2009 απόφασης του ΔΣ  (κατόπιν αιτήσεως του πάλι) να ενταχθεί στο καθεστώς προαιρετικής ασφάλισης και να ασφαλιστεί στον Κλάδο Ασθενείας  καθώς και του γεγονότος ότι ο εκπρόσωπος του κατέθεσε υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον κο Ντινόπουλο στην οποία αναληθώς βεβαιώνει ότι κατέβαλε εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ και παρέλαβε αντίγραφο του μηχανογραφικού δελτίου της υπηρεσίας στην οποία ρητώς αναγράφεται ότι η αίτηση αφορά ασφάλιστρο ανεργίας για τον κλάδο ασθενείας.

2. Απορρίπτεται η  από 27/6/2013 αίτηση του κου Ντινόπουλου για την ανάκληση της  νόμιμης 5 ετούς ασφάλισης του , καθώς στο επίμαχο διάστημα προκύπτει ότι ο ίδιος και τα  δύο του παιδιά έκαναν χρήση των παροχών ασθενείας του Ταμείου. (ΣΣ: ο κ. Ντινόπουλος είχε ζητήσει να ανακληθεί η ασφάλιση για να ενταχθεί ως άνεργος).

3. Καταλογίζεται  στον κ. Ντινόπουλο το ποσό των 17.138,86 ευρώ τα οποία οφείλει από το 2009  (  απόφαση ΔΣ24/11/2009) και επιπλέον  το ποσό των νόμιμων τόκων και προσαυξήσεων σύμφωνα με τον ν 3232/2004  και εφ όσον ο ίδιο αιτηθεί να μπει στη νόμιμη ρύθμιση που ισχύει για τα χρέη όλων των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ προς το Ταμείο

4. Να δοθεί  εγγράφως στον κ. Ντινόπουλο προθεσμία 15 ημερών ώστε να προσκομίσει από το Ταμείο Νομικών, στο οποίο επίσης έχει δικαίωμα ασφάλισης, βεβαίωση ότι δεν ασφαλιζόταν εκεί κατά το επίμαχο διάστημα.

5. Στην περίπτωση που ο κ. Ντίνόπουλος δεν προσκομίσει  εμπρόθεσμα τα σχετικά έγγραφα θα κλείσει  από το Μητρώο η μερίδα ασφάλισης του καθώς δεν εργάζεται μεν ως δημοσιογράφος , αλλά μισθοδοτείται από τη Βουλή των Ελλήνων και ανήκει ασφαλιστικά στο ΙΚΑ για τον κλάδο της Σύνταξης και στον ΕΟΠΠΥ για τον κλάδο Ασθενείας

Η συζήτηση στο ΔΣ πριν την απόφαση.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης αποδείχθηκε επίσης, μετά την αρχική άρνηση του κ.Σόμπολου να συζητηθεί το θέμα ότι:

  • ενάμιση χρόνο γνώριζε το θέμα της αίτησης Ντινόπουλου και δεν ενημέρωσε το ΔΣ
  • εισήγαγε το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε από τον κ. Ντινόπουλο
  • ο τρόπος που το εισήγαγε για ασφάλιστρο ανεργίας  3269,40 ευρώ ή 5552,18 ευρώ  ήταν λαθεμένος και άκρως παραπλανητικός
  • ενώ αποδείχθηκε πως ο κ. Ντινόπουλος οφείλει πάνω από  17.138,86 ευρω, χώρια οι νόμιμες προσαυξήσεις,  έγινε προσπάθεια να αποκρυβεί το πραγματικό χρέος του υπουργού από το ΔΣ της περασμένης Τετάρτης

Ο κ. Ντινόπουλος γνωρίζε το θέμα αφού είχε ενημερωθεί εγγράφως  με εντολή ΔΣ το 2010, αλλά και τηλεφωνικά  από τον Τομέα Μητρώου για τις οφειλές του, ενώ ενημερώθηκε και για την απογραφή όλων όσων ασφαλίζονται με προαιρετική τον Νοέμβριο του 2012 και δεν ανταποκρίθηκε.

Είχε μάλιστα ζητήσει πάλι με αίτηση του στις 15/7 /2013 βεβαίωση προκειμένου να εξαιρεθεί από τον Κλάδο Ασθενείας του Ταμείου Προνοίας Νομικών, παραδεχόμενος έτσι εμμέσως ότι είναι ασφαλισμένος στο ΕΔΟΕΑΠ.





http://tvxs.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...